ib
door iborst Mar 29, 2008 om 10:27
Huishouden & energie

Osmo hardwax 3032

24 uur geleden is onze wengé parketvloer nu in de osmo hardwax olie gezet (code 3032, kleurloos), nu is het zo dat de vloer nog erg glimt. Heeft iemand een idee of de vloer in de loop van de weken minder zal gaan glimmen??

13085 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vi
door visserparket - Mar 29, 2008 om 12:17
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

nee de vloer zal eerder meer gaan glimmen doordat de vloer beschermt dient te worden met onderhoudswas en daarna uitgepoetst dient te worden


deze onderhoudswas moet na droging wel worden opgebracht om de 2 lagen hardwx te beschermen u moet dus blijven lopen op de onderhoudswas.


beter had de vloer behandelt kunnen worden met olie, deze laat namelijk geen laag achter en is dof, osmo laat een laag achter en op een wengé vloer zie je dan elk krasje omdat wengé donker is en de osmo na droging wittig

ib
door iborst - Mar 29, 2008 om 13:23
8 Antwoorden / 13 Vragen
0

Bedankt voor uw reactie! Echter hebben we een tijdje terug al op een stuk vloer van circa 1 bij 1 meter getest en dit stukje werd wel degelijk matter na verloop van tijd? Niemand heeft ons trouwens verteld dat osmo hardwax olie (kleurloos) wittig wordt als deze opdroogt. Eerder hadden wij de extra matte variant, hierbij was dit wel het geval, maar wij gingen ervan uit dat het bij de kleurloze variant (3032) niet het geval was?!

vi
door visserparket - Mar 29, 2008 om 14:11
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

ook al is het kleurloos, na droging vertoont de hardwax bij een beschadiging een wit krasje, alles wat kleurloos is doet dit trouwens want lak is ook kleurloos tot het droog is alles wat een laag achterlaat kan witige krasjes veroorzaken en hoe donkerder de vloer  hoe meer het opvalt.


als de vloer niet word onderhouden dan word hij inderdaad doffer omdat de hardwax word aangetast.


door de onderhoudswas gaat hij glimmen ook al word hij niet uitgepoetst ( dat gebeurt wel als je er overheen loopt )


denk er wel aan dat de osmo 2 maal moet worden aangebracht, de eerste laag trekt in het hout, de 2e laag laat een beschermlaag achter en daardoor gaat hij meer glimmen als bij een laag

ib
door iborst - Mar 30, 2008 om 16:01
8 Antwoorden / 13 Vragen
0

Maar weet iemand misschien of er een product te koop is waarmee we de vloer over een paar weken matter kunnen maken, bv door iets in het dweilwater toe te voegen??


P.S. De vloer is trouwens inmiddels al een stuk minder glimmend dan vrijdag :)

mirri
door mirri - Mar 31, 2008 om 23:00
16 Antwoorden / 4 Vragen
0

Ik weet niet of het een idee is, hoor. Ik ken deze soort parket namelijk niet. Maar zou een scheutje ammoniak in het water misschien voor wat matheid kunnen zorgen?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - Jul 1, 2024 om 09:08
Elektronica & tv

Kun je een speakertje aansluiten op een koptelefoonaansluiting?

mijn wekkkerradio heeft een heel dun geluid. Beschikt wel over een koptelefoonaansluiting. Kun je daar een speakertje op aansluiten? Lees meer

ta
tarwe15 - Jul 1, 2024 om 10:55
Computers & telefonie

Smartphone APPS werken niet

Heb een Poco x3 van 35 mnd oud. 
Sinds kort openen  enkele APPS niet. 
Moet tel herstarten dan probleem  verholpen (tijdelijk) 
Heb op advies fabrikant de Mi versie opnw gedownload. Hielp niet. Cache van app verwijderd. Hele toestel terug  gezet  nr fabrieksinstellingen en opnw geïnstalleerd. Probleem blijft bij v.n mail app en bank app zich voordoen. 
Hoe los ik dit o ... Lees meer

mgroen
mgroen - Jun 23, 2024 om 19:11
Huishouden & energie

bouwer plaatst geen Douche WTW installatie

Ik zit met het volgende:

ik ben koper van een nieuwbouwwoning, onderdeel van een nog te realiseren nieuwbouwproject van in totaal 75 woningen.
Start bouw verwacht najaar 2024. Mijn woning zal voorzien worden van zonnepanelen, warmtepomp en 200 liter boiler. En is geen douche WTW (DWTW) installatie voorzien. Deze wordt ook niet als optie aangeboden in een meerkeuze/meerwerk lijst. ... Lees meer