ma
door maruja Jul 20, 2008 om 23:15
Geldzaken & recht

Telefonische colportage

mijn moeder van 80 is via de tel. benadert om gas en licht via een ander bedrijf te nemen. Aangezien ze niet snel begreep waar het om ging heeft ze gezegt stuur het maar op.Ze kon binnen 8 dagen weer opzeggen. Ze dacht dat het van haar eigen nutsbedrijf was, maar helaas. Mijn broer regelt deze zaken en moest het dus weer afmelden. Telefonisch kon dit niet, dus aangetekende brief sturen. kosten zijn voor mijn moeder ik geloof iets van 7 euro. Zijn deze kosten te verhalen op dit bedrijf, het is toch te gek voor woorden dat je gelijk vast zit aan zoiets via de telefoon en bij opzeggen toch geld kwijt bent voor nop.

334 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jul 20, 2008 om 23:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nee, die kosten zijn niet te verhalen. Het had ook nog per fax of gewone post gekund. Zeg maar tegen moeder dat ze nooit meer aan de telefoon mag zeggen "stuur maar op" of "ja is goed" als iemand haar belt en vraagt of ze interesse heeft in dit of dat.


Als ze serieus interesse heeft, dan kunnen jij en/of je broer dit maar beter eerst uitzoeken en voorkom je dit soort narigheid.

ve
door verwijderd - Jul 21, 2008 om 09:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Spreek met uw moeder af, dat nadat u haar heeft aangemeld bij Infofilter ( net gedaan voor mijn bejaarde moeder) zij voortaan de tekst voorleest wat u op een kaart naast de telefoon geschreven heb.

" Ik ben aangemeld bij Infofilter.nl . Wilt u mij niet meer bellen? Wilt u mij uit uw bestand verwijderen?"

Mochten haar geestelijke vermogens afgenomen zijn kunt u overwegen een onderbewindstelling of onder curatele stelling aan te vragen, zodat zij niet meer ongewenste lidmaatschappen opgedrongen kan krijgen!




ve
door verwijderd - Jul 21, 2008 om 10:00
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het is natuurlijk schandalig dat die bloedhonden dit doen.Oudere mensen zijn een gemakkelijk slachtoffer.Dieptriest!


ve
door verwijderd - Jul 21, 2008 om 10:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag theo,


Mijn complimenten. Een prima advies. Vooral zo'n tekst op een kaartje, kan veel onheil voorkomen.


Met collegiale groet, Read3/Ton.

ve
door verwijderd - Jul 21, 2008 om 23:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Op zich kan dat waar zijn, maar ik ken mensen "van 80" die hardstikke bij de pinken zijn en mensen "van 30" die totaal geen besef hebben van wat dan ook. M.a.w., ze kunnen niet aan het telefoonnummer zien wat het IQ van de persoon is de ze koud bellen, want dat gaat natuurlijk met de random-generator.

ve
door verwijderd - Jul 21, 2008 om 23:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@maruja


http://www.infofilter.nl/InfoWWW/php/do_home.php


Als u bovenstaande link aanklikt kunt u uw moeder aanmelden bij infofilter. Zij wordt dan geblokt voor dit soort telefoontjes. Als u het nog niet kent, de bedrijven moeten er wel bij aangesloten zijn. Maar er zijn tal van zaken die u kunt blokken. Telefonische verkoop/enquettes/briefpost e.d. Misschien een tip?


m.vr.gr. kiran

ve
door verwijderd - Jul 21, 2008 om 23:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hier heb ik wat aan, bedankt.

ve
door verwijderd - Jul 21, 2008 om 23:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

bedankt Kiran, ga het gelijk regelen via die website.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

te
teesee64 - May 8, 2024 om 00:38
Computers & telefonie

Tarieven domeinnaam

Ik wil een domeinnaam registreren bij Transip.nl. Nu zie ik daar bij de tarieven die ze rekenen alleen het actie tarief staan. 0,49 euro cent voor het eerste jaar voor een .nl domeinnaam. Maar wat het verlengen na een jaar gaat kosten, vermelden ze er niet bij. Na lang zoeken kom ik uit op een link waar volgens hun de tarieven zouden moeten staan, maar ook daar staat niet wat het kost.

... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 6, 2024 om 22:11
Huishouden & energie

Liander wil mijn meter vervangen

Ik kreeg vorige week een brief van Liander dat ik mijn huidige goed funtionerende meter voor de stroom moet vervangen vanwege een vage wet .

Ben ik verplicht om dit op te volgen of probeert Liander via druk en halve leugens die nieuwe meter geinstalleerd te krijgen ? Lees meer