LisanneVB
door LisanneVB Jan 30, 2023 om 22:57
Huishouden & energie

Energielabel

Misschien dat jullie mij kunnen helpen. Wij wonen gehuurd (vrije sector). En er is vorig jaar Oktober een meting geweest. Er is B uitgekomen. Waar wij het oneens mee zijn. Er loopt water over de vensterbanken en de kozijnen zijn aan het schimmelen. De voordeur is nog enkel glas en de rubbertjes van de kozijnen zijn kapot. Het tocht flink ook. Nu weet ik dat ik bij mijn eigen huurbaas moet zijn. Maar die reageert nauwelijks of niet. Die zegt tevens dat het gebaseerd is op de meting. De uitdrukking , slager keurt zijn eigen vlees is hier toepasselijk. Mijn vraag is dan ook, passen deze klachten bij energie label B. En kan ik dit bij een ander bedrijf opnieuw laten meten? En wat zijn de kosten hiervan. 

 

4924 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

sira
door sira - Jan 30, 2023 om 23:09
2316 Antwoorden / 24 Vragen
4

Maak een afspraak bij de huurcommissie en neem foto's mee van de gebreken. U kunt op hun website zelf eerst nog een gebrekencheck en een huurprijscheck doen.
https://www.huurcommissie.nl/

tenormin
door tenormin - Jan 30, 2023 om 23:10
16820 Antwoorden / 108 Vragen
2

Misschien een lullige vraag: u bedoelt meten of meeting? Een meeting is, (een bewoners bijeenkomst) zoals u ook begrijpt, iets anders dan een meting. Dus ik begrijp het even niet.

getty
door getty Jan 31, 2023 om 08:24
4179 Antwoorden / 10 Vragen

Tenormin, de laatste reactie geeft duidelijk aan dat het meten betreft.

heremietkreeft
door heremietkreeft Feb 1, 2023 om 10:50
16805 Antwoorden / 202 Vragen

Tja, wie wind zaait kan storm oogsten, is het hier zo dat een éuvel'dat u aangaf zelf te hebben hiervan de reden is?.

Analoog
door Analoog Feb 1, 2023 om 13:58
136 Antwoorden / Vragen

Hij schrijft toch meting met 1 e dan is het toch duidelijk wat het is, meten dus.....

Yv
door Yvonne_909 Feb 1, 2023 om 17:01
42 Antwoorden / 2 Vragen

Meting is een normaal Nederlands woord.

Geboren Amsterdammer
door Geboren Amsterdammer - Jan 31, 2023 om 00:38
1756 Antwoorden / 31 Vragen
1

Geachte Lissane,

Ik worstel hier ook mee bij mijn complex.

Er is geen onafhankelijke instantie,die dit doet ,klik op de volgende link:


https://www.rvo.nl/onderwerpen/wetten-en-regels-gebouwen/energielabel-woningen

ne
door neodutchio - Jan 31, 2023 om 08:21
5141 Antwoorden / 12 Vragen
2

Condens binnen is niets meer of minder dan een te hoge luchtvochtigheid binnen. Dat wil dus zeggen meer ventileren. Als dat vocht niet weggehaald word, dan krijg je inderdaad schimmelvorming.
Juist als het zo zou tochten zou er ventilatie zijn.

Als antwoord op uw vraag, u kunt altijd googelen op aanvragen energielabel en iemand uitnodigen. Daar kunt u ook informeren wat de kosten er van zijn.

marita5
door marita5 - Jan 31, 2023 om 09:05
11503 Antwoorden / 15 Vragen
1

Hallo Lisannevb , 

Check hier uw energielabel ( scroll in de link naar boven )  

https://www.energielabel.nl/woningen/zoek-je-energielabel/#verbeteringen-en-vragen

Heb je een vraag over je energielabel? Vraag het de Helpdesk Energielabel via 0800-0808 of via helpdesk@energielabel.nl. Openingstijden telefonische helpdesk: maandag t/m donderdag 8.00 tot 18.00, vrijdag 8.00 tot 17.00.

pino123
door pino123 - Jan 31, 2023 om 09:52
2763 Antwoorden / 14 Vragen
0

Waarom is het dat een slager zijn eigen vlles keurt als er een onafhankelijk bedrijf komt. Maar als u het er niet mee eens bent moet u een procedure starten bij de huurcommissie: Procedure | Huurcommissie

Ma
door MarkvanH - Feb 1, 2023 om 08:38
2 Antwoorden / Vragen
0

Hoi Lisanne,

Het klinkt inderdaad alsof je last hebt van condensatievocht. De oplossing hiervoor is ventileren. Wist je dat je dit eenvoudig zelf kunt bestrijden? Dat heb ik gelezen op deze website. Succes met je woning!

Groetjes Mark

ro
door ronny530 - Feb 1, 2023 om 17:38
2768 Antwoorden / 41 Vragen
1

Het vaststellen van een energielabel mag enkel door een erkend bureau gedaan worden en het vaststellen wordt in de woning middels een onderzoek gedaan. Er wordt enkel gekeken naar de isolerende voorzieningen zoals de aanwezigheid van dubbele beglazing e.d. de staat van de kozijnen telt voor het label niet mee omdat het onderhoud betreft. Een buitendeur met enkelglas maakt niet dat het gegeven energielabel niet terecht zou zijn omdat de buitendeur buiten de verblijfsruimtes is geplaatst. Uw klachten passen niet bij het afgegeven energielabel B maar de verhuurder dient in ieder geval de dubbele beglazing in de kozijnen tocht dicht te maken want het betreft achterstallig onderhoud die los van het gedane onderzoek.

wa
door walsum107 - Feb 1, 2023 om 18:39
54 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wat een mazzel. mijn eigen stulpje heet label G, geen spouwmuren dubbelglas tot op het bod das ver van de B oeps toegekend door het ministerie. Wat een mazzel gezien uw vele klachten. Het begint met A u treft het. En de rest van uw vraag
heet verhuurder. Ik ben Goddank mijn eigen huurbaas. Olala Label heet geen A. succes En de klachten, schimmel en zo en water en voordeur enkel glas. Er loopt water over de vensterbanken en de kozijnen zijn aan het schimmelen. De voordeur is nog enkel glas en de rubbertjes van de kozijnen zijn kapot. De meting ?? De kosten varieëren omtrent uw label. Zoek een niet op google bedrijf vraag buren. Zo werkt het hier. Fijne buurt, is niet iedereen gegeven. U bent niet te helpen.

Iv
door Ivo W - Feb 1, 2023 om 20:16
729 Antwoorden / Vragen
0

Alleen in de voordeur een ruitje met enkel glas kan prima in combinatie met energielabel B. Dat raam zal niet heel groot zijn en heeft daarmee maar beperkt invloed op het energielabel.

Condens en schimmel is niet heel gebruikelijk bij energielabel B, maar kan bij onvoldoende ventilatie in elk huis voor komen. In elk huis ontstaat vocht door ademen, koken, douchen, was drogen etc. En dat vocht moet er uit. Het feit dat u veel last zegt te hebben van vochtproblemen rijmt niet met uw bewering over tocht langs de ramen. Want tocht = ventilatie. 

Voldoende ventileren is de mechanische ventilatie bij afwezigheid en aanwezigheid van 1 persoon altijd op stand 1 laten staan. Bij aanwezigheid van meerdere personen op stand 2  en tijdens koken en douchen op stand 3.
Ook moeten er altijd ventilatie roosters open staan in de ruimtes waar iemand aanwezig is. 
Bij voldoende ventilatie ontstaan er zelfs op ramen met enkel glas nauwelijks condens.

Ga dus, voor uw eigen gezondheid, als de bliksem ventileren. En voeg zeker de eerste week aan dat ventileren óók nog de methode van 2x per dag een kwartiertje luchten toe. Dus in elke kamer een raam een kwartier wijd open zetten. Met de combinatie van luchten + continu ventileren moet de luchtvochtigheid binnen enkele dagen zo ver dalen dat er op dubbelglas geen condensvorming meer ontstaat, behalve misschien nog tijdens het douchen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

an
annekekoolen - Apr 8, 2024 om 15:32
Geldzaken & recht

Heb eenmalig gedoneerd aan Stichting Hulphond en krijg nu brieven van ByMetis

Ik heb in het winkelcentrum in januari 2024 gedoneerd aan Stichting Hulphond, mijn gegevens genoteerd door 2 jonge mannen op laptop. In februari 2024 mijn donatie stopgezet. Echter nu krijg ik steeds emails en aanmaningen van ByMetis, organisatie die ik niet ken. Ze dreigen met gerechtsdeurwaarder en hoge kosten. Van mijn rekening wordt niets meer afgeschreven door Stichting Hulphond. Ben ik verpl ... Lees meer

holiday
holiday - Apr 14, 2024 om 12:48
Geldzaken & recht

Ellende bij Marktplaats

Vorig jaar kreeg ik ineens honderden berichten via marktplaats binnen, berichten van mensen die in onderhandeling waren om spullen te kopen.
Deze berichten waren duidelijk niet voor mij bedoeld.
Ik heb hier een melding van gedaan naar Marktplaats.
Marktplaats doet geen melding waardoor dit kan gebeuren, maar blokkeerd meteen mijn account die ik al vanaf het begin van Marktplaats ha ... Lees meer

Fr
FraPel - Apr 11, 2024 om 19:43
Geldzaken & recht

Factuur na opzeggen schilderopdracht.

Op 4 Juli 2023 benader ik een schildersberdrijf om een prijsopgave te maken voor het schilderen van onze opstallen. Op 5 Juli kregen we de prijsopgave van €. 7000,-- excl BTW. Op 8 Juli hebben wij aangegeven dat het voor ons te duur werd en we het voor deze keer toch zelf willen schilderen. Na wat overleg komen we via wattsapp overeen dat hij het schilderwerk wil doen voor €. 6000,-- excl B ... Lees meer