as
door ason Feb 1, 2017 om 14:03
Huishouden & energie
Hoe kan ik een lammy coat jas schoon maken

Hoe kan ik een lammy coat jas schoon maken

mijn lammy coat jas heeft wat vlekken van regenwater en vet vlekken. hoe kan ik hem schoonmaken.
Kan iemad mij helepen, alvast bedankt voor het antwoord.

15041 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

marita5
door marita5 - Feb 1, 2017 om 14:05
11534 Antwoorden / 15 Vragen
0
wi
door wilhelmina59 - Feb 1, 2017 om 14:51
519 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wasmachine, wolprogramma met babyshampoo.
Op een knaapje drogen en als de jas stug is met handschoenen aan opnieuw soepel knijpen.

aurora1
door aurora1 - Feb 1, 2017 om 20:03
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Net zoals je suéde schoenen reinigt. In principe met een spuitbus voor suéde en dan met een suédeborstel of spons afborstelen. Eerst even op een minder zichtbare plaats proberen. Regendruppels zou u met een suédeborstel/sponsje moeten kunnen verwijderen.
Zelf zou ik de jas niet in de wasmachine doen/nat wassen, want eenmaal stug geworden (als een plank wordt het dan) is het vrijwel onmogelijk om de jas soepel te krijgen.
Als het allemaal niet lukt (en ook de tip van de Libelle niet), dan kunt u voorzichtig met een schoon wat vochtig doekje nog proberen met gewoon afwasmiddel.
Als de jas nog nooit ingespoten geweest is zou ik dat alsnog doen.
Lees ook eens hier: http://www.libelle.nl/mensen/actueel/nieuws/suede-schoenen

tenormin
door tenormin - Feb 1, 2017 om 23:25
16847 Antwoorden / 108 Vragen
0

Zie deze vraag een beetje laat. Probeert u eens talkpoeder (geen 'praat'poeder - ;-) ) erop te strooien en met microvezel doekje de jas te behandelen. Dit vooral bedoelt voor vetvlekken. Mocht het niet lukken dan toch de wasmachine gebruiken. Eerst dan alle vlekken met vloeibaar wasmiddelen droog voorbehandelen, even laten intrekken en dan de wasmachine laten draaien. Ik zou geen wasverzachter gebruiken. Heel even een centrifuge toer laten gaan, dan stoppen. Op koele en donkere plaats laten drogen, inderdaad de jas telkens evens 'knijpen' en ook daarna, als hij goed uit de strijd is gekomen, behandelen met suède spray. Veel succes.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer