zw
door zwanen_1 May 9, 2010 om 23:13
Huishouden & energie

Reservoir vullen

Zinds enige tijd loopt het reservoir van het toilet slecht vol.

Het probleem is van de ene op de andere dag ontstaan.

Kan dit aan het kraantje liggen?

3933 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - May 10, 2010 om 00:10
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag zwanen,

Er vanuit gaande dat niet iemand het stopkraantje verder dichtgedraaid heeft:

Wanneer dit van de ene dag op de andere is ontstaan kun je de volgende test doen om te zien of de spoelbak wel goed afsluit en er niets continue iets water wegloopt.
Kleef een toiletpapiertje tegen de achterkant binnen in de toiletpot, net boven het waterniveau. Er moet een flapje aan de bovenzijne iets van de pot afhangen. Wordt dit flapje na enige tijd ook nat, dan blijft er iets water uit de bak lopen waardoor het vullen langer duurt. De zitting van de rubber afsluitballon is vuil geworden of de ballon is stuk op de rand van de zitting. De ballon moet dan vervangen worden.

Blijft dit flapje droog, dan kan het haast niet anders zijn dan een vuiltje in de waterleiding bij de stopkraan of de vlotterafsluiter dat de stroming in de vlotterafsluiter (bijna) blokkeert. De vlotterafsluiter moet dan gedemonteerd en op goed functioneren gecontroleerd worden.

Met een emmer onder de stopkraan kan deze even open gedraaid worden om vuil bij de stopkraan weg te spoelen. Daarna de gereinigde vlotterafsluiter of een nieuwe monteren.

Het vullen van de spoelbak kan 2 tot 5 minuten duren. Langer is lastig.

Hardware ERror MAN.

fo
door foxxo - May 17, 2010 om 22:07
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

geachte zwanen
Uw wc probleem zit in de stortbak in de stortbak zit een mechanisme wat het water doorlaat en afsluit.
stopkraan wc dichtdraaien binnenwerk uit de stortbak halen achterkant plastic moer
los draaien daar moet een zwarte tule zitten waar denk ik een scheurtje in zit, te halen
bij een loodgieters zaak



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ni
Niet-op-vakantie - May 2, 2024 om 11:05
Vakantie & reizen

Mag corendon dit zomaar doen?

Goedemiddag,

Op 30 april boekten wij een last minute bij Corendon. We kozen een rondreis Spanje, last minute, met vertrekdatum 11 mei. Op 10 en 11 mei was de prijs van deze reis goedkoper: 446 euro pp maar vlucht vanaf Eindhoven. Geen vreemde prijs voor een last minute met 3* hotel (Logies) over 10 dagen, dachten wij. Met de koffers en alle andere extra kosten erbij kwamen we op een bed ... Lees meer

kl
kl.beens - May 2, 2024 om 11:57
Winkels & webshops

Hoe kan ik On that ass bereiken?

Ik heb begin dit jaar fotoboeken besteld bij Albelli samen met een collega, daarbij konden we 3 producten gratis bestellen uit een lijst van verschillende leveranciers. Mijn collega ging voor een onderbox van "On that ass". Ik heb 2 eurocent betaald en zijn adres opgegeven. Nadat hij zijn "gratis" onderbox had ontvangen, kreeg hij elke maand een ander onderbox. Hij had mij na de 1e zending gebeld ... Lees meer

Kn
Knipperbolletje - May 1, 2024 om 14:09
Geldzaken & recht

ABP wil Partnerpensioen enkel registreren met Notariele samenlevingsakte.

In de pensioenwet staat dat je een Partnerpensioen kunt aanvragen als je -tenminste- 5 jaar, aantoonbaar, samenwoont.  Wij hebben ABP twee uittreksels uit het Bevolkingsregister gestuurd om aan te tonen dat wij al 19 jaar samenwonen maar zij verwerpen dit en schrijven "Om uw partner aan te melden heeft u een samenlevingscontract nodig."
Staan zij in hun 'recht'? Is het dus zo dat de reger ... Lees meer