johanna66
door johanna66 Jan 22, 2010 om 15:48
Geldzaken & recht

Verlengen van abonnement

Betr.: abonnement op een tv blad
Mag de aanbieder hiervan het abonnement stilzwijgend voor een jaar verlengen en bij opzegging een opzegtermijn van 1 jaar handhaven?
Er is toch een nieuwe wet waarbij abonnementen met 1 maand kunnen worden opgezegd.

545 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jan 22, 2010 om 16:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hier

kunt u lezen hoe het wordt, als de nieuwe wet in de Staatscourant gepubliceerd is.
Nu mag het wel.

ve
door verwijderd - Jan 22, 2010 om 17:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0



read vrijdag 22 jan 2010, 15:33:

erik_kuiper

Verstuur deze ******** firma/uitgever een pittige brief, waarin je aangeeft dat het proefabonnement is beëindigd en dat er daarom geen sprake kan zijn van een automatische verlenging. Verwijs daarbij naar de voicelog waarin je dat expliciet gevraagd hebt. Geef in die brief ook aan dat je de toestemming tot een automatiche incasso intrekt, omdat die uitsluitend betrekking had op het proefabonnement. Vermeldt tevens dat jij hen zonodig in rechte zult betrekken (dagvaarden) en dat alle buitengerechtelijke en gerechtelijke kosten op hen verhaald zullen worden. Note: deze firma is waarschijlijk niet te beroerd om met de voicelog creatief te gaan knippen en plakken, maar dat hoor je dan wel.
Verstuur die brief aangetekend en met bewijs van ontvangst. Zorg dat jij zelf een kopie houdt.

Sukses en met vriendelijke groet, ReadAC..

ve
door verwijderd - Jan 22, 2010 om 17:30
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik lees niet dat hier sprake van een proefabonnement, dus gelden de gewone regels en heeft naar mijn idee de fabrikant niets fout gedaan. Een brief heeft dan dus ook geen enkele zin. Misschien is mijn voorganger in de war met een andere vraagsteller?

ve
door verwijderd - Jan 22, 2010 om 17:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Getty, ik las hetzelfde als u, en kwam weer toevallig op het hele verhaal ergens anders! Als u HOME klik, en vervolgens rechts beneden DISCUSSIE, komt u op het hele verhaal!
Een beetje vreemd ja, want ik wou net vragen aan READ hoe hij hier opkomt op de proefabonnement!!!!

m.v.g. Robert

ve
door verwijderd - Jan 22, 2010 om 18:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@lelyonnais,

Wat ik bespeur is: het lijkt wel of een ander mijn computer heeft overgenomen. Ik ben er al 3x uitgegooid, proxy fouten vliegen me om de oren, berichten worden niet of verkeerd geplaatst en tot slot krijg ik soms inzage in het account van een mede-respondent en dat laatste lijkt me zeker niet de bedoeling. Ik zal vanavond mijn "open vraag" nr.2 eens plaatsen want er is op de woensdag van deze week naar mijn mening helemaal niets verbeterd bij de rubrieken V&A en Discussies.

Met collegiale groet, ReadAC.

ve
door verwijderd - Jan 22, 2010 om 18:35
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@read

Ik vind alles een beetje verwarrend. berichten zijn te lezen en 2 minuten later moet je je de lazarus zoeken waar ze zijn gebleven. Iets klopt niet uiteraard. Account lezen van een andere gebruiker helemaal niet. Maar wetende dat je heel goed dat allemaal aan de redactie kan uitleggen, wacht ik af met het vervolg en de uitleg.
Er was wel een waarschuwing over IE dat die alles kon overnemen van een vreemde computer, misschien iets waar?

Met heel vriendelijke groet,

Robert

ve
door verwijderd - Jan 22, 2010 om 18:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

read vrijdag 22 jan 2010, 16:43:

johanna66

Je schrijft:....... en bij opzegging een opzegtermijn van 1 jaar handhaven?

Een opzegtermijn van 1 jaar is juridisch gezien een onredelijk beding. Maximaal mag een opzegtermijn 3 maanden bedragen, zoals bij uitgevers meestal het geval is.

Zie ook:

http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=2849

Met vriendelijke groet, ReadAC.

NB. Mijn post in dit draadje voor erik_kuiper, hoort hier natuurlijk niet thuis.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ke
Kees Velker - May 3, 2024 om 17:47
Auto & vervoer
Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Dure EV gekocht. Audi RS Etron GT, Leuke auto, maar veel problemen. Na problemen met de verwarming (in de winter viel de verwarming uit, helaas geen verwarming, handschoenen aan om zonder bevroren vingers te sturen) nu recent drie keer achter elkaar is de auto volledig stilgevallen. Tijdens het inhalen op de snelweg tijdens de drukke avondspits, viel de auto gewoon volledig uit. Via gevaarlijke ma ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

Pe
Pedro Harmsen - May 3, 2024 om 17:16
Garantie & verzekeringen

Niet geïndexeerde begrafenisverzekering

Onlangs ontdekt: heb een begraf.verzek. van €908 (=2000 gulden) Stopgezet per 1-9-1970. Dus destijds door ouders bijeen gespaard met zuur verdiende centjes. De afgelopen 54! jaar hebben de diverse verzekeringsmaatschappijen hier gigantisch geld mee verdiend. Zie ik daar helemaal niets van terug? Allemaal misschien volgens de regeltjes, maar t blijft bizar! Is daar nog iets aan te doen, want ik v ... Lees meer