st
door stephan1 Jan 24, 2005 om 23:35
Huishouden & energie

Geluidsoverlast

Wij hebben sinds dat de buren zijn overgestapt van een gewone verwaringsketel naar een combi ketel geluidsoverlast als zij op de badkamer de kraan open draaien. Je hoort gewoon weg het water en door heen jagen. Volgens de buurman zou dit voornamelijk met de koudwater kraan iets te maken moeten hebben.(?)


De druk op de ketel zou niet te hoog zijn, aldus een derde.


wie kan ons helpen.

3328 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

mathieu_1
door mathieu_1 - Jan 24, 2005 om 23:49
35 Antwoorden / 0 Vragen
0

<dubbelpost>



ho
door hobbybob - Jan 26, 2005 om 23:17
25 Antwoorden / 0 Vragen
0

geluids overlast ontstaat vaak doordat de instalateur zijn leiding werk niet netjes afwerkt, als er een braam aan de binnenzijde van de leiding aanwezig is dan onstaat vaak een suizend of razend geluid. ook wanneer er te veel haakse kopelingen worden gebruikt wil dit nog wel eens voorkomen.Advies is altijd buig indien mogelijk een bocht in een waterleiding (speciaal gereedschap) gebruik eventueel flexibele waterleiding in kunstof buis of mogelijk kunstofwaterleiding (bij koudwater toevoer) gebruik zo min mogelijk kopelingen. Bij soldeerwerk is te veel gebruikt tin ook vaak ook aan de binnenzijde van de leiding terug te vinden (rond de koppeling) Ook dit veroorzaakt geluid, en als het losraakt zelfs wel een schade aan drieweg afsluiters in de CV ketel.


Hopelijk een voldoende antwoord en mogelijk een oplossing.

th
door theebukker - Nov 9, 2006 om 00:02
17 Antwoorden / 3 Vragen
0

de oorzaak is bramen in het nieuwe leidingwerk.


dit geeft een zeer vervelend geluid

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ta
tarwe15 - Jul 1, 2024 om 10:55
Computers & telefonie

Smartphone APPS werken niet

Heb een Poco x3 van 35 mnd oud. 
Sinds kort openen  enkele APPS niet. 
Moet tel herstarten dan probleem  verholpen (tijdelijk) 
Heb op advies fabrikant de Mi versie opnw gedownload. Hielp niet. Cache van app verwijderd. Hele toestel terug  gezet  nr fabrieksinstellingen en opnw geïnstalleerd. Probleem blijft bij v.n mail app en bank app zich voordoen. 
Hoe los ik dit o ... Lees meer

Re
ReneeVV - Jul 1, 2024 om 10:53
Geldzaken & recht
Glas breekt door folie van verhuurder, ben ik aansprakelijk?

Glas breekt door folie van verhuurder, ben ik aansprakelijk?

Toen ik in deze huurwoning kwam in 2020 zat er melk-witte folie op de ramen beneden. Mij is toen niet gemeld dat die folie een probleem zou kunnen vormen, noch is mij verzocht die verwijderen. Ik woon pal aan de straat dus ik vond het zelf wel prettig om die privacy te hebben van de folie.   Begin 2024 begon de folie los te laten, dus ik besloot op eigen kosten deze te vervangen met nieuwe raam ... Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - Jul 1, 2024 om 09:08
Elektronica & tv

Kun je een speakertje aansluiten op een koptelefoonaansluiting?

mijn wekkkerradio heeft een heel dun geluid. Beschikt wel over een koptelefoonaansluiting. Kun je daar een speakertje op aansluiten? Lees meer