mathil
door mathil Nov 16, 2023 om 15:34
Huishouden & energie

Slimme meter, hoe staat het ermee tegenwoordig. Is deze al betrouwbaar genoeg?

In onze appartementen moet de elektriciteitkabels vervangen worden vanaf de straat tot ieder appartement. Zij willen, voor diegene nog geen slimme meter hebben/willen, toch een slimme meter aanbrengen. Ook ik heb tot nu geweigert omdat het bij Kassa is gebleken dat deze niet zo betrouwbaar bleken te zijn.
Zijn daar al significante verbeteringen in gekomen?  Wie weet hier iets meer over? Dank!

1303 6 Rapporteer
Thecla58
door Thecla58 - Nov 16, 2023 om 15:48
897 Antwoorden / 3 Vragen
4

Alles wat Kassa naar voren brengt is niet zaligmakend hoor. Dergelijke programma's brengen alleen negatieve zaken voor het voetlicht. Natuurlijk is elke negatieve zaak er een teveel en is het best goed om er aandacht aan te besteden, maar hou wel in het achterhoofd dat het veel, heel veel meer positieve ervaringen zijn met, in casu, slimme meters. Mijn ervaring met zowel een slimme meter voor elektriciteit, gas en mijn stadsverwarming zijn zeer positief te noemen. De meter standen die zij uitlezen kloppen met de meterstanden die ik zelf noteer.

Je kunt gerust kiezen voor een slimme meter. Beter dat  je dat nu doet nu ze nieuwe elektriciteitkabels gaan aanleggen, dan dat je wacht en je uiteindelijk een slimme meter niet meer mag weigeren en waar misschien dan voor jou kosten aan verbonden zijn.

mahadma
door mahadma - Nov 16, 2023 om 15:53
11643 Antwoorden / 51 Vragen
0

U kunt probleemloos de slimme meter als DOMME meter laten plaatsen, u moet namenlijk tekenen voor doorgifte van de standen. Dus als u niet tekent dan heeft u nog steeds een domme meter. Als uw huidige meter einde keuring darum is zult u hoe dan ook de nieuwe meter mopeten accepteren. Maar zoals gezegd, u kunt een domme meter laten plaatsen (oftewel een niet accoord voor doorgifte data)

ro
door ronny530 - Nov 16, 2023 om 16:13
2836 Antwoorden / 41 Vragen
2

De kinderziektes zijn er al sinds jaren uit en de meeste berichten op het internet zijn vaak stok oud en niet meer van deze tijd.
Van alle spookverhalen bleek achteraf dat ze niet waar waren en zelfs verstokte weigeraars baalden er van dat ze toen niet voor een slimme meter hadden gekozen want ze hadden geen inzicht in hun energieverbruik en elke dag de meterstanden opnemen was ook niet grappig.
De hardnekkigge weigeraars zijn de zonnepaneel bezitters omdat zij van mening zijn minder geld aan de teruglevering te gaan verdienen maar zo te lezen betreft het bij u geen teruglevering.
De slimme meter heeft handige opties als u de uitleesoptie in laat schakelen, inzicht in uw verbruik, geen meterstanden door hoeven te geven en bij tussentijdse tariefswijzigingen worden die direct van toepassing en niet globaal geschat.
Mijn advies doen want ook al levert een slimme meter uit zich zelf geen besparing op u kunt door wekelijks het verbruik in te zien wel besparen want heel vaak verbruikt u energie terwijd dat niet nodig is.

rj
door rjw - Nov 16, 2023 om 17:31
3319 Antwoorden / 5 Vragen
1

Als het echt zo slecht was moet je veel mensen in je omgeving hebben die er problemen mee hebben. Dus: hoeveel mensen ken je die echt zelf problemen hebben gehad (en niet van horen zeggen problemen napapegaaien)?

Janzegt
door Janzegt - Nov 16, 2023 om 17:37
144 Antwoorden / Vragen
0

Op den duur zal de oude meters met een draaischijf verdwijnen en hiervoor wordt een electronische meter in zijn meterkast. Deze meters meten erg betrouwbaar. En ja, er zijn voorbeelden dat deze meter fout meet. Maar tot nu toe is er nog geen enkel apparaat TV, radio, lamp, auto en noem maar op) dat nooit kapot gaat. Deze electronische meter kan ook de meterstanden doorgeven aan je netwerkbeheerder, als je hiervoor toestemming geeeft. Dan wordt dezelfde meter een slimme meter genoemd.
Reden van vervanging is dat de oude meter met draaischijf ook onnauwkeurig wordt en fout kan gaan meten. En het repareren van dit soort meters om ze opnieuw te gebruiken kost veel geld en is specialistisch werk.
Dus ga voor de electronische meter en het is aan u of u toestemming geeft voor de uitlezing.

hereistom
door hereistom - Nov 16, 2023 om 21:47
749 Antwoorden / 1 Vragen
0

De nieuwe huidige meters zijn betrouwbaar en kun je prima laten installeren en krijg je ook een heel goed inzicht in je energie verbruik.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ro
robgreet - Jul 19, 2024 om 16:44
Computers & telefonie

Prepaidkaart leegetrokken vodafone,absoluut niet gebeld of sms gestuurd,hoe kan

prepaidkaart,is weer leeggetrokken vodafone,er is absoluut niet mee gebeld of sms jes gestuurd,hoe kan dit?doe ik iets fout Lees meer

diandra
diandra - Jul 13, 2024 om 09:38
Huishouden & energie

Migraine door omvormer

Hallo, sinds 2,5 jr wonen wij in een nieuwbouw woning (huur), vloerverwarming, warmtepomp en zonnepanelen tot zover de 1e paar mand niets aan de hand.
Toen begon de migraine, nooit last van gehad, maar naar verloop van tijd kwamen de aanvallen steeds vaker een heftiger, verleden week zelfs 4 aanvallen in 1 week waarvan 1 heel zware en daardoor zware medicijnen gekregen.
Eerder een beetje ... Lees meer

Er
Ernst Rijnberg - Jul 19, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Servicekosten gemeenschappelijke ruimtes huurwoning

Mijn vader en 65 andere huurders van zijn wooncomplex, heeft onlangs de jaarafrekening 2023 "gemeenschappelijke servicekosten" van HEF Wonen ontvangen. Hij woont Grote Beer te Rotterdam. Servicekosten zijn opgebouwd uit twee diensten: schoonmaak en elektra. Zijn aandeel in de gemeenschappelijke elektrakosten is voor 2023 € 500,16. Vorig jaar was dit € 216,57. ( dit geldt uiteraard ook voor al ... Lees meer