monkey
door monkey Feb 28, 2005 om 21:29
Huishouden & energie

ISRA punt KPN

Hallo,


ik heb een huis gekocht waarin 2 telefoonaansluitingen waren; beneden, en in de slaapkamer. Op enig moment deed zich behoorlijk veel ruis voor op de lijn. DIt blijkt door het volgende te komen:


in de meterkast bevind zich het IS/RA punt (versie 1990/2000) Deze is opengemaakt en in de bestaande rood en blauwe draden is een 'extra' aansluiting gemaakt (draadje doorgetrokken naar boven)


Natuurlijk wil ik nu een goede aansluiting. Mijn vraag is; is dit zelf te doen, of moet het altijd via het (heel erg dure) KPN?


Groet,


Jeroen

1289 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Mar 3, 2005 om 20:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

U kunt gewoon een telefoonsplitter van de bouwmarkt ertussen zetten. Tot het isra punt is het altijd een kwestie voor de kpn, vanaf het isra punt mag u zelf (binnen bepaalde -technische- grenzen) zelf prutsen. Dus: vanaf het isra punt met 1 tweeaderige kabel naar de splitter en vervolgens vanaf de splitter naar de telefoons. Als er geen kabelbreuk ergens in de leiding zit zou dit het probleem moeten verhelpen.

ve
door verwijderd - Sep 16, 2005 om 20:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

JE KAN DIT MAKKELIJK ZELF DOEN.


Voor een goedde telefoonverbinding heb je de blauwe en de rode draad nodig.


Let er op dat je bij het aansluiten van telefoons, de totale aansluitfaktor niet boven de 5 uitkomt.


Als je deze factor overschreidt heb kans dat de toestellen niet meer gaan bellen.


Veel sucses met de klus   


 

ve
door verwijderd - Sep 16, 2005 om 20:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

oud telefoon draadje

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Rooah
Rooah - Jul 4, 2024 om 12:02
Garantie & verzekeringen

Beddenleeuw - Past bestelling zonder overleg aan

Beste leden,

Op 16-06-2024 hebben wij een boxspring besteld bij beddenleeuw.nl. Het gaat om een boxspring van 180x200 in de stof ecru (beige) incl. montage.
Op 24-06-2024 hebben wij bevestiging gekregen dat onze bestelling is ingepland voor uitlevering op 03-07-2024. 
Op 02-04-2024 ontvang ik keurig een mail met het verwachte tijdslot. De boxspring zal de volgende dag worden ... Lees meer

Op
Opgezwolle - Jul 4, 2024 om 23:49
Geldzaken & recht

Verhuurder komt na sleuteloverdracht pas met gebreken

Verhuurder en ik hebben samen een ronde gemaakt door het appartement of alles oke was voor sleuteloverdracht door einde huurperiode. Hier heeft hij alleen aangegeven dat de plinten vastgezet moesten worden. Verder geen op of aanmerkingen gehoord.  Na onze check al de sleutels ingeleverd en achteraf komt die met een waslijst aan punten die gerenoveerd/hersteld moeten worden op mijn kosten. Zoals d ... Lees meer

ju
jukwis - Jul 3, 2024 om 20:15
Auto & vervoer

Geen papieren handleiding meer bij nieuwe Volvo.

Bij Volvo kun je de handleiding bij een nieuwe auto alleen op het schermpje in de auto raadplegen. Een, naar mijn ervaring, zeer verkeersonveilige situatie.
Het papieren exemplaar is vanwege het millieu afgeschaft. !? Lees meer