Er
door Erikka 26 mrt. 2020 om 10:48
Vakantie & reizen

Bij betalen Transavia bij terugvlucht.

Kan en of mag Transavia, die zelf de terug vluchten canceld (Spanje), waardoor wij zelf een nieuwe terugvlucht moetsen boeken en 350 euro bij moetsen betalen.

120 3 Rapporteer
Tr
door Trostomaat - 26 mrt. 2020 om 10:52
101 Antwoorden / Vragen
1

Het lijkt me zeker dat dat mag. U wordt neem ik aan gecompenseerd voor de kosten van het geannuleerde ticket. Zo'n annulering betekent natuurlijk niet dat u om het even welke alternatief, en waar dan ook,. kunt boeken, zonder dat prijsverschillen consequenties hebben.

door heremietkreeft - 26 mrt. 2020 om 10:53
11490 Antwoorden / 171 Vragen
0

Ja, helaas gebeurt dit maar of het mag? U u kunt er bezwaar tegen maken omdat Transavia zelf heeft geannuleerd . Zie bijv deze info: https://www.klacht.nl/transavia/

door marita5 - 26 mrt. 2020 om 11:04
8593 Antwoorden / 14 Vragen
3

Hallo Erikka , 

Heb ik recht op een gratis vliegticket?
 

Nee. Als reiziger heeft u een eigen verantwoordelijkheid voor uw reis en onderdak. Als u gebruik wilt maken van ‘bijzondere bijstand buitenland’ dan zult u een eigen financiële bijdrage moeten leveren, van respectievelijk ‘binnen-Europa’ (300 euro) en ‘buiten-Europa’ (900 euro). Voor landen die grenzen aan Europa geldt ook een eigen bijdrage van 300 euro, dat zijn: Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, Bosnië en Herzegovina, Georgië, IJsland, Liechtenstein, Moldavië, Montenegro, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oekraïne, Rusland, Servië, Marokko, Algerije, Tunesië, Libië, Egypte, Turkije.

Extra noodzakelijk verblijf in het buitenland komt in principe voor eigen rekening als u geen aanspraak kunt maken op ANVR regeling of verzekeringsdekking.

Zit ik door registratie vast aan de betaling van de eigen bijdrage van EUR 300 / 900?

Nee, dat is niet het geval. Pas wanneer u gebruik maakt van een vlucht in het kader van ‘Bijzondere Bijstand Buitenland’ bent u de vaste eigen bijdrage verschuldigd (300 euro ‘binnen Europa’ en 900 euro ‘buiten-Europa’). Deze bijdrage wordt achteraf via incasso verrekend. We adviseren u daarom – ook na registratie – te blijven zoeken naar mogelijkheden om zelfstandig naar huis te gaan. Onze inzet is om alle Nederlandse reizigers snel naar huis te laten keren, maar we kunnen geen garanties bieden.

Al uw verdere vragen over betaling en betalingsregelingen kunt u stellen zodra er contact met u wordt opgenomen. 

Voor verdere informatie , klik op de rode regel .
https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/veelgestelde-vragen-coronavirus-en-terugreizen-naar-nederland

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Tr
Trudy1 - 28 mrt. 2020 om 11:53
Vakantie & reizen

Bestaat er een vergoeding voor Nederlanders die nu vastzitten in het buitenland ivm het coronavirus ?

Goedendag,

Ik ken iemand ( Nederlandse ) die op vakantie is in Gambia en graag terug wil naar Nederland. Dit kost € 900,-. Is er een vergoeding voor degene bij terugkomst in Nederland ? Lees meer

li
lizzyvkilsdonk - 29 mrt. 2020 om 01:12
Geldzaken & recht

Scheidegger

vorig jaar ben ik begonnen bij Scheidegger, eigenlijk op de opleiding evenementen medewerker niveau 4. Na het behalen van mijn eerste module kreeg ik een bericht waarin stond dat die opleiding niet meer werd aangeboden en ik een andere opleiding moest kiezen. ik heb toen gekozen voor HBO management, vooralsnog moest ik zelf de overstap kosten betalen. Hierover heb ik destijds contact gehad dat ik ... Lees meer

no
noshiki - 28 mrt. 2020 om 19:03
Geldzaken & recht
Hackers actief op thuisbezorgd en paypal?

Hackers actief op thuisbezorgd en paypal?

Hallo,

Gisteren heeft er een onbekend persoon een bestelling geplaatst op thuisbezorgd met mijn account en vervolgens betaald met mijn paypal account.
Het is mij een raadsel hoe deze persoon achter mijn gegevens is gekomen omdat ik niet dezelfde wachtwoorden gebruik en voor zo ver ik weet heb ik altijd moeten inloggen op de paypal app om een betaling te kunnen doen.

Volg ... Lees meer