ge
door gemmagb Sep 12, 2008 om 22:37
Huishouden & energie

"verkoudheid" Ierse setter

Onze setter van 10 jaar (setters worden ca. 15 jaar) heeft enige maanden een "loopoog" wat verergerde toen er ook slijm (snot) uit het neusgat kwam aan dezelfde kant van haar oog De dierenarts heeft 2 anti-biotica kuren gegeven, daarna foto gemaakt (ze dachten dat er een verdachte kies was, waar toch geen zekerheid over is) en vervolgens zijn de neus en holtes zorgvuldig gespoeld, waarna ook een biopsie is gedaan of er sprake is van een schimmel. Weer een anti-biotica kuur tegen pusvorming en nu zijn we weer terug bij af: eenzijdig een loopoog en slijm in keel en neus; onze hond is duidelijk ziek, ze eet slecht hoewel ze geen koorts heeft. Als het laboratoriumonderzoek bekend is en negatief is, heeft de dierenarts voorgesteld naar de universitaire dierenkliniek van  Utrecht te gaan.     


Onze buren hebben shetland's; doordat wij landelijk wonen is de hond altijd vrij en soms eet ze paardenuitwerpselen. Kan het zijn dat onze hond een paardenziekte heeft gekregen? Ik stel mijzelf daarbij wel de vraag of het dan niet vreemd is dat het maar aan één kant van de kop is. (Ik heb deze vraag nog niet gesteld aan onze dierenarts.)                                          


Wie heeft hier ervaring mee? Is er een dierenarts die hierover "zijn licht wil laten schijnen"?


Bij voorbaat dank voor jullie meedenken en reactie.

808 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

re
door rene2_1 - Sep 12, 2008 om 23:14
8 Antwoorden / 7 Vragen
0

Hallo,


Heeft uw dierenarts de hond al op de Ziekte van Carré getest? De symptomen die u schetst zouden nl. in deze richting kunnen duiden.


 

ge
door gemmagb - Sep 13, 2008 om 00:09
12 Antwoorden / 15 Vragen
0

het antwoord is nee. wat zijn de verschijnselen bij de ziekte van Carré precies?


Onze hond heeft  uitsluitend aan de rechterkant van de kop de ontsteking zitten. Of is dat typisch voor de ziekte van Carré?


Alvast bedankt voor je reactie.


 

kiran
door kiran - Sep 13, 2008 om 00:35
2791 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo gemmagb


Klik hier: hondenziekte carré


Geen idee wat uw beestje moet mankeren, maar ik denk dat als het met carré te maken zou hebben, dat uw dierenarts wel een test zou hebben gedaan, klinkt niet echt lekker.


Succes en beterschap!

wolfenjong
door wolfenjong - Sep 13, 2008 om 12:22
859 Antwoorden / 10 Vragen
0

 Hallo


Als ik zo u verhaal lees over u hond, en denk weer terug aan de hond van de buren, identiek verhaal, ben ik bang dat het leukemie in de neusholte is.


Sterkte er mee.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Da
DarshanJSB - May 5, 2024 om 10:06
Vakantie & reizen

Compensatie voor een non EU vlucht

Op 19 april 2024, om 15:40 (Japanse tijd) zou ik in het vliegtuig stappen van Haneda airport naar Guangzhou airport om daar mijn directe vlucht om op 20 april 08:00 (NL tijd) aan te komen in Amsterdam, deze vluchten werden gedaan door China Southern Airlines (CSA).   Vanaf Haneda airport waren de vertragingen al begonnen, 3x vertraagd (19:00, 22:40 en 01:00) waardoor ik uiteindelijk op 20 april ... Lees meer

jd
jdbeste1 - May 4, 2024 om 21:07
Vrije tijd & tuin
TrackR app voor android

TrackR app voor android

Ik heb een TrackR tracker hier maar de bijhorende android app werkt niet meer. Is er iemand die hier een alternatieve app voor weet? Lees meer

Va
VanJetje - May 2, 2024 om 20:48
Auto & vervoer

NS e-ticket niet te wijzigen/annuleren

In de vragenlijst zie ik dat al sinds 2011 gevraagd wordt om een e-ticket te kunnen restitueren/van datum veranderen. NS zegt dat dit niet kan, omdat er kennelijk mensen zijn die een ticket meerdere keren uitprinten en dus profiteren van 1x betalen. 
Betekent dus weer dat uitgegaan wordt van wantrouwen jegens de klant. (net als de toeslagenaffaire, controle zelfscankassa's, etc) Ik weet zeke ... Lees meer