Er
door Erikka Mar 26, 2020 om 10:48
Vakantie & reizen

Bij betalen Transavia bij terugvlucht.

Kan en of mag Transavia, die zelf de terug vluchten canceld (Spanje), waardoor wij zelf een nieuwe terugvlucht moetsen boeken en 350 euro bij moetsen betalen.

462 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Tr
door Trostomaat - Mar 26, 2020 om 10:52
239 Antwoorden / Vragen
1

Het lijkt me zeker dat dat mag. U wordt neem ik aan gecompenseerd voor de kosten van het geannuleerde ticket. Zo'n annulering betekent natuurlijk niet dat u om het even welke alternatief, en waar dan ook,. kunt boeken, zonder dat prijsverschillen consequenties hebben.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Mar 26, 2020 om 10:53
16848 Antwoorden / 202 Vragen
0

Ja, helaas gebeurt dit maar of het mag? U u kunt er bezwaar tegen maken omdat Transavia zelf heeft geannuleerd . Zie bijv deze info: https://www.klacht.nl/transavia/

marita5
door marita5 - Mar 26, 2020 om 11:04
11513 Antwoorden / 15 Vragen
3

Hallo Erikka , 

Heb ik recht op een gratis vliegticket?
 

Nee. Als reiziger heeft u een eigen verantwoordelijkheid voor uw reis en onderdak. Als u gebruik wilt maken van ‘bijzondere bijstand buitenland’ dan zult u een eigen financiële bijdrage moeten leveren, van respectievelijk ‘binnen-Europa’ (300 euro) en ‘buiten-Europa’ (900 euro). Voor landen die grenzen aan Europa geldt ook een eigen bijdrage van 300 euro, dat zijn: Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, Bosnië en Herzegovina, Georgië, IJsland, Liechtenstein, Moldavië, Montenegro, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oekraïne, Rusland, Servië, Marokko, Algerije, Tunesië, Libië, Egypte, Turkije.

Extra noodzakelijk verblijf in het buitenland komt in principe voor eigen rekening als u geen aanspraak kunt maken op ANVR regeling of verzekeringsdekking.

Zit ik door registratie vast aan de betaling van de eigen bijdrage van EUR 300 / 900?

Nee, dat is niet het geval. Pas wanneer u gebruik maakt van een vlucht in het kader van ‘Bijzondere Bijstand Buitenland’ bent u de vaste eigen bijdrage verschuldigd (300 euro ‘binnen Europa’ en 900 euro ‘buiten-Europa’). Deze bijdrage wordt achteraf via incasso verrekend. We adviseren u daarom – ook na registratie – te blijven zoeken naar mogelijkheden om zelfstandig naar huis te gaan. Onze inzet is om alle Nederlandse reizigers snel naar huis te laten keren, maar we kunnen geen garanties bieden.

Al uw verdere vragen over betaling en betalingsregelingen kunt u stellen zodra er contact met u wordt opgenomen. 

Voor verdere informatie , klik op de rode regel .
https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/veelgestelde-vragen-coronavirus-en-terugreizen-naar-nederland

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Al
Alwin Stuit - Apr 26, 2024 om 09:37
Winkels & webshops

Charlie Temple komt afspraken niet na en laat niets van zich horen, ben niet dei

CharleyTemple nog actief? Komen hun verplichtingen niet na. Hoe zit dit vragen velen met mij zich af Lees meer

AHAZEL1955
AHAZEL1955 - Apr 25, 2024 om 14:53
Vakantie & reizen

Gevonden goederen terug zien te krijgen lukt maar niet

Ik ben een weekje op vakantie geweest in Spanje en heb daar een auto gehuurd bij Europcar. Je vliegt op Madrid (Barajas) en dan moet je een flink eind naar T1 lopen waar je Europcar ergens zult vinden.

De gehuurde auto bracht ik op 22 april 2024 terug, maar helaas heb ik mijn koker met zonnebril op sterkte in de auto laten liggen en ik kwam daar pas achter toen het te laat was om terug ... Lees meer

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer