ma
door marijnkassa Jul 20, 2008 om 00:48
Geldzaken & recht

Vakantieopbouw bij ziekte

Vakantieopbouw tijdens ziekte.

Bert is gedurende langere tijd ziek geweest doch na een half jaar begonnen met werken voor 34 uur in de week. Bert is een full-timer die normaliter 38 uur werkt. Full-timers hebben binnen het bedrijf recht op 200 vakantieuren per jaar.
Cisca is niet ziek geweest en is parttimer zij heeft een contract voor 34 uur. Zij heeft dan ook naar rato recht op 200 vakantieuren / 38 x 34 uur is 178 vakantieuren per jaar (heb het afgerond).
Ondanks het feit dat Bert al anderhalf jaar 34 uur werkt heeft de werkgever/bedrijfsarts hem op papier op 100% arbeidsongeschikt laten staan. Zij zeggen nu dat Bert met de wettelijke 6 maanden regeling maar recht heeft op 100 uur voor het jaar 2006 en 2007. Dit terwijl Bert dus al 1,5 jaar 34 uur aan het werk is.
Cisca daarentengen ontvangt over het jaar 2006 en 2007 een totaal van 356 vakantieuren. Dat begrijp ik wel maar als ik het omreken zou Bert toch evenals zijn collega in ieder geval over 1,5 jaar 267 uur opgebouwd moeten hebben?

Ik begrijp hier helemaal niets van. Wie kan mij helpen? Is het niet zo dat men bij een bepaald percentage werken gewoon als zijnde gedeeltelijk arbeidsgeschikt moet worden gemeld? en dus ook naar rato vakantieuren op bouwt?

Dank alvast voor diegene die mij een antwoord geeft.

671 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

mariegh
door mariegh - Jul 20, 2008 om 13:33
263 Antwoorden / 13 Vragen
0

Oei, dat is een ingewikkelde!
Heeft Bert wel loon ontvangen over die 1 1/2 jaar ziekte? Misschien voor een deel ziekengeld ontvangen? Is aantoonbaar dat Bert heeft gewerkt? Zo ja, dan lijkt het me raar dat bedrijf en bedrijfsarts hem op 100% ziek hebben laten staan. Of heeft Bert wellicht aangepaste arbeid verricht? Op therapeutische basis misschien? Er moet toch volgens de wet Poortwachter iedere 6 weken een rapport voor UWV zijn ingevuld over het reintegratietraject! Daarmee is aantoonbaar dat Bert heeft gewerkt en op welke basis.
Let op! Als Bert straks 2 jaar deels ziek is, komt hij in een andere regeling. En omdat hij minder dan 35% ziek is, zou hij zelfs voor die 4 uur kunnen worden ontslagen.
Op hoeveel vakantie Bert recht heeft, hangt deels af van de bepalingen in de bedrijfs-CAO, maar in ieder geval op een evenredig percentage van de gewerkte uren.

lottesanne
door lottesanne - Jul 20, 2008 om 20:06
439 Antwoorden / 47 Vragen
0

Ik denk dat Bert arbeidstherapeutisch 34 uur aan het werk is gegaan. En dat betekent dus dat hij nog steeds voor 100% ziek is. Ik baseer dit op het feit dat hij na een half jaar ziekte weer is gaan werken. Meestal moet je de werkzaamheden dan weer langzaam opbouwen, al vind ik 34 uur wel heel erg veel. In dat geval klopt het verhaal van zijn werkgever wel voor wat betreft zijn vakantieuren. Blijkbaar zijn er óf geen goede afspraken gemaakt met de bedrijfsarts/werkgever óf de bedrijfsarts heeft niet goed gecommuniceerd met de werkgever en is Bert daadwerkelijk voor slechts 4 uur per week ziek.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Re
ReneeVV - Jul 1, 2024 om 10:53
Geldzaken & recht
Glas breekt door folie van verhuurder, ben ik aansprakelijk?

Glas breekt door folie van verhuurder, ben ik aansprakelijk?

Toen ik in deze huurwoning kwam in 2020 zat er melk-witte folie op de ramen beneden. Mij is toen niet gemeld dat die folie een probleem zou kunnen vormen, noch is mij verzocht die verwijderen. Ik woon pal aan de straat dus ik vond het zelf wel prettig om die privacy te hebben van de folie.   Begin 2024 begon de folie los te laten, dus ik besloot op eigen kosten deze te vervangen met nieuwe raam ... Lees meer

ta
tarwe15 - Jul 1, 2024 om 10:55
Computers & telefonie

Smartphone APPS werken niet

Heb een Poco x3 van 35 mnd oud. 
Sinds kort openen  enkele APPS niet. 
Moet tel herstarten dan probleem  verholpen (tijdelijk) 
Heb op advies fabrikant de Mi versie opnw gedownload. Hielp niet. Cache van app verwijderd. Hele toestel terug  gezet  nr fabrieksinstellingen en opnw geïnstalleerd. Probleem blijft bij v.n mail app en bank app zich voordoen. 
Hoe los ik dit o ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - Jul 1, 2024 om 09:08
Elektronica & tv

Kun je een speakertje aansluiten op een koptelefoonaansluiting?

mijn wekkkerradio heeft een heel dun geluid. Beschikt wel over een koptelefoonaansluiting. Kun je daar een speakertje op aansluiten? Lees meer