jo
door jootje2705 Jan 14, 2009 om 13:05
Huishouden & energie

Hoe krijg ik de geur van rook uit mijn kast?

Ik heb een 2ehands vitrinekast gekocht van mensen die erg veel gerookt hebben. Het hout van die kast ruikt erg naar rook. Zelf rook ik niet(meer),dus die geur vind ik afschuwelijk. Weet iemand of er een manier is om die geur er uit te krijgen.

37047 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

wolfenjong
door wolfenjong - Jan 14, 2009 om 13:32
859 Antwoorden / 10 Vragen
0

Hallo


Maak een sopje met St Marc express vloeibaar, te koop bij een bouwmarkt,is de kast van op gelecht hout, niet te nat maken, en moet je hem wel weer goed droogmaken, en de kast ruikt niet meer naar rook,maar naar dennenlucht.


Succes er mee.

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Jan 15, 2009 om 00:37
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag Jootje,

Rookaanslag kun je verwijderen met spiritus. Dat heb je vast wel thuis en kost een fractie van st Marc.

Hardware ERror MAN.



jo
door jootje2705 - Jan 15, 2009 om 07:52
1 Antwoorden / 3 Vragen
0

Alvast bedankt voor jullie reacties.


Helaas,spiritus heb ik al geprobeerd en het is er nog niet uit. Het gaat niet om de aanslag,maar om de geur. Ik wacht nog even andere reacties af,en als er geen goedkope oplossing komt,zal ik st.marc eens proberen.

aurora1
door aurora1 - Jan 15, 2009 om 19:16
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Hallo jootje,


Meestal werkt een poos buiten in de wind luchten, maar dat zal geen optie zijn als het een grote kast is. Misschien werkt iets van het volgende:


- kommetjes met (keuken) azijn een poosje in de kast zetten; of halve citoentjes met zout erin leggen, of kommetjes met laagje spiritus poosje in de kast (brandgevaar), anti-tobacco luchtverfrisser.


vr.gr. 

kenwel2
door kenwel2 - Jan 15, 2009 om 20:31
1574 Antwoorden / 13 Vragen
0

Je kunt ook je huis in de fik steken....sorry hoor.., reaktie op een andere beantwoorder..maar goed, er zijn diverse oplossingen mogelijk, een van de belangrijkste is, dat je overdag je garderobekasten open zet, en je goed ventileerd. Allerlei geur en kleurstofjes is ook niet (algemeen) goed voor je gezondheid. Doe wat je denkt dat je doen moet, en trek daarna je konklusie. Mijn (persoonlijke) tip: ventileren, zoveel als mogelijk is.


Succes, Gr. KW (Henri)

kenwel2
door kenwel2 - Jan 15, 2009 om 20:44
1574 Antwoorden / 13 Vragen
0

Nog een praktische tip dan: Leg een verse citroen in betreffende (vitrine) kast met in de citroen gestoken een paar  kruidnagels en je bent zeer snel van je geurtjes verlost.....(Dit is een zeer oude, maar wel werkzame oplossing!)


Succes. Gr. KW

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer

Ed
Edith vL - Sep 17, 2024 om 10:26
Vrije tijd & tuin

Electrische fiets gewonnen; 11 maanden later nog niet in huis

Mijn man heeft medio oktober 2023 met een winactie van Esso een elektrische fiets van Bayck gewonnen. We zouden binnen 2 weken gebeld worden voor het maken van een afspraak om de fiets te leveren. Dit gebeurde niet. 
Nadien is meer dan eens contact geweest met Bayck en Esso. Er zijn zelfs 2 data geweest waarop ze de fiets zouden bezorgen, maar die afspraken zijn op het laatste moment afgezeg ... Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer