fikfeeks
door fikfeeks Apr 6, 2011 om 09:24
Geldzaken & recht

Uitbetaling vakantieuren

Ik werk via uitzendbureau Tempo Team al 2 jaar bij een bedrijf ( waarvan nu 1 jaar gedetacheerd) dat iedereen veel te hoog heeft ingeschaald bij aanname(13,17).
Nu heb ik een paar weken gelden ontslag genomen bij dat bedrijf en had 145 vakantieuren opgebouwd.Omdat ik 20 uur per week werk wilde ik 7 weken 20 uur uit laten betalen.Omdat mijn contract 18 april afloopt en ik dan van Tempo Team een nieuw aangeboden krijg (tegen een uurloon van waarschijnlijk 9,40) is mij verteld dat mijn opgebouwde vakantieuren per 18 april tegen dat lage loon uitbetaald zullen worden.Ik moet nu dus versneld alles uit laten betalen.Ik ben er achter gekomen omdat ik gevraagd heb hoe het zat. Ik denk niet dat het eerlijk is dat je ineens zoveel geld kwijt bent,en vraag me af of dit allemaal zomaar mag.

802 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Apr 6, 2011 om 09:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb net op mijn online loonstook gezien dat dit grapje mij behoorlijk wat geld gaat kosten.20 uur uit laten betalen levert 11,10 op.Versneld 35 uur uit laten betalen ( wat niet anders kan volgens TT) levert 9,93 per uur op.Verlies 40,95 in 1 week tijd Dat is nogal wat.

ve
door verwijderd - Apr 6, 2011 om 11:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik kan je niet helpen, maar ik zou deze vraag bij vraag en beantwoord zetten. Dan heb je meer kans om je vraag beantwoord te krijgen.

ve
door verwijderd - Apr 6, 2011 om 12:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je had gewoon vakantie op moeten nemen. Uitrekenen op welke datum je vakantieuren dan op waren en per die datum ontslag nemen. Je hebt je arbeidscontract per 18 april opgezegd en dan worden de lopende zaken afgewikkeld zoals het hoort.

ve
door verwijderd - Apr 6, 2011 om 15:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste fikfeeks,

Wij raden u aan om uw vraag in Vraag & Beantwoord te plaatsen. De rubriek Discussies is niet bedoeld voor vragen.

Met vriendelijke groet,

Kassa-online

ve
door verwijderd - Apr 6, 2011 om 16:21
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Fikfeeks, een werkgever kan niet tussentijds zomaar het uurloon omlaag gooien, omdat ze een foutje hebben gemaakt en dat 2 jaar lang niet gezien hebben. Hij heeft voor loonverlaging toestemming van de medewerker nodig, ook al is het nu aan het eind van jouw arbeidsovereenkomst (ao). De afrekening van de arbeidsovereenkomst, dus ook je vakantieuren en vakantiegeld, moet op basis van de geldende afspraken in de ao plaatsvinden.
Als je wel toestemming hebt gegeven voor deze verlaging van je loon, kun je geen kant meer op.
Na je huidige ao kan er wel een nieuwe overeenkomst op basis van een nieuw uurloon worden opgemaakt.
Kijk ook eens op arbeidsrechter.nl, art 2.1.3

Succes!

ve
door verwijderd - Apr 6, 2011 om 19:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

fikfeeks

Als je lid van een vakbond bent, kun je daar met jouw vraag terecht. Als je geen lid bent van een vakbond maar wel een rechtbijstandverzekering hebt, kun je daar aankloppen. Heb je beide niet, dan zou Jurofoon nog een optie kunnen zijn.

Pedro.

ve
door verwijderd - Apr 6, 2011 om 21:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

redacteur schreef op woensdag 6 apr 2011, 15:42: Beste fikfeeks,

Wij raden u aan om uw vraag in Vraag & Beantwoord te plaatsen. De rubriek Discussies is niet bedoeld voor vragen.

Met vriendelijke groet,

Kassa-online



Ik heb de vraag inmiddels op vraag en antwoord gezet en hoop dat ik daar antwoord krijg waar ik iets mee kan.Mijn detacheringscontract was normaal gesproken nog verlengd,maar ik wilde zelf weg.

ve
door verwijderd - Apr 7, 2011 om 12:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

fikfeeks

Uit je laatste reactie konkludeer ik, dat je geen lid bent van een vakbond en dat je geen rechtbijstandverzekering hebt. Jammer, maar het is niet anders.

Pedro.

ve
door verwijderd - Apr 8, 2011 om 14:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

valerius-2

Wel vraag ik me af waarom zoveel consumentenvragen in de rubriek discussies terecht komen. Zou het algoritme op deze site wel goed zijn?

Pedro.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Va
Vandamenel - Apr 29, 2024 om 13:31
Winkels & webshops
ICI paris webwinkel/postnl is mijn retour kwijt

ICI paris webwinkel/postnl is mijn retour kwijt

In december 2023 heb ik een bestelling geplaatst en een week later geretourneerd. Netjes afgegeven bij het plaatselijke postkantoor binnen de retour termijn, met het label dat je kunt downloaden op hun website.

Het pakket is echter kwijt geraakt, vandaag de dag staat de informatie nogsteeds op 'bezorgtijd onbekend'. Na talloze mailtjes en belletjes weigert ici Paris mij te helpen. Ook n ... Lees meer

Va
VanJetje - May 2, 2024 om 20:48
Auto & vervoer

NS e-ticket niet te wijzigen/annuleren

In de vragenlijst zie ik dat al sinds 2011 gevraagd wordt om een e-ticket te kunnen restitueren/van datum veranderen. NS zegt dat dit niet kan, omdat er kennelijk mensen zijn die een ticket meerdere keren uitprinten en dus profiteren van 1x betalen. 
Betekent dus weer dat uitgegaan wordt van wantrouwen jegens de klant. (net als de toeslagenaffaire, controle zelfscankassa's, etc) Ik weet zeke ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer