in
door indaan Jan 29, 2004 om 21:38
Huishouden & energie

Woningbouw aansprakelijk?

Wij huren een woning van een woningbouwvereniging,en het huis is aangepast i.v.m. de handicap van mijn vrouw. De stofdorpels(drempels) zijn uit de gehele woning verwijdert en de vloer gerepareert door een aannemersbedrijf in opdracht van de woningbouw,omdat zij zich verplaatst in een trippelstoel(een stoel op wieletjes) Maar nu doet het probleem zich voor dat op de plaatsen waar die stofdorpels zijn verwijdert er verzaking voordoen en dat mijn vrouw blijft steken en die gaten en er niet zelfstandig eruit kan komen Op die plaatsen van de verzakingen is het marmoleum helemaal gescheurd Wij hebben hierover kontakt gehad met de woningbouw en voelt zich niet aansprakelijk voor de schade aan het marmoleum,want de woningbouw is niet aansprakelijk voor de vervolgschade art 5.5 van het huurkontrakt Maar het kan toch niet zo zijn dat de woningbouw zomaar zijn handen eraf kan trekken als er door een aannemersbedrijf een wanprestatie is geleverd en ons met de hoge kosten van repartie opzadeld De woningbouw wil wel de vloer repareren en en op drie plaatsen op de begaandegrond het marmoleum vervangen,maar om technische redenen kan je niet zomaar een stukje marmoleum vervange, omdat de vloer geheel geegaliseerd moet zijn en alleen een stukje net zo breed als een kozijn is niet mogelijk (ik heb dit zelf bij enkele marmoleumspecialisten nagevraagd) Kan ik op de woningbouw of aannemer toch enige schade verhalen en op welke gronden

535 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

gery
door gery - Apr 16, 2004 om 12:32
504 Antwoorden / 8 Vragen
0

Zie antwoord bij huren/kopen.

co
door comsument - Apr 16, 2004 om 12:32
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Helaas is het wel zo dat u de kosten moet betalen. U heeft het huurcontract art.nr. 5.5 ondertekent. Als u destijds, toen de woningbouwver. de aannemer in de arm wilde nemen geen bezwaar aangetekend heet, ben ik er bang voor. Er is echter wel een alternatief: de kosten delen met de woningbouw, zoals dat bij ons een aantal jaren geleden is gebeurd met iets dergelijks. De meeste woningbouwver. zijn daarin wel schappelijk. Vraag ook eens bij uw gemeente na of er nog meer mogelijkheden zijn in fin. tegemoetkomingen in dit geval.

su
door suzanne_1 - Apr 16, 2004 om 12:32
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

In beginsel bent u gebonden aan het huurcontract. Ht kan echter zijn dat het beding van artikel 5.5 vernietigbaar is omdat hier sprake is van een onredelijk bezwarend beding. De woningbouw kan niet in alle situaties een beroep doen op artikel 5.5 zeker niet wanneer ze zelf schuld hebben aan de schade. Of er in deze situatie sprake is van een onredelijk bezwarend beding hangt af van de omstandigheden van het geval. Aangezien er grote schade is denk ik dat de wonigbouw verplicht is de schade te vergoeden en zich niet kan veschuilen achter artikel 5.5.

acjzr1
door acjzr1 - Apr 16, 2004 om 12:32
295 Antwoorden / 3 Vragen
0

Wanneer de woningbouw op voorhand op de hoogte was van de motivatie van de aanpassin g dan is deze volledig aansprakelijk voor alle (vervolg)schade.

acjzr1
door acjzr1 - Apr 16, 2004 om 12:32
295 Antwoorden / 3 Vragen
0

Het antwoord op uw vraag is afhankelijk van wie de opdrachtgever was voor de uitvoering van de veranderingen van uw woning(Waarschijnlijk uw woningbouwvverteneging.).De persoon die hiervoor verantwoordelijk is is tevens uw aanspreekpunt.DFeze persoon is verantwoordelijk.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

sn
snokiedeath - Sep 10, 2024 om 18:12
Auto & vervoer

Beeindigen ov chipkaart expres ingewikkeld

Hoi, een ov-chipkaart heeft een houdbaarheidsdatum. Alleen dat is al een zinloze aanslag op het milieu, maar dat even ter zijde. Mijn ov-chipkaart is bijna eindig, dus ontving ik automatisch een nieuwe kaart. Deze nieuwe kaart vervangt de oude. Fysiek gebeurd dit dus vanzelf maar achter de schermen blijft een resterend saldo van €35 achter op mijn oude kaart. Daar wordt niet over gerept.  Om ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer