de
door deedeegro Dec 13, 2003 om 01:06
Huishouden & energie

Essent?

kan iemand me uitleggen/vertellen hoe het mogelijk is dat ik meer dan 2x zoveel moet betalen als vorig jaar terwijl er niks is veranderd aan de thuis situatie? het gaat dan ook nog eens alleen om gas, maaar ik zou niet weten wat er anders is in vergelijking met vorig jaar. ik heb 3 gaskachels en 1 keuken geiser is 4630 kuup (1 jaar) dan normaal? voor mij dus niet! heeft iemand tips? A.U.B.? er is al iemand geweest voor de kachels en geiser, niks mis mee. ik ben al 2 week aan het bellen maar word van het kastje naar de muur gestuurd... (en maar hopen dat het aan de meter licht) dus wat moet ik nu? groeten uit groningen

982 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

sir.kiekeboe
door sir.kiekeboe - Apr 16, 2004 om 12:18
91 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik las net bij een ander onderdeel in dit forum dat iemand een vergelijkbaar probleem had. probleem aanpak: 1) zet eens alle gas verbruikers uit en kijk of er gas lekt. dit kan je doen door de gasstand op te nemen en na 1 uur te vergelijken. 2) zet nu alle gas apparaten aan en alleen op de waakvlam en vergelijk de meter standen nog eens met een tussen pose van 1 uur. Ben je nu een grote hoeveelheid gas kwijt (meer dan +/- 0.25m3) dan zou ik eens bij de leverancier vragen om een eiking van de meter en (of) vervanging. houd er wel rekening mee dat als de meter goed is jij voor de eikings kosten opdraait. is de meter niet goed dan zijn de kosten voor je leverancier.
Veel suc6

ar
door arriepar - Apr 16, 2004 om 12:18
29 Antwoorden / 0 Vragen
0

Afhankelijk van hoe groot je huis is en hoe goed er is geisoleerd, is 4630 M3 per jaar wel wat veel lijkt me. Gemiddeld verbruiken we per gezin zo'n 2500 - 3500 m3 per jaar.
Wat vaak gebeurd is dat energiebedrijven meterstanden op jaarnota's schatten. Als dat vorig jaar bij u ook is gebeurd, dan heeft u wellicht vorig jaar te weinig gas betaald aan uw energiebedrijf. Daarnaast zijn er dingen mogelijk als gaslekken ed. Echter, het verbruik is over de meter heen gegaan, dus het zou ergens in uw woning moeten zitten. Hier zal Essent u dan niet in tegemoet komen.
De tip van de eerdere reactie is ook heel handig om inderdaad te achterhalen of er een gaslek is. Als de gasmeter blijft lopen nadat u alles heeft dichtgezet, dan is er iets mis. Wel moet u er rekening meehouden dat nadat alles dichtzit, er altijd nog een beetje verbruik door loopt. Dit komt omdat nadat alles dichtzit, de gasdruk in uw leiding nog weleens kan toenemen. Dit duurt echter nooit lang.

Kijkt u nog even naar uw oude facturen, en de herkomst van de meterstand daarop. Is er geschat is dat hoogstwaarschijnlijk het probleem. Kunt u in uw historisch verbruik niets vinden, kijk dan goed de installaties in de woning na.
Voor u een verzoek tot ijken doet bij uw energiebedrijf adviseer ik u toch een tijdje de meterstanden te blijven opnemen. Als het verbruikspatroon veel schommelt is er ook meer aanleiding om te denken dat uw meter niet goed functioneert. ijken is relatief duur, dus eigenlijk een beetje een laatste redmiddel in de strijd om gelijk..

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

sn
snokiedeath - Sep 10, 2024 om 18:12
Auto & vervoer

Beeindigen ov chipkaart expres ingewikkeld

Hoi, een ov-chipkaart heeft een houdbaarheidsdatum. Alleen dat is al een zinloze aanslag op het milieu, maar dat even ter zijde. Mijn ov-chipkaart is bijna eindig, dus ontving ik automatisch een nieuwe kaart. Deze nieuwe kaart vervangt de oude. Fysiek gebeurd dit dus vanzelf maar achter de schermen blijft een resterend saldo van €35 achter op mijn oude kaart. Daar wordt niet over gerept.  Om ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer