re
door repegr Jun 28, 2012 om 14:00
Huishouden & energie

Waar kan je de onkosten verhalen

Heb in 2007 onze badkamer geheel laten renoveren door een bedrijf uit Oosterhout Nbr.Het bedrijf is inmiddels faillet, maar nu in 2012 hebben wij een grote lekkage in de badkamer, die ik wederom door een bedrijf heb moeten laten herstellen .
Bij de herstelwerkzaamheden is gebleken, wat er maar foutief geinstalleerd kan worden is ook verkeerd geinstalleerd. Krijg door dit gegeven niets vergoed van mijn verzerkering omdat het montagefouten zijn. Waar kan je verhaal halen met dit soort zaken en waar kan je evt. de schade indienen. Is er voor dit soort zaken ook een waarborgfonds of zo.

Petra

674 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vladja
door vladja - Jun 28, 2012 om 14:13
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Nee, daar is geen waarborgfonds voor. En omdat de badkamercowboy failliet is valt er ook niets meer bij hem te verhalen. Belasting, afdracht sociale premies, loon/vakantiegeld uitbetaald door UWV etc. gaan allemaal voor bij een faillissement.

Vladja

ma
door marly18 - Jun 29, 2012 om 15:14
27 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zo te horen is dit een beunhaas die volkomen zelfstandig opereerde. Nooit slim om zo iemand in te huren bij een klus die veel kost en waarbij vakmanschap cruciaal is.

Achterafgepraat, maar misschien een tip voor anderen of een volgende keer: neem voor grote klussen iemand in de arm die is aangesloten bij een branchevereniging. Bij bedrijven die zijn aangesloten is bij faillissementen de kans groter dat er iets geregeld wordt voor de klanten van het failliete bedrijf. Bij sommige branches wordt het klantenbestand door een ander aangesloten bedrijf overgenomen, bij andere zorgt de branchevereniging daar zelf voor. Bovendien is vrijwel elke branchevereniging aangesloten bij de Geschillencommissie, zodat je daar terecht kunt met klachten over een aangesloten bedrijf.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer