ha
door hans_bouchans Feb 14, 2023 om 20:20
Vakantie & reizen

Hoge water/gas/energietarieven, CCTV, slecht onderhouden en niet zoals omschreven. Welk recht heb ik als huurder van een belvilla?

Hey,


 


Afgelopen weekend hebben een aantal vrienden en ik genoten van een weekendje weg in de (Aangezien de plaats er niet echt toe doet, laat ik dit even in het midden ;-)). Om eerlijk te zeggen zijn we thuisgekomen met een bittere nasmaak in onze mond. Hieronder een korte samenvatting.


 


1. De energietarieven voor gas en stroom lagen procentueel vele malen hoger dan het watertarief (g +50%, s +20%, w +10%)


2. Het pand was erg slecht onderhouden, denk aan vochtschade (en dus ook schimmel) en hele slechte isolatie


3. Bij aankomst was het pand volledig koud (het was dus niet bepaald een "warm welkom", badum tss)


4. CCTV camera's die ons 24/7 in de gaten hielden (waaronder een op het privé zwembad)


5. De jacuzzi, waar wel mee werd geadverteerd, was opeens niet meer aanwezig. De vrijdag bij aankomst "werd er gekeken naar een oplossing", de zondag bij vertrek "moesten we het regelen met belvilla". Deze was overigens sinds 3 weken niet meer aanwezig. We hebben langer dan drie weken geleden geboekt, maar volgens de verhuurder hadden we de omschrijving goed moeten lezen. 


6. Niet iets wat de verhuurder direct af te rekenen valt, maar het hele huis was zowat beplakt met waarschuwingen en reglementen. Bij overlast zou de politie worden ingeschakeld, er was tegens een buitenlamp die aan zou gaan bij overlast. Deze hong overigens onder de CCTV camera, dus we hebben het vermoeden dat ofwel de buren ofwel de verhuurder deze controleerde. Bij overlast zou er een boete gelden. 


 


Naar aanleiding hiervan rest mij een aantal vragen:

1. Heeft er iemand al eens een soortgelijke ervaring gehad? En in hoeverre werd hier onze privacy gescholden?
2. Mochten er navenant moeilijke worden gedaan over bijvoorbeeld de teruggave van de borg, in hoeverre staan wij dan in ons recht om actie te ondernemen? Don't get me wrong; alles is prima verlopen, de verhuurder was erg tevreden met ons bezoek en we hebben verder geen klachten of opmerkingen ontvangen. Wel nog een vette rekening voor het gas/water/licht; 450 euro.

1412 5 Rapporteer
mahadma
door mahadma - Feb 14, 2023 om 20:38
11027 Antwoorden / 51 Vragen
1

Wat de tarieven betreft: Bij een carracvan park of bungalowpark heb je ook andere tarieven als de inkoop van de verhuurder/eigenaar. Vaak zijn dat kosten om de electra en gas bij de plaats te brengen. Dus duurder als de inkoop van de verhuurder/eigenaar.

hereistom
door hereistom Feb 14, 2023 om 23:17
637 Antwoorden / 1 Vragen

En dan vindt u €450,- voor een weekendje normaal bovenop de huur?

mahadma
door mahadma Feb 15, 2023 om 08:03
11027 Antwoorden / 51 Vragen

Het is een forse winst, maar zouden de ekectra enz prijzen ook niet vooraf bekend geweest kunnen zijn? Niet iedereen keest alles bij iets huren. Ook is het mogelijk dat de verhuurder grote zakken heeft.

tenormin
door tenormin - Feb 14, 2023 om 22:44
16650 Antwoorden / 106 Vragen
0

Zoals u het omschrijft bent u al snel tevreden. Wat een ideale gast voor "waar u de naam van wilt beschermen". Maar voor 1 weekendje weg met vrienden, alles betaald hebbende voor boeking en het weekend ook nog eens €450,00 moeten betalen voor gas, water, licht? Zou toch wel graag de naam van die verhuurder willen weten, d.w.z. de keten, want die mag u gerust plaatsen als.... alles correct is zoals u schrijft.

hereistom
door hereistom - Feb 14, 2023 om 23:15
637 Antwoorden / 1 Vragen
0

Het ligt aan de 'huur' prijs die u heeft betaald, vaak zit daar de energierekening al in verekend.
Echter is onduidelijk waar die energierekening precies uit is opgemaakt, via meterstanden o.i.d.?
Met €450,- voor een weekend zou ik echter niet akkoord gaan als die prijs niet vooraf duidelijk was.

rj
door rjw - Feb 14, 2023 om 23:45
2970 Antwoorden / 5 Vragen
0

Was dit in Nederland? (I.v.m. geldende regelgeving)

ha
door hans_bouchans - Feb 27, 2023 om 12:19
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hi allen, sorry voor de late reactie. Dit was niet in Nederland, dit was bij onze zuider buren :-)

 

Een korte update, inmiddels wachten we nog steeds op onze borg, en heeft de verhuurder snel alle foto's gewijzigd op de pagina van Belvilla. Gelukkig hebben we op de dag van aankomst nog screenshots genomen, want belvilla reageert nu dat er nooit spraken was van een jacuzzi. 

Wij willen eerst even de borg afwachten en een eventuele tegemoetkoming. Mocht er iets niet aan kloppen, dan deel ik hier alle info :-) 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
willemdestombe - Jun 10, 2023 om 09:33
Huishouden & energie

Absurd hoge kosten voor stroom

Ik heb een garage die gebruikt wordt als berging. Jaarlijks krijg ik de afrekening voor het gebruik van stroom. Dit is ieder jaar rond de 3kwh, erg weinig, maar als ik er kom heb ik wel licht nodig. De totale kosten voor die 3Kwh over het afgelopen jaar bedroegen maar liefst 360 euro. Vattenfall en liander wijzen naar elkaar en zeggen dat de berekening klopt. Heeft iemand een tip voor mij, anders ... Lees meer

Ka
KaatjeGroningen - Jun 8, 2023 om 07:35
Winkels & webshops
Bouwmarkt Karwei maakt misleidende reclame

Bouwmarkt Karwei maakt misleidende reclame

Karwei heeft een aanbieding van betonnen U-elementen, van €23,99 voor €19,19
Daarbij staat er nog 4 + 1 gratis.
Hoe logisch is het dan dat je denkt dat je 4 x €19,19 rekent, dat is tenslotte de prijs die ze nu kosten.
Maar nee, Karwei hanteert voor deze actie de oorspronkelijke prijs.

Karwei zei 'u leest het zoals u het wíl lezen'

Dit is toch misleidend ... Lees meer

Gi
Gieltjes - Jun 9, 2023 om 09:35
Huishouden & energie

Rechten verbouwing (vertraging) huurhuis icm zwangerschap

Hallo, mijn dochter en schoonzoon woont in een huur flat (sociale huur woning verhuurd door kleurijk wonen) met 3 verdiepingen op de hoogste verdieping, zonder lift. Niet de meest ideale plek om zwanger te worden, maar met de huidige huis situatie en financiële mogelijkheden, is dit wat het is in Nederland. Het zwanger worden ging niet eenvoudig en tijdens het process werd er een grote verbouwing ... Lees meer