ma
door magixx Mar 12, 2006 om 22:02
Geldzaken & recht

Wat doet frisia met gegevsn

op veronica radio is er een soort van quiz, waar mensen hun bankafschift naar toe kunnen faxen of mailen. De gelukkige die in het ROOD staat krijgt zijn saldo door  Frisia aangevuld. Ik kan me voorstellen dat er veel mensen reageren, wat gebeurt er met de bankafschriften van de mensen die niets winnnen ? Is wel makkelijk om dan goed een lening aan te bieden tov rood staan

282 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

mi
door mikro - Mar 13, 2006 om 06:35
68 Antwoorden / 5 Vragen
0

Dan lijkt het mij wel duidelijk wat er met die gegevens gebeurt...


Er zijn ongetwijfeld spelvoorwaarden. Hierin zou dit mi ook moeten zijn vermeld.

hutch
door hutch - Mar 13, 2006 om 10:40
4521 Antwoorden / 29 Vragen
0

Die gegevens liggen dan aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid op de Frisia-straat en zullen zij wel bedolven worden onder allerlei reclame van Frisia en consorten.


En er wordt natuurlijk behoorlijk handel gedreven met die adressen, dus eigenlijk is het te hopen dat het alleen bij Frisia blijft......, maar ik vermoed het ergste.


De enkele "gelukkige" krijgt een x-bedragje en de zeer vele "ongelukkigen" krijgen ook wat: een berg reclametroep en staan direct overal te boek als "roodstaander", met alle gevolgen van dien.


Frisia zal denk ik een van de kleinste rood-staanders uitzoeken en deze "belonen" met een fooitje..... en hebben voor dat bedragje een gigantisch adressenbestand binnengehaald.


Persoonlijk vind ik dit een zeer verwerpelijke wijze van "klanten" binnen halen: misbruik maken van de (mogelijke) problemen van die mensen.


Ik zou zeggen: trap er absoluut niet in!!!!!


Voor een ieder die reeds in deze verwerpelijke actie getrapt is: sterkte....


Hutch

heremietkreeft
door heremietkreeft - Mar 13, 2006 om 10:47
16966 Antwoorden / 202 Vragen
0

En er wordt al zoveel gezegd en geschreven over BECAM en alle leningsbedrijven die daar bij horen zoals Frisia.

user123
door user123 - Mar 13, 2006 om 12:00
1346 Antwoorden / 3 Vragen
0

Die gegevens worden waarschijnlijk ook gebruikt om profielschetsen te maken. Wanneer men de postcode weet van iemand die rood staat, kan men allerhande sociodemografische data hieraan koppelen.

andersom: wanneer je aan een bepaald profiel voldoet, ben je een groter risico voor kredietverstrekkers.

ed
door edking - Mar 19, 2006 om 23:23
7 Antwoorden / 0 Vragen
0

nog al bedenkelijk dat een radiostation hier aan meedoet terwijl je op je klompen kunt aanvoelen wat Frsia met deze gegevens kan/ zal doen.   worden ze soms gesponsored door Frisia??

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer