do
door dopey Aug 4, 2004 om 00:40
Huishouden & energie

Poezen wel of niet steraliseren?

Ik heb sinds 1 jaar twee schatten van poezen. Ze worden nu alleen 1 voor 1 krols. Het zijn wel twee huispoezen dus komen niet buiten, dus de kans op ongewenst zwanger is er niet.


Ik hoorde alleen dat als je een poes liet steraliseren dat ze dan dik worden. Is dit een apenverhaal? Dat is natuurlijk niet gunstig voor een huispoes i.v.m. de gezondheid. Maar ik vind het ook heel erg zielig om die poezen te zien scheeuwen en rollen over de grond.


Zijn er mensen met ervaring in deze kwestie want ik weet echt niet waar ik verstandig aan doe.

1645 14 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Aug 4, 2004 om 01:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag dopey,


Het dik worden van een poes na sterilisatie is een apenverhaal. Als ervaringsdeskundige weet ik dat je na het steriliseren in overleg met de dierenarts de voeding en het voedingspatroon zodanig kunt bijstellen dat je poezen niet (te) dik worden. Veel plezier van en met je (gesteriliseerde) poezen. Groeten, Ton.

ve
door verwijderd - Aug 7, 2004 om 09:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Heel erg bedankt voor jullie antwoord.


 

ve
door verwijderd - Aug 7, 2004 om 09:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi Dopey


Ik heb zelf mijn poes later steriliseren toen ze 7 was, omdat ze toch niet zwanger kon worden.Ik merkte dat ze als ze krols was ook niet lekker in haar vel zat. Ze is na de sterilisatie stukken gezelliger geworden, en niet dikker. Als je er echt over twijfelt neem dan eens contact op met je dierenarts, die kunnen je er ongetwijfeld meer over vertellen.


Groetjes Liekie

ve
door verwijderd - Oct 8, 2004 om 20:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik heb zelf 2 poezen allebei gesterilliseerd, maar ze zijn er echt niet dikker van geworden hoor!!je moet het gewoon doen, bij mij heeft het erg geholpen we hebben geen gillende katten meer.

ve
door verwijderd - Oct 9, 2004 om 17:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hallo wil graag reageren op je vraag over de poezen


het is beter ze te laten steraliseren want anders blijven ze dit houden wat erg slecht is voor hun gezondheid ze kunnen er zelfs kanker van krijgen, wacht dus niet te lang en dik worden ze er absoluut niet van hoogstens gezelliger en rustiger. zegt men. wat ik van mijn katten wel kan zeggen maar dat rustiger worden duurt nog wel een paar jaartjes hoor mijne zijn nu 11 jaar en worden nu pas iets rustiger.


buiten het krols blijven kunnen ze namelijk ook nog je hele woning als kattenbak gaan gebruiken. dus steraliseren maar beter voor de katten en voor jou. vriendelijke groet Brenda

ve
door verwijderd - Oct 17, 2004 om 14:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lekker laten steriliseren. Mijn zoon dacht dat hij ook een "huispoes"had en vond het steriliseren niet natuurlijk. Nou de natuur laat zich niet in een huispoes vangen en natuurlijk: in een onbewaakt ogenblik was het mis en zat hij opgescheept met een nestje. Dus voor je gemoedsrust en tegen overlast van (te)veel katten STERILISEREN. Ik ben geen kattenhater, heb zelf 3 poezen en deze zijn alledrie gesteriliseerd. Zijn of binnen of aan een lijn in de tuin en zijn lieve dieren en volgens de dierenarts prima op gewicht.  

ve
door verwijderd - Jan 29, 2005 om 18:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

laat die beestjes rustig steriliseren.dat dik worden ligt enkel aan t baasje: hoe vaak en hoeveel je hun te eten geeft! trouwens dat krols worden is ook niet van de poes hè......


Groetjes

ve
door verwijderd - Jan 29, 2005 om 18:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

oud draadje - is allang gebeurd

ve
door verwijderd - Jan 29, 2005 om 19:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wij hebben geen poezen, hebben niets tegen poezen maar herinneren ons uit het verleden ,de jute zak van de buurman wat straat klinkers en een sloot in de omgeving. Als ik de eerste reacties van de deskundigen lees ( steralisatie kan geen kwaad. Zou ik zeggen om dit soort wrede misstanden te voorkomen, DOEN!!.

ve
door verwijderd - Jan 29, 2005 om 21:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

het is  echt puren onzin dat de poes dikker wordt na sterelisatie. maar als ze jonger zijn als 2 jaar zou ik ze nog niet laten stereliseren want das eigenlijk nog best jong. en als ze ouder zijn zal ik het toch voor de zeker heid wel doen want als ze per ongeluk otsnappen als ze grols zijn  is het gelijk bingo of je moet graag kittens willen dan niet

ve
door verwijderd - Mar 23, 2005 om 17:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hoi dopey


alle poezen die ik ken, en gesterriliseerd zijn, krijgen een hangbuik, maar verder zijn ze er niet dikker van geworden.


je kunt anders ook aan de kattenpil denken, dan worden ze ook niet meer krols, (alleen wanneer je de pil op tijd geeft natuurlijk)


groetjes!

ve
door verwijderd - Mar 23, 2005 om 17:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een krols oud draadje



Vladja





ve
door verwijderd - Mar 23, 2005 om 18:26
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@ vladja - dorus is archeoloog en graaft dus met plezier oude draadjes op.

ve
door verwijderd - Apr 9, 2006 om 20:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Steriliseren tegen krolsheid werkt het beste als je dat laat doen vóór de eerste keer dat ze krols worden (dus met zo'n 8 à 9 maanden oud). Doe je het later, dan heb je kans dat de krolsheid blijft bestaan, ondanks het steriliseren.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer

Ed
Edith vL - Sep 17, 2024 om 10:26
Vrije tijd & tuin

Electrische fiets gewonnen; 11 maanden later nog niet in huis

Mijn man heeft medio oktober 2023 met een winactie van Esso een elektrische fiets van Bayck gewonnen. We zouden binnen 2 weken gebeld worden voor het maken van een afspraak om de fiets te leveren. Dit gebeurde niet. 
Nadien is meer dan eens contact geweest met Bayck en Esso. Er zijn zelfs 2 data geweest waarop ze de fiets zouden bezorgen, maar die afspraken zijn op het laatste moment afgezeg ... Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer