da
door davek Dec 4, 2006 om 21:43
Geldzaken & recht

Woningbouw en verhuisvergoeding

Beste mensen,


Ik heb een vraagje over verhuisvergoeding. De woningbouwvereniging waar ik van huur is met een nieuwbouwproject bezig. Voor mij komt het er op neer dat mijn woning in 2008/2009 gesloopt gaat worden en na doorloping van de inschrijfprocedure voor een nieuwe (huur)woning komt het er op neer dat ik in maart of april 2007 de nieuwe woning kan betrekken.


Deze week heb ik geinformeerd hoeveel de verhuisvergoeding zal bedragen. Het antwoord daar op is 2542,50 euro.
Aangezien ik wel eens 5000 euro hoor noemen vraag ik me af of ik daar geen recht op heb. De vraag is wel of de tijdsperiode van verhuizing en de sloop van mijn huidige woning een rol speelt in dit verhaal. Mijn huidige woning zal misschien nog wel voor een jaar of een aantal maanden worden verhuurd. Maar dat het gesloopt gaat worden en ik daardoor een keuze heb moeten maken wat ik hierna ga doen lijkt me dat de term "gedwongen verhuizing" nog geld.

2761 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

stacey
door stacey - Dec 4, 2006 om 23:07
10352 Antwoorden / 12 Vragen
0

Hoi,


Ik vond het volgende;


--------Woningcorporaties moeten vanaf 1 juli 2005 de verhuiskosten gaan vergoeden van huurders die door gedeeltelijke vernieuwing of sloop/nieuwbouw (tijdelijk) moeten verhuizen naar een andere woning. De vergoeding is vastgesteld op minimaal 5000 euro.---


http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=1542


Je moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen, dus lees het even door om te zien of dit in jouw geval ook opgaat.


Groetjes,

jojo333
door jojo333 - Dec 4, 2006 om 23:09
6 Antwoorden / 6 Vragen
0

Vanaf 1 juli recht op 5000 verhuiskostenvergoeding


Minister Dekker (VROM) heeft geregeld dat woningcorporaties vanaf 1 juli de verhuiskosten gaan vergoeden van huurders die door gedeeltelijke vernieuwing of sloop/nieuwbouw (tijdelijk) moeten verhuizen naar een andere woning. De vergoeding is vastgesteld op minimaal 5000 euro. De woningcorporaties moeten voor 1 oktober voor het uitkeren van de vergoeding een reglement opstellen. De regeling geldt voor verhuizingen die na 1 juli 2005 plaatsvinden. Minister Dekker heeft hiermee zekergesteld dat iedere huurder die daar recht op heeft ook een verhuiskostenvergoeding krijgt.


Uitzonderingen
Voor zogenoemde onzelfstandige eenheden zoals studentenkamers, kan de corporatie in het reglement een lager bedrag opnemen. Mocht een huurder schade lijden door de renovatie die niet (volledig) gedekt wordt door de verhuiskostenvergoeding, kan hij of zij een schadevergoeding proberen te krijgen. Deze komt bij toewijzing boven op de verhuiskostenvergoeding. De verhuiskostenvergoeding moet ook betaald worden als de huurder verhuist naar een huurwoning van een andere verhuurder of een koopwoning.

jojo333
door jojo333 - Dec 4, 2006 om 23:15
6 Antwoorden / 6 Vragen
0

Ben ik nog een keer, De verhuiskosten gaan alleen op als het sociaalplan in werking is getreden. Dit houdt in dat de verhuurder u een brief heeft geschreven waarin hij stelt dat je per .... je woning uit moet wegens sloop.


Als je er al op vooruit loopt en zelf denkt ik moet er toch over 1 tot 2 jaar uit zijn, ik ga nu dan hoeft de corporatie geen verhuiskosten te betalen. Dan zijn ze coulant.


In het sociaalplan staat ook hoe de sloop en nieuwbouw plaatst vindt  (wat , wanneer gesloopt of gebouwd gaat worden). Hoe er wordt omgegaan met mensen die terug willen keren in de oude buurt.( krijgen zij een wisselwoning of kunnen zij terug tegen gereduseerde huur, nieuwbouw huur is meestal hoger dan oud bouw huur). Vraag dus geust bij de corporatie naar het sociaalplan.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer