eu
door eukie Sep 20, 2009 om 20:22
Huishouden & energie

Stank afvoer.

Ik bewoon een appartement. In de kamer is een diepe kast waarin een CV ketel Intergas Kombi Kompakt HR 36/30 (1 jaar oud). De ketel heeft een afvoerslang voor condenswater, die uitkomt in een afvoerpijp. Deze pijp heeft vlak boven de vloer is een stankafsluiter. In de dezelfde woonkamer is de keuken met vaatwasser, op een afstand van circa vijf meter van de CV ketel en de afvoer en de strankafsluiter. Sinds kort wordt de stankaflasluiter vacuum getrokken cq leeg gezogen als de gootseenbak van de keuken of ee vaatwasser water loost, met als gevolg hevige rioolstank uit de afvoer van de CV. Dat leegzuiugen gaat met een een hoop gegorgel en gereutel gepaard. Ik vul dan de afvoer met water om de stankafsluiter weer vol te laten lopen, maar dat helpt direct, maar  tijdelijk, te weten totdat er weer water door de afvoeren in de keuken loopt. Waar kan dit verschijnsel op duiden ? Samenvattend: als de gootseen in de keuken leegloopt, wordt de stankafsluiter van de cv in de kast leeggezogen.

4411 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tonnieboy
door tonnieboy - Sep 20, 2009 om 20:30
1094 Antwoorden / 2 Vragen
0

Kennelijk ontbreekt er een ontluchting op de afvoer of standleiding of die is op de een of andere wijze geblokkeerd / verstopt. Laat de loodgieter het euvel nader onderzoeken en verhelpen.


poltol
door poltol - Sep 20, 2009 om 21:37
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,


U moet een BELUCHTER plaatsen op de afvoer. Deze "hapt" lucht als er gespoeld wordt. Het beste zet u die voor de stankafsluiter, aan de afvoerzijde, van de ketel.


Succes, poltol

mi
door miraltje - Sep 20, 2009 om 22:19
462 Antwoorden / 0 Vragen
0

wanneer het probleem zich eerder niet voordeed dan duid dit op een beginnende verstopping.


hier helpt een beluchter niet omdat je dan de oorzaak niet oplost maar het gevolg van dit probleem.


alvorens zelf tot actie over tegaan, ga na wat er beschreven is in de akte van splitsing appartementrecht cq VVE (indien koop daar ga ik nu vanuit)


het riool stelsel van een apparement complex valt vaak onder de vve en deze zal dan een installateur of ontstoppingsbedrijf inschakelen hier zijn dan voor u geen kosten aan verbonden omdat u die maandelijks al betaald in de vorm van servicekosten.


geeft u zelf opdracht aan een installateur/ontstoppingsbedrijf kan het lastig worden nadien deze kosten terug te krijgen als blijkt dat het onder de verantwoordelijkheid van de vve valt  

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

Do
Doerak_games - Apr 27, 2024 om 01:33
Elektronica & tv

Alternate weigert terugbetaling of Een niew Moederbord stomme oplichters

nou ik heb eens een pc besteld alternate leek wel de goedkoopste ( is ook zo ) maar ja alles werkt behalve het moederbord denk nou dat komt wel goed veel 5 sterren op de website maar ja ik stuur dus een mailtje van hey ik heb een moederbord ontvangen maar dees is defect geleverd nou alternate test het zegt vervolgens dit is gebruikers schade dus  je garantie vervalt oke dus garantie heb je geen r ... Lees meer

AHAZEL1955
AHAZEL1955 - Apr 25, 2024 om 14:53
Vakantie & reizen

Gevonden goederen terug zien te krijgen lukt maar niet

Ik ben een weekje op vakantie geweest in Spanje en heb daar een auto gehuurd bij Europcar. Je vliegt op Madrid (Barajas) en dan moet je een flink eind naar T1 lopen waar je Europcar ergens zult vinden.

De gehuurde auto bracht ik op 22 april 2024 terug, maar helaas heb ik mijn koker met zonnebril op sterkte in de auto laten liggen en ik kwam daar pas achter toen het te laat was om terug ... Lees meer