Do
door Doina 8 jan. 2018 om 15:44
Vakantie & reizen

Ik krijg geen restitutie voor gecancelde vlucht van InselAir

Ik heb een jaar terug via CheapTickets een vlucht geboekt met de vluchtmaatschappij InselAir, gevestigd in Curacao. Eind maart, een paar dagen voordat ik zou vliegen hoorde ik via vrienden dat InselAir een groot aantal geplande vluchten had gecanceled vanwege financiele problemen, waaronder mijn vlucht. Een paar weken na de gecancelde vlucht kreeg ik van CheapTickets bericht dat de vlucht die had geboekt was gecanceld en dat zij de restitutieprocedure met InselAir in gang zouden zetten. Inmiddels is het ruim een half jaar verder en heb ik twee berichten van Cheaptickets ontvangen dat InselAir niet reageert op hun pogingen een resitutie aan te vragen en dat ze kans klein achten dat ik het geld terug krijg. 

Ik heb zelf ook via de InselAir webpagina een poging gedaan de resitutie aan te vragen, maar werd daar direct doorverwezen naar een pagina waar werd vermeld dat ze voorlopig geen resituties hoefden uit te betalen omdat ze dat financieel niet aan konden en dat ik het later nog eens moest proberen.

Heeft iemand een gelijke situatie met InselAir meegemaakt. Is er iets wat ik kan doen om het geld terug te krijgen, of een instantie die ik kan mailen voor hulp?

Vriendelijke groet,

Doina

2271 6 Rapporteer
door marita5 - 8 jan. 2018 om 15:55
5754 Antwoorden / 5 Vragen
2

Hallo Doina , 

Neem eens contact op met ECC , 

Contact

Lees ook hier , klik op de rode regel .

https://www.eccnederland.nl/nl

jo
door jorisw 9 jan. 2018 om 08:25
3575 Antwoorden / 1 Vragen

Curacao valt niet onder EU recht.

door diewilik - 9 jan. 2018 om 00:08
3291 Antwoorden / 20 Vragen
0

Ik denk dat u zich beter kunt voorbereiden op het onvermijdelijke. Uw geld is weg!
Bij een faillissement maakt u geen kans maar ook bij een overname hoeft de nieuwe partij niet aan uw centjes te denken.

ou
door ouwerkerkie - 10 jan. 2018 om 12:38
2 Antwoorden / Vragen
0

Schakel eu claim in die kunnen het geld van je ticket terughalen. 
Succes

ou
door ouwerkerkie - 10 jan. 2018 om 12:40
2 Antwoorden / Vragen
0

Schakel Eu claim in die kunnen je helpen het geld voor je ticket terug te halen.
Succes

we
door weethet - 10 jan. 2018 om 13:10
82 Antwoorden / 1 Vragen
0

als u een rechstbijstand verz. heeft...laat die het doen. Is cheapticket niet verantwoordelijk?

door Jenniferdepennifer - 10 apr. 2018 om 02:16
1 Antwoorden / Vragen
0

Goedendag,

Ons is hetzelfde overkomen. We hebben via budgetair geboekt van miami naar curacao in august vorig jaar. 2 maanden voor vertrek werd de vlucht geanuleerd en zouden we ons geld terug krijgen. Tot nu toe niets gehad. Budget air zegt dat de kans klein is dat we ons geld terug krijgen. Hebben jullie verder al wat gehoord?

door marita567 10 apr. 2018 om 07:58
1576 Antwoorden / 17 Vragen

Hallo JenniferDepennifer , lees deze informatie eens door , klik op de rode regels https://www.dagonline.nl/antillen/toekomst-insel-air-onzeker-na-uitvallen-toestellen/ , dien een klacht in bij ILT , niet geschoten is altijd mis https://www.ilent.nl/onderwerpen/passagiersrechten/luchtvaart/vergoeding-bij-vertraging-of-annulering-vlucht

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Jo
Joost4 - 24 apr. 2018 om 22:57
Computers & telefonie

Waarom kunnen SMS oplichters gewoon door blijven gaan?

Deze oplichters gebruiken phishing technieken via oa mobiele apps en beheren 10-tallen van dergelijke websites en apps. Enkel met als doel om mensen erg dure (tot wel 21 euro per week) sms abbonomenten aan te smeren, zonder bevestiging van de eindgebruiker. Dit gebeurd meestal via malware apps op mobiele apparatuur. Zoek maar eens wat rond en je zult velen honderden gedupeerde terug vinden.
... Lees meer

Ch
CherryRock - 5 feb. 2018 om 13:17
Winkels & webshops

Incasso buro business collect

Vorig week ben ik opgebeld door deze incasso buro business collect met de vraag om een bedrag van 500 nog iets te betalen van shopandfly en ook van voordelig winkelen maar ik 2 jaar geleden een opzegging email gestuurd en een bevestiging email ontvangen van ze. Wat kan ik doen om niet steeds gebeld te worden?? Dat is alweer de 2de of 3de incasso buro dat ze weer proberen geld te innen. Lees meer

Jo
Jos Fransen - 24 apr. 2018 om 18:14
Huishouden & energie

Valsheid in geschrifte en oplichting energie contract via "tussenpersoon" Tarief Coach

Wij zijn de Stichting Oldtimerclub Saasveld en staan netjes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Enkele jaren geleden kreeg ik meerdere meldingen vanuit Saasveld dat er op de naam van onze Stichting goedkoop stroom kon worden geleverd.
Om dit alles ongedaan te maken heeft destijds heel wat voeten in aarde gehad. Nu (enkele weken geleden) kreeg ik via mijn energieleverancier een m ... Lees meer