vj
door vjacobsselva Mar 26, 2014 om 11:44
Geldzaken & recht

Vreemde valuta

Ik wilde bij het grens wissel kantoor mijn Argentijnse pesos terugwisselen die ik had over gehouden. Ze wilden het niet terug nemen en dat is mij niet verteld toen ik ze daar kocht. Kan dit zomaar?

5623 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

edrick3
door edrick3 - Mar 26, 2014 om 12:56
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

Van de site van gwk:

Kan ik overgebleven buitenlandse valuta inwisselen voor euro's bij een GWK Travelex vestiging?
Ja, het is mogelijk buitenlands geld (alleen bankbiljetten) in te wisselen voor euro's. Alleen valuta waarin GWK Travelex handelt kan worden ingeleverd.

Dus ...

aurora1
door aurora1 - Mar 26, 2014 om 14:32
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Lees eens klik hier en ook pagina 2 onderaan met recentere aanbiedingen. Er zijn meer sites waar je de pesos kunt aanbieden, zie internet.

costnix
door costnix - Mar 26, 2014 om 19:13
2874 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik haal de vreemde valuta altijd ter plaats uit de muur, als dit kan en anders bij de bank zelf. De koers is vaak beter, dan in Nederland. Ik maak het altijd op. De overgebleven munten stop ik in een collectebus van een goed doel ter plaatse of laat het achter voor het personeel als fooi.
Een les voor de volgende keer.

ha
door harryromijn - Mar 28, 2014 om 12:15
272 Antwoorden / 0 Vragen
0

De Argentijnse peso maakt een tuimeling in waarde. Net als vroeger al een keer, en ook al als Australis
(ja dat heb je ervan als onverantwoordelijken maar overheidstekort op overheidstekort stapelen. In Argentinië meegemaakt : inflatie van 70-130 % PER MAAND. Kijk goed naar dat pak suiker: volgende maand kost dat het dubbele. Zelfs de bedelaar wilde zijn muntjes bij me omruilen in US dollars, want die waren volgende week nog steeds hetzelfde waard.
Chili met Pinochet had toen een inflatie van 10,6 % PER JAAR. Dus toen een Chileense vrachtwagen net na het aftreden van die man in Mendoza - Ar aankwam, vroegen de fabriekswerkers, waarom hij hem niet had meegebracht. Ze wilden hem daar een contract voor 3 jaar geven. Antwoord van die chauffeur: we houden hem in reserve.)

Dus waarom zou wie-dan-ook een dagelijks verder wegzakkend papiertje omruilen tegen de koers van nu, terwijl aan zekerheid-grenzende-waarschijnlijkheid dat papiertje indien ooit weer aan een andere reiziger te slijten is, het bij lange na de huidige koers niet opbrengt ?

U hebt enkel oud papier in uw handen.

ma
door marleenvanh - Mar 28, 2014 om 12:27
452 Antwoorden / 1 Vragen
0

Misschien wil onze koningin het hebben.....lol

ma
door marleenvanh - Mar 28, 2014 om 12:29
452 Antwoorden / 1 Vragen
0

Tja Harry Romijn, in het tijdperk Pinochet mocht het geld dan redelijk zijn waarde behouden, toen was er 'het probleem' dat er nogal wat mensen hun 'waarde' verloren.....

ch
door chrisantonis - Mar 28, 2014 om 12:36
63 Antwoorden / 4 Vragen
0

Die wisselen ze nergens om, net als Venezulaanse Bolivares, er is daar namelijk een zwarte markt in geld, u zou daarom in Argentinie een hoop geld tegen zeer laag tarief kunnen wisselen om het hier weer terug om te wisselen, dan zouden er veel millionairs bijkomen!
In Venezuela kun je op de zwarte markt 6-8 keer zoveel krijgen als op de bank, koop even voor 10.000 en wissel het hier weer in voor 60-80.000 euro, gemskkelijk toch!

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ke
Kees Velker - May 3, 2024 om 17:47
Auto & vervoer
Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Audi etron... dure auto... maar.. kwalitatief uitermate teleurstellend

Dure EV gekocht. Audi RS Etron GT, Leuke auto, maar veel problemen. Na problemen met de verwarming (in de winter viel de verwarming uit, helaas geen verwarming, handschoenen aan om zonder bevroren vingers te sturen) nu recent drie keer achter elkaar is de auto volledig stilgevallen. Tijdens het inhalen op de snelweg tijdens de drukke avondspits, viel de auto gewoon volledig uit. Via gevaarlijke ma ... Lees meer

Pe
Pedro Harmsen - May 3, 2024 om 17:16
Garantie & verzekeringen

Niet geïndexeerde begrafenisverzekering

Onlangs ontdekt: heb een begraf.verzek. van €908 (=2000 gulden) Stopgezet per 1-9-1970. Dus destijds door ouders bijeen gespaard met zuur verdiende centjes. De afgelopen 54! jaar hebben de diverse verzekeringsmaatschappijen hier gigantisch geld mee verdiend. Zie ik daar helemaal niets van terug? Allemaal misschien volgens de regeltjes, maar t blijft bizar! Is daar nog iets aan te doen, want ik v ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer