sa
door sanneklok Aug 23, 2007 om 12:21
Huishouden & energie

Nagellak ontploft

Ik gebruik altijd nagellak en heb altijd het zelfde merk dat goed bevalt. Nu wilde ik gisterenavond mijn nagels bijwerken en de lak stond klaar. Ineens een harde knal en het flesje bleek helemaal ontploft te zijn. Grote rotzooi natuurlijk maar wat belangrijker is, mag dat kunnen? In de nagelstudio hadden ze nog nooit zoiets gehoord. Ze schrok er wel van want daar thuis staan natuurlijk heel wat potjes. Hij was al open geweest en stond niet in de zon...weet iemand hoe dit kan of is het jou weleens overkomen?                                  Groetjes en bedankt, Sanne

3188 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Aug 23, 2007 om 12:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja hoor,dat kan!
Nagellak wordt altijd gemengd met een oplosmiddel, een oplosmiddel dat explosief wordt wanneer het verdampt, zeer brandbaar in de buurt van vuur en vanuit vloeibaar naar gasvormig in volume sterk toeneemt.

Dus...........
nagellakken nooit met een brandende sigaret (trouwens roken is zowieso onverstandig).

Met een snavel is het nagellakken trouwens toch al moeilijk vind deze

Vrije Vogel
die nooit zijn nagels lakt.ve
door verwijderd - Aug 23, 2007 om 12:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Toch tipisch dat  een manicure er nog nooit van heeft gehoord.... Zij schrok natuurlijk omdat zij een grote voorraad van dat spul heeft.  Ik rook niet dus geen last van dat soort geintjes en ik zou ook niet weten waardoor het zomaar kon. Ik deed er niets bijzonders mee....Er wordt naar gevraagd bij de leverancier dus wie weet Groet,     Sanne

ve
door verwijderd - Aug 23, 2007 om 12:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi,


Ik heb het in al die jaaaaaaaaren dat ik het gebruik ooit 1x gehad, maar gelukkig geen rommel, er klapte een barst in maar de boel viel niet uit elkaar gelukkig. (flesje zijn veelal wel van dik glas, niet zonder reden waarschijnlijk) 


Was me wel rot geschrokken ;-(


Dacht eerst dat het aan mij lag omdat ik kleurenrestjes meng en potje beetje erg vol was geworden ;-) het gebeurde toen ik het dichtdraaide.


Maar of dat de reden is geweest weet ik dus niet echt zeker.


Maar volgens mij komt dit gelukkig niet vaak voor, verder nooit kennissen over gehoord, jij bent de eerste...........


Groetjes,

ve
door verwijderd - Aug 23, 2007 om 13:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nu je het zegt...ik had er een paar weken geleden wat blanke lak bij gedaan om het te verdunnen. Het stond altijd wel in de koelkast om het niet dik te laten worden maar toch dus... Het zal dus inderdaad iets zijn als gif mengen. Je bent de eerste en je zegt ook iets wat klopt dus dat is goed om mensen te zeggen: Nooit nagellak mengen! Bedankt!                                                                   Sanne

ve
door verwijderd - Aug 23, 2007 om 13:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik zou het voor de zekerheid ook maar niet in de koelkast zetten......


Als het te dik wordt/is gooi ik er altijd wat druppels remover doorheen om het (weer) wat te verdunnen, werkt al jaren prima ;-)

ve
door verwijderd - Aug 23, 2007 om 13:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het advies van de koelkast heb ik van meedere manicures, het is ook niet in de koekast geploft gelukkig, dat zou wat zijn. Ja mengen met  remover heb ik al weleens gedaan maar dan werd het nog weer dik dus vandaar deze poging.


Het blijft vreemd maar wel een waarschuwing waard, niet mengen en de pot dan niet te vol (beiden hadden wij dat gedaan....).


Groet, Sanne

ve
door verwijderd - Aug 24, 2007 om 17:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mengen: ieder flesje apart heeft zijn eigen oplosmiddel. Deze bij elkaar gevoegd heeft het waarschijnlijk een chemische reaktie te weeg gebracht. Niet elke zending van hetzelfde merk bevat de zelfde samenstelling.


In feite zal het eerst geïmplodeerd zijn wat er uit ziet als uiteenspatten. Daar heeft de koelkast niets mee te maken. Het bewaren in koelte kan de houdbaarheidsdatum van crèmes b.v. verlengen. Bepaalde geneesmiddlen moet je juist op kamertemperatuur bewaren. Lees altijd de kleine lettertjes!

ve
door verwijderd - Aug 24, 2007 om 17:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo, die illusie had ik van de koelkast niet hoor, het blijft alleen langer vloeibaar als je het daar in bewaart. Helaas hebben nagellakflesjes geen waarschuwingen wat je er wel en niet mee mag doen, dat zou best een goed idee zijn trouwens!


Ik zal het mijn manicure zeggen en die kan het op de beurs als optie geven, een bijsluiter!


Groet,Sanne

ve
door verwijderd - Aug 24, 2007 om 18:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een bijsluiter zoals bij magnetrons schijn moeten zijn vermeld: "Ongeschikt om katten te drogen".

Een beetje melige

Vrije Vogel
ve
door verwijderd - Aug 24, 2007 om 18:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hahahahaha  :)

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ri
riamariska - Sep 29, 2022 om 23:22
Winkels & webshops
Is Google /playstore verantwoordelijk wat hier in wordt geplaatst

Is Google /playstore verantwoordelijk wat hier in wordt geplaatst

Sinds een maand ben ik op mijn mobiele telefoon bezig met spelletjes uit de apstore waarmee je geld zou kunnen verdienen. Deze spellen zijn nog in ontwikkeling. Ik zag het als volgt wij helpen hun om deze evt. te verbeteren om dan op de markt te brengen en daarvoor kun je dan bedragen winnen toen wist ik nog niet dat het om veel geld kan gaan. Tijdens deze spelletjes moet je naar heel veel video's ... Lees meer

Jv
JvR123 - Sep 28, 2022 om 17:42
Winkels & webshops

Mag een supermarkt afronden als je contant betaald??

Beste redactie,

Ik was zojuist bij een Jumbo filiaal in Nieuwegein en moest daar een bedrag afrekenen van 6,53 euro.
Nu had ik toevallig nog 3 eurocent in mijn portemonee en betaal dus met 6,53.
op de kassa stond ook een bedrag van 6,53.
Nu werdt er beweerd dat ik 6,55 moest betalen, want zij accepteerde geen 3 eurocenten wat wel een wetterlijk betaalmiddel is, toch? ... Lees meer

La
Labyrinth - Sep 26, 2022 om 11:19
Geldzaken & recht

Definitieve prijs veel hoger dan offerte

Wij hebben pvc vloer gekocht bij Roobol en aan de hand van plattegrond van ons nieuwe huis heeft verkoper 55m2 berekend en daar is de factuur op gezet.
Nu, 2 maanden later zijn ze de definitieve maten komen nemen en wordt er 64 m2 berekend en dat is bijna €900 meerprijs. 
Dat er verschil kan zijn ná def. meting snappen wij, maar 8 m2 is wel erg veel. Winkel wil 5% van de prijs afdoen ... Lees meer