erik008
door erik008 Jan 25, 2011 om 15:50
Geldzaken & recht

Testen Consumentenbond

Ik vraag me al jaren af, hoe betrouwbaar zijn de testen van de consumentenbond?
Wie kan zich wel en niet vinden in deze testen?

1747 11 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jan 25, 2011 om 20:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

erik008

Pakweg 20 jaar geleden stelde zo'n test nog wel wat voor, maar de laatste 10 jaar is het echt knudde met een rietje. Dat komt naar mijn mening door het feit dat deze bond zijn eigen broek moet ophouden en dat gaat alleen maar met wat "hulp" (als je begrijpt wat ik bedoel).

Pedro.

ve
door verwijderd - Jan 25, 2011 om 22:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0
ve
door verwijderd - Jan 25, 2011 om 22:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Erik, in (voor mij het verleden) had ik meer last als gemak van de Consumentengids. Er werd een fotocamera getest, als beste koop enz. Maar als je er 10 verkocht, kwamen er 6 of 7 in reparatie binnen 3 maanden. En dat wordt dan weer niet geloofd, in de test was die toch de beste, want je wil de klant volgens hen "iets in hun maag splitsen". Terwijl je ze een beter (lees apparaat wat beter van kwaliteit was) advies gaf. Maar de grote meute leest deze testen en denkt, ze hebben gelijk. Zonder na te denken. Groet, MG.

ve
door verwijderd - Jan 25, 2011 om 23:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Laat duidelijk zijn dat het om spekken gaat.
En wat spekken de argeloze Ne/medelanders d Direkteuren.

Deze belangeloze organisatie (haha )had al lang geen bestaansrecht meer.
Maar door toedoen van o.a. kassa en radar zijn ze er nog steeds.

T

ve
door verwijderd - Jan 25, 2011 om 23:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

erik008 schreef op dinsdag 25 jan 2011, 15:50: Ik vraag me al jaren af, hoe betrouwbaar zijn de testen van de consumentenbond?
Wie kan zich wel en niet vinden in deze testen?


Dat vraag ik me al jaren niet meer af! Voor mij is door de jaren heen wel duidelijk geworden dat die testen 3 x niks voorstellen. Er wordt onzorgvuldig getest en in de testuitslagen staan onacceptabel veel fouten.

Verder trek ik de onafhankelijkheid van deze 'bond' al jaren en jaren in twijfel. Wat mij betreft zou wel eens uitgezocht mogen worden of fabrikanten soms leuke bedragen storten op rekening van CB.

ve
door verwijderd - Jan 25, 2011 om 23:26
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

P.S. Frappant toch wel, dat in het andere topic, zie link ikbenik, door de CB verzocht wordt de geconstateerde fouten in testen, te melden op het alleen voor leden toegankelijke gedeelte van hun site!

Zegt voor mij al genoeg!

ve
door verwijderd - Jan 26, 2011 om 02:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De consumentenbond is verworden tot een marktbehoevende club. Zonder lid te zijn had je toegang tot hun zorgvergelijker en nu tot hun energievergelijker. En verras me het resultaat is meestal dat als je lid je het goedkoopste uit bent. Waarschijnlijk hebben ze daar weer een paar topbestuurders in dienst precies dat te doen wat niet wenselijk is. Terwijl in de basis deze bond veel heeft betekend voor de bescherming en informering van een consument. Vind het jammer

ve
door verwijderd - Jan 26, 2011 om 02:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Informering van de consument?

Ahum....

Toen Windows Vista uitkwam, gingen ze dat eerst heel erg aanprijzen en later gingen ze loeihard tegen de schenen schoppen van Microsoft, omdat Windows niet af was en kinderziektes had.

Wie bij de consumentenbond heeft de afgelopen 20 jaar liggen pitten?
Als een nieuw besturingsysteem uit komt, dan zitten er logischer wijs nog kinderziektes in. Is ook niet te voorkomen.
In het eerste jaar kunnen er nog "problemen" zijn. Dat weet CM donders goed.

Wat birdies aangaf: "te melden op het alleen voor leden toegankelijke gedeelte van hun site!", erger ik me ook aan.

In de media geeft de CM aan dat zij testen hebben gedaan, en als je het resultaat wilt zien: slotje, met de mededeling "alleen voor leden".

Bij mij komt de vraag: wat is de consumentenbond voor een organisatie?
Wat zijn hun doelen? Wat is hun strategie? Wat willen ze? Wat doen ze?

ve
door verwijderd - Jan 26, 2011 om 12:56
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb jaren geleden al de CB opgezegd.
Af en toe komt me wel wat onder ogen als test en denk, nee daar heb ik geen vertrouwen in.
Wat online strategie betreft, mikken ze op, lid worden of barsten.
Bij onze oosterburen kun je een test oproepen door een euro in het zakje te doen.

ve
door verwijderd - Jan 26, 2011 om 16:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

CB wat is dat.?

De naam/afkorting klopt

Consumenten Belazeren

T

ve
door verwijderd - Jan 27, 2011 om 17:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Cb al jaren geleden opgezegd. Kocht een wasmachine kwam als beste uit de test. Steeds stukken ook al binnen een jaar. Monteur vertelde als ik deze machine wil repareren moet ik van twee andere onderdelen pakken. Binnen twee jaar helemaal stuk ( nieuwe moeten kopen) en die als beste geteste machine was binnen anderhalf jaar uit de handel, dan vraag ik me af hoe betrouwbaar zijn die tests. Leveren fabrikanten soms een super machine om te testen en verkopen ze verder troep? Of laat de cb zich dik betalen door fabrikanten? Bovendien als ze zo voor consumenten zijn waarom kun je dan een test alleen als lid bekijken? Nee voor mij een onduidelijke club die echt niet het beste met consumenten voor heeft.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

Va
Vandamenel - Apr 29, 2024 om 13:31
Winkels & webshops
ICI paris webwinkel/postnl is mijn retour kwijt

ICI paris webwinkel/postnl is mijn retour kwijt

In december 2023 heb ik een bestelling geplaatst en een week later geretourneerd. Netjes afgegeven bij het plaatselijke postkantoor binnen de retour termijn, met het label dat je kunt downloaden op hun website.

Het pakket is echter kwijt geraakt, vandaag de dag staat de informatie nogsteeds op 'bezorgtijd onbekend'. Na talloze mailtjes en belletjes weigert ici Paris mij te helpen. Ook n ... Lees meer

Ni
Niet-op-vakantie - May 2, 2024 om 11:05
Vakantie & reizen

Mag corendon dit zomaar doen?

Goedemiddag,

Op 30 april boekten wij een last minute bij Corendon. We kozen een rondreis Spanje, last minute, met vertrekdatum 11 mei. Op 10 en 11 mei was de prijs van deze reis goedkoper: 446 euro pp maar vlucht vanaf Eindhoven. Geen vreemde prijs voor een last minute met 3* hotel (Logies) over 10 dagen, dachten wij. Met de koffers en alle andere extra kosten erbij kwamen we op een bed ... Lees meer