Ev
door Evergreen2024 Mar 6, 2024 om 06:40
Huishouden & energie

Boiler isoleren

Moet ik bij het isoleren van de leidingen van de boiler ook de koudwater leiding isoleren, of alleen de warmwater leiding?

2684 5 Rapporteer
sjjoppy
door sjjoppy - Mar 6, 2024 om 07:25
7252 Antwoorden / 3 Vragen
2

Uit de link:

De koudwaterleidingen beschermt u niet vanwege energiebesparing maar tegen bevriezing. 


https://www.isolatierevolutie.nl/informatie/welke-leidingen-kan-ik-isoleren/

 

Ev
door Evergreen2024 Mar 6, 2024 om 07:39
Antwoorden / 3 Vragen

Dankjewel

1paul
door 1paul - Mar 6, 2024 om 08:05
3218 Antwoorden / 0 Vragen
1

hoeft niet behalve als ze kunnen bevriezen dan zou ik het weer wel doen uit voorzorg..

ze
door zeemannetje - Mar 6, 2024 om 12:27
126 Antwoorden / 0 Vragen
0

Niet tegen warmteverlies, maar misschien helpt het tegen condens? Soms zie je waterleidingen met vochtdruppels en wat schimmelvorming.

he
door henkie.penkie - Mar 6, 2024 om 15:07
151 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als deze boven een plafond of onder een vloer komen te lopen niet in een dek ingestort. Beveel ik je op zijn minst aan om de koude leiding te isoleren. Dit om dat het regelmatig voorkomt dat de warmte invloed van buitenaf inloed heeft op een koudwaterleiding middels condens vorming. Dit voorkomt bij een koudwaterleiding het druppelen en een pre zou zijn om ook warm water leiding te isoleren omdat het warm water dan niet zo snel afkoelt bij korte leidingen dit is voor de warm waterleiding vaak niet nodig. Je dient koper leidingen die je in een muur legt of leidingen in beton stort om deze van een hard pvc omhulsel te voorzien zowel de koud en de warmwater leidingen. Dit staat in het bouwbesluit. Nen???? Er zijn ook tegenwoordig water leidingen in de handel van speciale buis die zowel  van binne en buiten voorzien zijn van pvc met een licht metalen buis verstevigd de echte loodgieters gebruiken een pers om de hulp stukken lekvrij te koppelen of met hulpstukken die voor deze buis geschikt zijn deze kun je met hand aandraaien en met een ringetje borgen.

msermo
door msermo - Mar 7, 2024 om 04:10
9 Antwoorden / Vragen
0

Drinkwaterleidingen niet isoleren

Het isoleren van drinkwaterleidingen raden wij sterk af vanwege de legionellabacterie. Als u wel isoleert vergroot dit de kans op legionella in de leidingen. Drinkwaterleidingen moeten namelijk snel kunnen afkoelen om legionella in de leidingen te voorkomen. Met isolatie om de leidingen kunnen de leidingen niet meer snel genoeg afkoelen.

En:

Alleen de ringleiding van de warmtapwatervoorziening mag worden geïsoleerd. Uittappleidingen blijven ongeïsoleerd vanwege het gevaar van legionella. Isolatie zorgt ervoor dat de leiding te lang warm blijft waardoor bacteriegroei kan optreden.

Bronnen:

https://regionaalenergieloket.nl/woning-verbeteringen/energie-besparen/kleine-maatregelen/leidingisolatie

https://www.rvo.nl/energiemaatregelen/ge1


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

M
M Bourgondien - Jun 21, 2024 om 11:57
Auto & vervoer

Scootmobiel ellende

21-06-2024   Goede morgen   Wij mijn man en ik rijden beide een scootmobiel vanuit de gemeente Heiloo WMO op zich zijn wij er blij mee dat die mogelijkheid bestaat .   Ik rijd al 26 jaar en mijn man 11 jaar   in het verleden bij Hulpmiddelencentrum ook het een en ander meegemaakt 3x een wiel verloren onder het rijden (3 wieler) en dat de scootmobiel of bij het sturen naar links of naa ... Lees meer

holiday
holiday - Jun 24, 2024 om 18:13
Vrije tijd & tuin
Hutson wesite zijn oplichters

Hutson wesite zijn oplichters

Hutson laat een filmpje zien op FaceBook en als je dan op bestellen drukt, kom je op hun website terecht en daar laten ze een op het eerste gezicht het zelfde product zien, maar dit blijkt een ander product te zijn met minder toepassingen en veel kleiner.
Als je daar over gaat klagen, dan zeggen ze dat het voldoet aan de gegevens op hun site, maar lang niet met de gegevens van het reclame fil ... Lees meer

Ma
Maximaal70 - Jun 26, 2024 om 12:15
Huishouden & energie

Portaal vernieuwt de ene badkamer wel en de andere niet. even oud, even slecht

Wij zien in onze wijk met Portaal sociale huurhuizen dat er rare verschillen worden gemaakt in het vernieuwen van de oude, schimmelige badkamers. Er is een schimmige selectie gaande waar we de vingers niet achter krijgen. Hetzelfde geldt voor de even oude keukens. Mag dat zomaar? 


Lees meer