missjacky
door missjacky May 15, 2011 om 15:22
Huishouden & energie

Afrekening enexis

Ik kreeg deze week mijn jaarafrekening van Enexis voor de netwerkkosten voor het gasgebruik. De meterstanden zijn door een medewerker van hen op 4-4-2011 opgenomen , maar wat schetst mijn verbazing op de rekening staat gebruik t/m 11-4-2011. Ik heb daarop direct telefonisch contact opgenomen en ook de medewerker vond het in eerste instantie vreemd dat er een week langer geteld was, maar op mijn vraag of dit gecorrigeerd kon worden kreeg ik na overleg het antwoord : NEE, volgend jaar betaald u dan ook pas vanaf 12-4-2011. Ja ja zo kan ik er nog wel een paar, volgend jaar wordt er waarschijnlijk niet meer opgelet en zo heeft Enexis dus 1 week extra ontvangen, als ze dit bij elk huishouden zo doen dat levert lekker op. Toen ik dit ook zo vermeldde kreeg ik zelfs te horen dat het telefoon gesprek wellicht al duurder was dan dat ik nu teveel betaald heb. Schandalig toch. Wat kan ik hier nu nog mee doen en hebben meer mensen deze ervaring?

722 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

getty
door getty - May 15, 2011 om 15:52
4179 Antwoorden / 10 Vragen
0

Je kunt hier weinig aan doen. Ook vraag ik me inderdaad af of het de moeite waard is om je druk over te maken. Hoe is de stand? Dezelfde als op 4-4 opgenomen, of hebben ze het naar 11-4 omgerekend. Als de stand hetzelfde is als opgenomen en vervolgens dus op datum 11-4 is gezet, is het (theoretische ) voordeel voor u. Ik ben het echter eens met de telefoniste. Bij de volgende opname, komt de juiste stand en verbruik er wel weer uit. Aangezien het hier om een week gaat, is de schade nihil.

valerius-2
door valerius-2 - May 15, 2011 om 16:15
7840 Antwoorden / 95 Vragen
0

Waar maakt u zich nu zorgen over het zijn dus 7 dagen netwerk kosten die dus volgend jaar weer minder te betalen zijn, u heeft dit zwart op wit dus kan het nooit zo zijn dat zij het dubbel kunnen gaan tellen, het staat zo ook bij u gegevens.

en
door enexiswebcare - May 16, 2011 om 11:46
17 Antwoorden / 0 Vragen
0

Geachte missjacky,

U geeft aan dat u teveel heeft betaald op uw jaarafrekening. Graag reageer ik op uw bericht.

De periode waarover wij de netwerkkosten afrekenen staat los van de opnamedatum van de meterstanden. Op de jaarafrekening vermelden wij geen meterstanden, omdat wij afrekenen op basis van de capaciteit van uw aansluiting.

Op blad 2 vind u een specificatie. Hierop staat van .. t/m 11-04-2011. De begin datum heeft te maken met de eind datum van uw vorige jaarafrekening en/of de datum dat u bent aangemeld en/of overgestapt.

Enexis komt nog steeds de meterstanden opnemen of opvragen. Uw meterstanden geven wij door aan uw leverancier en die maakt een jaarafrekening van uw verbruik.

Wanneer er nog onduidelijkheden zijn verzoek ik u uw klantnummer en telefoonnummer per e-mail te sturen naar webcare@enexis.nl. Ik zal dan op korte termijn telefonisch contact met u opnemen.

Met vriendelijke groet,

Sarena
Enexis Webcare

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ta
tarwe15 - Jul 1, 2024 om 10:55
Computers & telefonie

Smartphone APPS werken niet

Heb een Poco x3 van 35 mnd oud. 
Sinds kort openen  enkele APPS niet. 
Moet tel herstarten dan probleem  verholpen (tijdelijk) 
Heb op advies fabrikant de Mi versie opnw gedownload. Hielp niet. Cache van app verwijderd. Hele toestel terug  gezet  nr fabrieksinstellingen en opnw geïnstalleerd. Probleem blijft bij v.n mail app en bank app zich voordoen. 
Hoe los ik dit o ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - Jul 1, 2024 om 09:08
Elektronica & tv

Kun je een speakertje aansluiten op een koptelefoonaansluiting?

mijn wekkkerradio heeft een heel dun geluid. Beschikt wel over een koptelefoonaansluiting. Kun je daar een speakertje op aansluiten? Lees meer

mgroen
mgroen - Jun 23, 2024 om 19:11
Huishouden & energie

bouwer plaatst geen Douche WTW installatie

Ik zit met het volgende:

ik ben koper van een nieuwbouwwoning, onderdeel van een nog te realiseren nieuwbouwproject van in totaal 75 woningen.
Start bouw verwacht najaar 2024. Mijn woning zal voorzien worden van zonnepanelen, warmtepomp en 200 liter boiler. En is geen douche WTW (DWTW) installatie voorzien. Deze wordt ook niet als optie aangeboden in een meerkeuze/meerwerk lijst. ... Lees meer