ma
door makozie Sep 15, 2006 om 16:14
Huishouden & energie

Laminaat over vinyl

In mijn keuken ligt vinyl.Ik wil er eigenlijk laminaat overheen leggen.Is dit verstandig?En moet er dan toch een ondervloer over het vinyl gelegd worden?

35797 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Sep 15, 2006 om 16:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@makozie


Ik heb net dezelfde vraag gesteld. Alleen dan over de vloerbedekking. Kijk eens bij huis en tuin en selecteer vloeren, dan kom je de uitleg tegen die ook voor jou van toepassing is. Mvg. E

ve
door verwijderd - Sep 15, 2006 om 16:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als het vlak en droog is, dan kan het, dus zelfs een dure ondervloer is geen garantie, er staat meestal niet zo duidelijk ook dat het vlak moet zijn, dus even kontroleren met rechte lat, enkele millimeters op een meter kan, maar opvullen die gaten is beter, want ze kunnen jarenlang kraakgeluiden geven... bobbels is lastiger, maar kuilen doe ik gewoon met kranten, hoeveel hangt van de kuil af.

 

Veel succes... en wie mijn oude huis koopt, ziet dus na vele jaren als hij ooit het laminaat weg haalt hoe oud dit is....!

ve
door verwijderd - Sep 15, 2006 om 16:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ haha gozik,


zo te lezen heb jij een vloer met heel wat verborgen schatten.


Maar antiek brengt veel geld op, toch, knipoog...............groetjes, E

ve
door verwijderd - Sep 16, 2006 om 00:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vinyl is te zacht om als geschikte ondervloer voor laminaat te kunnen fungeren. Leg onder het laminaat een ondervloer van groene platen van zachtboard om het laminaat voldoende stabiliteit te geven. Laminaat dat een puntbelasting ondergaat in combinatie met een te zachte vloer daar onder zal gemakkelijk kunnen beschadigen.


ve
door verwijderd - Sep 16, 2006 om 07:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ook hier geldt eigenlijk hetzelfde als bij de vraag over vloerbedekking. Als het vinyl dik is en behoorlijk inveert zou ik het niet doen. Maar als het goedkoop was en dus hard is er geen probleem. Alleen dat geluid!!!!!!!!! Daarom zou ik eerst een isolerende ondervloer ( groene tegels) leggen. Succes ermee.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Geboren Amsterdammer
Geboren Amsterdammer - Jan 10, 2024 om 22:32
Winkels & webshops
Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Geachte forumleden,

Ik sjouw al dagen mijn lege flessen van de ene naar de andere supermarkt.....

Zou het kunnen ,dat de supermarkten te veel lege blikjes en plastic flessen krijgen aangeboden en dat zij express de automaten uitzetten omdat ze anders verlies erop lijden?

Kortom : Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan? Lees meer

FK
FKprs - May 8, 2024 om 13:33
Geldzaken & recht

Glasvezel voor de prijs van een auto!!

Offerte aangevraagd voor aanleg van glasvezel in woning. Kost maar liefst €10.664,00 Is hier iets aan te doen? Lees meer

pa
paulinarij - May 9, 2024 om 17:00
Voeding & gezondheid

Is botox gevaarlijk voor rimpels

Is botox voor rimpels ongevaarlijk en hebt het nadelen Lees meer