door zeilvrouw 25 okt. 2007 om 23:26
Huishouden & energie

Schone (?) was

Mijn Miele wasdroger is nu ca. 3 jaar oud.


De was komt schoon uit de wasmachine, maar ik heb de indruk dat de was niet meer fris ruikt als-ie uit de droger komt (wel goed droog).


Dit merk je natuurlijk vooral als je je ermee afdroogt.


Kent iemand dit probleem en waar dit aan zou kunnen liggen?


 

26278 11 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

ve
door verwijderd - 25 okt. 2007 om 23:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


Meestal is het een kwestie van goed schoonmaken. Filters op tijd [vaak] schoongemaakt? Condensor als eens gereinigd? Machine al eens inwendig bekeken?


Succes, poltol

ve
door verwijderd - 26 okt. 2007 om 13:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bij een Miele wasdroger zit een filter in de deur.


Dit filter haal je er regelmatig uit en maak het schoon.


Echter onder de houder van het filter zit heel veel fijnstof na verloop van tijd. Na het verwijderen van het filter dit stof opzuigen.


Met een smalle zuigmond dat eens opzuigen en de klacht is hoogstwaarschijnlijk verdwenen.


Sukses.

ve
door verwijderd - 26 okt. 2007 om 13:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb hetzelfde probleem, ander merk droger (siemens) maar de was komt muf uit de droger.
Het ruikt heel fris als het uit de wasmachine komt maar na de droger is het wasgoed muf.
Wij hebben de hele droger uit elkaar gehaald schoongemaakt en uitgezogen, maar konden niets ontdekken waardoor de was zo muf ruikt. De droger zag er netjes schoon uit van binnen.


Weet iemand een oplossing?

ve
door verwijderd - 26 okt. 2007 om 14:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ook mijn was ruikt vaak onfris als het uit de droger komt. De wasmachine wordt regelmatig leeg met soda op 95 graden aangezet. Het pluizenfilter wordt na elk gebruik schoongemaakt. Wat wel helpt is droogtrommeldoekjes bij de was doen. Droogtrommeldoekjes van de Wibra zijn goedkoper dan die van Robijn en de was ruikt wel minder muf dan zonder droogtrommeldoekjes. Wat ook helpt tegen die muffe geur is de droger niet op de heetste stand te zetten en doe ontkalker bij de was.

ve
door verwijderd - 26 okt. 2007 om 16:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het kan ook aan je wasamchine liggen. Draait deze wel eens op 95 graden? Zo niet, probeer dit dan eens. Wassen op lagere temperaturen zorgt ervoor dat hele kolonies bacteriën overleven in je wasmachine, die alleen bij een hete was weggaan.


Mvgr - B

ve
door verwijderd - 26 okt. 2007 om 16:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste mensen, gelukkig (?) ben ik niet de enige met dit probleem.


Uiteraard wordt het filter na iedere droging uitgenomen en schoongemaakt, eronder regelmatig gezogen. Ik zie wel dat zich in de slang naar buiten ook veel stof verzamelt.


De tip van heet wassen ga ik zeker proberen, want ik was eigenlijk altijd op 40, soms 60 graden. Ook de droogdoekjes ga ik maar aanschaffen.


Meerdere reakties zijn naturlijk welkom; vast bedankt!

ve
door verwijderd - 26 okt. 2007 om 17:16
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

kijk eens op deze site er staan allerlei oplossingen voor huishoudelijke problemen http://www.omaweetraad.com

ve
door verwijderd - 26 okt. 2007 om 19:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Waarschijnlijk gebruik je een vloeibaar wasmiddel en wasverzachter en dat is het probleem. Drogers bevatten voelers en die worden vet na verloop van tijd zodat hij niet meer goed kan "lezen" wanneer de was droog is. Verder wordt de droger ook veel te heet omdat het vet ervoor zorgt dat deze te lang zal drogen. Een normale droger hoort binnen 3 kwartier geheel droog te zijn.


Vloeibaar wasmiddel en wasverzachter is een killer voor de was en de machine. Het is een afvalproduct van de aardolie-industrie en dus erg vet. Het hoopt zich op in de lagers en zorgt ervoor dat als de was bijna klaar is er nog steeds wasmiddel in de was zit die er normaal uit moet zijn gespoeld. Dit zorgt voor de frisse geur hoewel de was eigenlijk niet schoon is. Dit merk je zodra de was de droger uitkomt. Je gebruikt teveel wasmiddel als de rubberen manchet van de machine (waar de deur op sluit) bruine randen heeft. Dit is olie/vet door het overmatig gebruik van wasmiddel/ 


De oplossing is een goed waspoeder te gebruiken, en nooit meer dan 50-75 mililiter per was. Dit ook in een wasbol bovenop de was plaatsen, omdat waspoederbakjes vervuilers zijn. Zorg voor een losse hand bovenop het wasgoed zodat de was goed kan vallen om schoon te worden.


Omdat veel mensen toch uiteindelijk teveel poeder gebruiken (omdat ze het verkeerde idee hebben dat weinig poeder niet schoon zou maken) is het raadzaam om 1x in de 2 maanden de machine een kookwas te laten met de toevoeging van soda. U zult als u deze maatregelen in acht neemt ontdekken dat de was veel schoner zal worden dan voorheen. Maar het belangrijkste is: geé'n vloeibaar wasmiddel of-verzachter, 1 soort waspoeder voor alle was. De verschilende wasmiddelen voor de verschuillende kleiding is niet meer dan een manier om ons zoveel mogelijk wasmiddel (afvalproduct) te laten kopen waar de producent beter van wordt.


Vergeet tevens calgonit. Er is nl, nog nooit een machine stuk gegaan door overmatig kalk. Op een verwarmingsbuis van een wasmachine kan zich helemaal geen kalk vormen, dit hecht nl. niet. Overmatig wasmiddel kan er echter wel aan blijven zitten, maar dat heeft met kalk niets te maken. Liever het geld in de portomonnee houden :-)


Succes!

ve
door verwijderd - 26 okt. 2007 om 19:56
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

DANKJEWEL !!


Ik word hier met 't uur wijzer...


De tips op bovengenoemde site zijn sowieso voor iedereen interessant lijkt me!

ve
door verwijderd - 26 okt. 2007 om 20:00
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het zou ook kunnen liggen aan je wasmiddel wat je gebruikt.


Heb zelf een tijd Ariel gebruikt, en kwam fris uit de machine, maar muf ruikend uit de droger.


Gebruik nu een ander middel en heb geen last meer..

ve
door verwijderd - 26 okt. 2007 om 22:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik merkte dat mijn was muf ging ruiken als ik 's ochtends de droger voor mijn werk aan deed (hij slaat vanzelf af als de was droog is) en dan de was er aan het einde van de dag 'droog' uithaal. Het komt waarschijnlijk omdat er toch vocht blijft hangen in de trommel en dat maakt dat de was muf gaat ruiken. Sinds ik dit niet meer doe, heb ik geen muffe was meer.


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ni
Ninawens - 26 mei 2018 om 21:39
Geldzaken & recht

Bedrijfsongeval, hoe verder?

Afgelopen nacht heeft mijn man een bedrijfsongeval gehad. Mijn man moest schoonmaken en doordat de hogedruk waterspuit verouderd is, schoot deze los in het gezicht van mijn man. De werkgever heeft mijn man vervolgens op zijn fiets naar huis gestuurd waarna ik hem naar de eerste hulp heb moeten brengen. Daar hebben ze 5 hechtingen moeten plaatsen in zijn gezicht. Het eigen risico hadden wij nog nie ... Lees meer

du
dutch249 - 27 mei 2018 om 16:41
Winkels & webshops

Seniorenvoordeelkaart alleen goed voor de stedelijke gebieden

Beste,

Ik heb mijn kaart inmiddels opgezged, volgens hen na 14 dagen, ik moest echter langer wachten op de kaart.
Bij het bekijken van de mogelijkheden zijn er naast enkele webwinkels m.n. in niet stedelijke gebieden niet of nauwelijks mogelijkheden om deze kaart te gebruiken.
Dit wordt niet verteld en men verwijst naar ""je moet ook eerst kijken of er een winkel in de buurt i ... Lees meer

ge
ger.b - 27 mei 2018 om 13:58
Garantie & verzekeringen

Carry in garantie

heb een E-fiets gekocht ,en na 2 weken geconcludderd dat display niet volledig werkt,contact op genomen met verkoper welke aangaf dat fiets voor reparatie/herstel via carry in garantie terug moet naar winkel, echter de kosten voor versturen alsmede terugzending na reparatie zijn voor mij zelf ?
is dit een correcte gang van zaken. Lees meer