14
door 149miracle 14 jul. 2010 om 07:37
Geldzaken & recht

Problemen met belasting ivm storten zorgtoeslag op ander rekeningnummer

Tot op heden hebben wij de zorgverzekering voor onze dochter betaald. De zorgtoeslag staat op haar naam maar wordt op onze rekening gestort. (haar ouders)
Nu ze afgestudeerd is gaat ze zelf haar zorgverzekering betalen en willen we de zorgtoeslag op haar rekening laten storten.
Nu werden we er vorige week op geattendeerd dat wij als ouders wel eens aangeslagen zouden kunnen worden i.v.m. de zorgtoeslag omdat het bedrag op onze rekening wordt gestort.
Klopt dit want we kunnen aantonen dat wij die al jaren voor haar betalen. Het wordt alleen op een ander rekeningnummer gestort.
Kunnen we nu haar rekeningnummer laten wijzigen bij de belastingdienst zonder dat we beiden in de problemen komen?

4206 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door druifje01 - 14 jul. 2010 om 08:35
1712 Antwoorden / 140 Vragen
0

Wat is er op tegen om deze vraag als algemene vraag aan de BD te stellen? U kunt ze daarover bellen en om een informatie vragen zonder persoonsgegevens. Dan kijken ze dat voor u na.

door marcel75 - 14 jul. 2010 om 10:50
5122 Antwoorden / 3 Vragen
0

Je kunt het rekeningnummer gerust wijzigen. Het kan wel zijn dat als je vermogen hierdoor hoger is geworden, je dat moet opgeven in Box 3 (vermogensbelasting). Verder zie ik geen enkele mogelijkheid om jullie aan te slaan voor enige belasting voor het ontvangen van de zorgtoeslag.

14
door 149miracle - 14 jul. 2010 om 11:56
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=marcel75 schreef op woensdag 14 jul 2010, 10:50]Je kunt het rekeningnummer gerust wijzigen. Het kan wel zijn dat als je vermogen hierdoor hoger is geworden, je dat moet opgeven in Box 3 (vermogensbelasting). Verder zie ik geen enkele mogelijkheid om jullie aan te slaan voor enige belasting voor het ontvangen van de zorgtoeslag.

Uiteraard wordt je inkomen hoger door die zorgtoeslag, maar aan de andere kant heb ik altijd haar zorgverzekering betaald.
Dus in feite is er heel wat meer uitgegaan dan binnengekomen.
Ik ga in ieder geval alvast haar rekeningnummer aanpassen en/of eventueel de BD bellen voor extra info.

door sonjaatje - 14 jul. 2010 om 20:51
1961 Antwoorden / 1 Vragen
0

Toch vind ik het niet kloppen.
Zij heeft recht op die toeslag maar ontvangt hem niet zelf en betaald ook niet de premie zelf.

Jullie betalen het, en ontvangen ook de toeslag, maar jullie inkomen is wellicht hoger, dus zouden jullie er misschien. geen recht op hebben.

Dus het kan wel aan haar toegewezen zijn, maar zij heeft de premie nooit zelf betaald.

Ik vind het vreemd dat dit kan.

ju
door julia79 - 14 jul. 2010 om 22:56
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Uw dochter heeft als studente gezien haar inkomen recht op zorgtoeslag. In principe hoeft de zorgtoeslag niet te worden terugbetaald, tenzij:
1)
Als uw dochter haar inkomen achteraf veel hoger blijkt te zijn dan kan het zijn dat de dan onterecht ontvangen zorgtoeslag moet worden terugbetaald.
Bij studerende kinderen zou dit kunnen komen door een voorlopige teruggave die gebaseerd is op een laag inkomen terwijl ze in dat jaar meer is gaan verdienen.
2)
Als blijkt dat de ziektekostenpremie niet is betaald, dan zal na enige tijd de betaling van de zorgtoeslag stoppen en wordt er in opdracht van het CVZ (College Zorgverzekeraars) een boete opgelegd. U moet dan meer premie dan normaal betalen. Met de hogere premie worden dan de niet betaalde maanden (= schuld) betaald.

Maar uit uw verhaal begrijp ik dat er netjes betaald is door u, dus zal bovenstaande niet aan de orde zijn. Dus lijkt mij dat er geen zorgtoeslag hoeft te worden terugbetaald.


Dat u (en zij) ervoor hebben gekozen om de zorgtoeslag op uw rekening te laten storten doet niets af aan het feit dat zij, met haar inkomen, recht heeft op zorgtoeslag. De zorgtoeslag is namelijk een inkomensafhankelijke toeslag en die wordt aan een persoon toegekend (= beschikking) en niet aan de eigenaren van de bankrekening waar het op gestort wordt.

Succes ermee,

J

br
door bramsharon - 9 nov. 2011 om 18:22
20 Antwoorden / 2 Vragen
0

ik heb een dergelijke situatie en ik hoop hier spoedig antwoord op te krijgen want het einde is bij mij zoek.

mijn vader heeft zonder te weten ( nar zijn zeggen) zorgtoeslag aangevraagd waar ik recht op had. nu verdiep ik mij er niet zo in en heb ik er nooit om gevraagd. nu blijkt dus na een jaar dat ik 800 euro ben mis gelopen aan zorgtoeslag. ook heb ik hem elk jaar 100 euro betaald voor de zorg omdat het op zijn rekening stond. dit betekend dus dat ik hem 60 euro per maand teveel gaf( een snelle rekensom leert mij dat 110(volledige zorgbedrag) euro = 70(zorgtoeslag) 40 euro is.) ik hoop dat jullie mij nog kunnen volgen. die 40 euro moest ik dus aan hem betalen terwijl ik hem s teeds honderd gaf. 60 euro mis gelopen per maand een jaar lang! ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen wat mijn recht is en wat een mogelijke oplossing is voor dit probleem. ook mocht u het niet snappen wil ik het nog wel gedetaileerd uitleggen.

Groeten,

Bram

door sonjaatje - 9 nov. 2011 om 18:31
1961 Antwoorden / 1 Vragen
0

Als je boven de 18 bent moet je toch zelf een zorgverzekering afsluiten?

br
door bramsharon - 9 nov. 2011 om 18:33
20 Antwoorden / 2 Vragen
0

mijn vader vertelde mij dus dat hij dit kan doen omdat ik inwonend ben. ik vind dit verhaal wel raar maar zonder gekheid ben ik nu wel 1558 euro mis gelopen. dit vind ik toch een belachelijk hoog bedrag. wat is mijn recht?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Fr
FranskeS - 20 aug. 2019 om 07:27
Garantie & verzekeringen

Verkeerde verzekering geadviseerd

In juni 2019 een elektrische bakfiets gekocht van het met Urban Arrow. Dit is een zeer gewilde fiets, helaas ook voor het dievengilde. Bij het ophalen van de fiets werd mij door de fietsenwinkel aangeraden direct een verzekering af te sluiten. Zij stelde voor om dit via hen te doen en direct gedaan.   Op 12 juli 2019 kwam ik buiten en bleek de fiets gestolen uit mijn voortuin! Direct naar de fi ... Lees meer

Rv
RvtO - 19 aug. 2019 om 22:50
Auto & vervoer

Kosten reparatie auto twee keer zo hoog als internetprijs

Ik heb mijn auto naar een garage gebracht voor een reparatie waar op internet de kosten voor staan vermeld, bij die garage. De kosten zijn redelijk vergelijkbaar met andere bedrijven. 
Toen ik de auto bij hen bracht, heb ik een schermprint laten zien en dat was akkoord. 

Vandaag werd ik gebeld door de garage met de mededeling dat het werk tegenviel en dat het nu ruim twee keer zo ... Lees meer

Ji
Jimmy071 - 25 jul. 2019 om 10:47
Garantie & verzekeringen

Horloge binnen 1 maand kapot

Horloge via watchdiscounter.nl, na een paar dagen zat er al een krasje op het glas. Dit moet niet snel kunnen omdat het mineraalglas is. Het horloge is waterdicht 10 ATM, nu zit er ook nog eens water in. Watchdiscounter wil hier niks aan doen tenzij er betaald word. Mag dit? Lees meer