Di
door Dion V Oct 2, 2023 om 13:05
Huishouden & energie

Wie sup krijgt suptoeslag

Sinds 1 juli 2023 moet er een plastic-toeslag betaald worden voor producten die wegwerpplastic bevatten, ook wel SUP-artikelen genoemd. Ook in de supermarkt. Supermarkten bepalen zelf de hoogte van deze toeslag. Niet alle producten met plastic bevatten deze toeslag. 

Wie krijgt deze toeslag en is er toezicht dat deze inkomensten uitgegeven worden aan de juiste (duurzame) doeleinden? 
Is deze toeslag ook inzichtelijk voor de consument?

716 4 Rapporteer
sira
door sira - Oct 2, 2023 om 13:18
2088 Antwoorden / 24 Vragen
1

Ik heb dit gevonden:

De sup-toeslag is €2,30 per 1000 stuks van een bepaald product. Bepaalde producenten hebben de toeslag getackeld door hun plastic wegwerpproducten herbruikbaar te maken. Al het door ons verkochte wegwerpbestek is bijvoorbeeld re-usable en valt daardoor niet meer onder single-use-plastics.

Bron: https://www.allesvoorverswinkels.nl/blog/vanaf-2023-afvalbeheerbijdrage-en-sup-toeslag

sjjoppy
door sjjoppy - Oct 2, 2023 om 19:26
7005 Antwoorden / 3 Vragen
2

Nog wat uitleg:

Vanaf 1 juli 2023 wordt de huidige SUP-wetgeving uitgebreid. Vanaf dat moment is het verboden om gratis plastic of plastic-bevattende wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen te verstrekken voor consumptie onderweg, of bij afhalen en bezorgen. Tegen bijbetaling van de consument mogen deze plastic verpakkingen echter nog wel verstrekt worden, vandaar dat deze regel valt onder het ontmoedigingsbeleid en niet onder het verbod. 


https://facilitytradegroup.nl/20-vragen-over-de-sup-wetgeving/

lo
door lovewinnie - Oct 3, 2023 om 10:12
1195 Antwoorden / 1 Vragen
0

Toeslag is voor de supermarkt/afhaalpunt/verkoper 

Wat ze er mee doen staat vrij. Ze hoeven het niet af te dragen aan iets of iemand. Het is gewoon inkomen en hoeven het niet te besteden aan duurzaamheid. 

Ze zijn echt verplicht maar wat ze vragen staat ze vrij. Zo vraag de ah 0.01 cent. Sommige indd 25 cent per bakje/beker maar het mag zelfs dus nog meer. 

Ze zijn verplicht een alternatief aan te bieden zoals statiegeld bakken of de klanten hun eigen bakjes mee laten nemen ( al lijkt me dit kwa hygiëne echt niet te doen)

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

be
benedictus57 - Dec 1, 2023 om 20:13
Geldzaken & recht

Woekerpolis akkoord; wat moet je doen als je niet bent aangesloten bij de partij

bij het akkoord tussen de 5 partijen en ASR en Aegon is ook afgesproken dat men gecompenseerd wordt ook al ben je niet aangesloten bij 1 van de 5 partijen en als je nog geen compensatie hebt gehad. hoe kom ik erachter of ik recht heb op compensatie? ik heb een woekerpolis gehad en na de looptijd heb ik wel gevraagd of ik in aanmerking kwam maar Aegon schreef dat ik nergens recht op had.
waar ... Lees meer

mr
mrsmary - Dec 1, 2023 om 14:50
Winkels & webshops

Mijndrogist.nl levert niet en niet bereikbaar

24 november bestelling gedaan. Track and trace gekregen met levering van DHL. Mail gekregen dat zending niet werd uitgeleverd ivm beschading vd verpakking. Daarna is het stil. Mijndrogist reageert niet op contact formulier die op de website staat en ook nog geen reactie op email naar klantenservice. Het telefoonnummer is niet meer in gebruik.
Meer mensen met problemen met Mijndrogist.nl ? Lees meer

Na
Nathalie12 - Nov 29, 2023 om 21:59
Geldzaken & recht

Ben je verplicht een bankapp te nemen

De SNSbank is gestopt met het verstrekken van de digipas en nu kan ik alleen bankieren als ik hun app download of een browsercode aanvraag. Het probleem is dat ik vroeger hun app wel op de telefoon had en toen de telefoon ouder was en ik geen nieuwe updates meer kon uitvoeren, de bank berichtte dat vanwege de veiligheid ik niet meer kon bankieren op de telefoon.Je wordt dus gedwongen om een nieuwe ... Lees meer