na
door navman May 10, 2010 om 19:40
Huishouden & energie

Restbetaling

Wij hebben in begin november een bed met nachtkastjes gekocht.Bij de levering in Januari was alleen het hoofdeind uitgezonderd het inzetpaneel in de goede kleur. De rest was allemaal fout. Bij de tweede keer werd de verkeerde maat bij de winkel geleverd.Bij de tweede levering waren de pootjes van de nachtkastjes niet allemaal in de goede kleur. Bij de derde afspraak kwam de monteur weer met de verkeerde pootjes aan. Wij hebben nog altijd het restbedrag niet betaald en vinden dat we de winkel nu wel voldoende gelegenheid gegeven hebben om een en ander op te lossen. Wat ons betreft is de maat vol en hoeven ze helemaal niet meer te komen en houden wij het restbedrag (ca 25% van het totaal). Wat is ons recht hierin?

1897 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - May 11, 2010 om 00:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Probleem is dat u eigenlijk maar 2 keuzes heeft:
1- de gehele aankoop ontbinden
2- ze de gelegenheid geven om alsnog het juiste te leveren en dan de rest betalen.

Uw optie kan alleen als de beddenzaak ermee akkoord gaat.

Wat u zou kunnen proberen is om de beddenzaak aangetekend een brief te schrijven waarin u
a. verteld wat er tot nu toe heeft gespeeld;
b. ze uitdrukkelijk in gebreke te stellen;
c. ze melden dat u thans geen andere uitweg ziet dan de gehele aankoop te ontbinden en het volledige bedrag terug te vragen;
d. te melden dat u bereid bent tot een schikking waarbij u het nog onder u zijnde bedrag achterhoud en het bed zoals nu geleverd accepteerd.

En dan afsluiten met:
"Ik verwacht binnen 5 werkdagen na heden een schriftelijk antwoord op mijn schrijven. Ontvang ik uwerzijds geen reactie, dan rest mij niets anders dan de gehele aankoop buitengerechtelijk te ontbinden.

Uitdrukkelijk behoud ik mij dan ook alle rechten en weren voor.

Uw antwoord vernemend,


Hoogachtend,

"

Succes

ve
door verwijderd - May 11, 2010 om 14:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

navman

Een derde oplossing zou kunnen zijn, dat zowel de koper als de verkoper het zwart op wit eens zijn over de koopsom minus de 25%. Komt die overeenstemming er niet, dan blijft er naar mijn mening geen andere keus over dan de aankoop eenzijdig te ontbinden wegens het leveren van een wanprestatie. Verstuur die ontbindingsbrief wel aangetekend en met bewijs van ontvangst.

Sukses en met vriendelijke groet, ReadAC.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Mureuswausss - Jun 13, 2024 om 01:46
Computers & telefonie

Samsung komt zijn verplichtingen niet na betreft reparatie in garantieperiode

Goedenavond Kassa,

Eind september 2022 heb ik een nieuwe Samsung Galaxy S22 aangeschaft volledig nieuw in gesealde verpakking met de volledige gebruikelijke fabrieksgarantie van 2 jaar.

Nu is er tijdens deze periode een mankement opgetreden met de telefoon. 
De touchscreen in de 2 bovenste rijen functioneert/reageert niet meer.

Vanzelfsprekend heb ik een repa ... Lees meer

Ma
Martengeu - Jun 15, 2024 om 10:00
Winkels & webshops

Brugman legt de voorwaarden anders uit dan op papier.

Een samenvatting van mijn verhaal is onderaan dit stuk tekst te lezen.

Binnenkort gaan mijn vriendin en ik verhuizen en trekken wij onze eerste koopwoning in. De woning is in prima staat en we zijn er daarom reuze blij mee, maar heeft wel een aardig verouderde keuken en badkamer. Omdat dit onze eerste woning is en alles wat hier bij komt kijken hierdoor nieuw is voor ons, zijn wij ons g ... Lees meer

josxxl
josxxl - Jun 15, 2024 om 11:31
Vrije tijd & tuin
Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Ik heb naast mijn schuur op eigen terein niet te zien vanaf de straat, een stapel tegls liggen die ik nog moet leggen, maar ik heb reuma dus kan ik dat niet snel, duurt een poosje en nu wil de woningstichting dat ik die opruim! ze liggen netjes, niet te0 zien vanaf de straat en en leveren geen hinder op zelf s niet voor ons zelf daarom ligt de stapel daar. Nu dreigd de stichting ook met juridische ... Lees meer