Een enkele keer koop ik kipcorns van de Lidl. Ik moet zeggen dat ik die krokante corns echt lekker vind. Maar dat is de buitenkant. De binnenkant moet kip voorstellen, maar het is een grauwe massa die absoluut geen lekkere smaak heeft (vind ik). Gezien de lage prijs denk ik dat, als het al kip bevat, het plofkip is, of zijn het geperste restantjes van de kip of ander slachtafval.
Wie weet het!
Het zou goed zijn als Kassa hier in de uitzending aandacht aan besteedt, want ik vertrouw het eigenlijk niet.
Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.
Plofkip smaakt nauwelijks anders dan bofkip. En u verwacht toch niet dat in spul wat omhuld is door zo'n krokante laag de beste kip gebruikt wordt. U kunt ook alleen de buitenkant opeten en wat er in zit laten voor wat het is.
@lekkerisdat
De Lidl en de Aldi hebben niet per se meer vet en suikers in hun voedingsmiddelen zitten.
Kijk naar de ingrediënten en je ziet aan de volgorde wat erin moet zitten. Meestal is het de restjes van de goede stukken die ze aan elkaar plakken met meel of zo. Niets mis mee maar daarom minder kip smaak.
De hoeveelheid kip zal iets van 50% zijn. De rest is meel, water, kruiden, enz. Het vlees is separatorvlees. Daar is niets mis mee. Belangrijk is dat u het lekker vindt. Anders koopt u toch wat anders?
Helaas wil het merendeel van de consumenten zo goedkoop mogelijk kippenvlees; hier geeft de bio-industrie gewoon gehoor aan en produceert plofkippen die "bol" staan van de nieuwste en allerlaatste generatie antibiotica...
Door het zo goedkoop mogelijk produceren van kippenvlees heeft die plofkip een gruwelijk leven en zullen op termijn vele mensen onnodig een gruwelijke dood sterven omdat de allerlaatste antibiotica niet meer (goed) werkt...
Google eens op: ANTIBIOTICA ALARM - ZEMBLA
Verhit ALLE kip en vleesproducten minimaal enkele minuten tot 80 graden Celsius om besmetting met o.a. ESBL en/of MRSA te voorkomen en controleer de binnenkant van de kip en vleesproducten ALTIJD met een insteekthermometer!
Google o.a. eens op: conrad insteekthermometer
Besmetting met o.a. ESBL of MRSA kan op termijn uw leven kosten en/of zeer ernstige gezondheidsschade opleveren:
Ongeveer meer dan 90% van al het kippenvlees en 40% van het rundvlees is bacteriologisch besmet en het enige om besmetting te voorkomen is goed door en door verhitten en voorkomen dat er kruisbesmetting ontstaat: De kip en/of het vlees nooit met de handen aanraken en bestek/borden zeer goed en met veel afwasmiddel en water reinigen.
tar schreef op maandag 4 mrt 2013, 14:11: Hallo Meta,
Helaas wil het merendeel van de consumenten zo goedkoop mogelijk kippenvlees; hier geeft de bio-industrie gewoon gehoor aan en produceert plofkippen die "bol" staan van de nieuwste en allerlaatste generatie antibiotica...
Door het zo goedkoop mogelijk produceren van kippenvlees heeft die plofkip een gruwelijk leven en zullen op termijn vele mensen onnodig een gruwelijke dood sterven omdat de allerlaatste antibiotica niet meer (goed) werkt...
Google eens op: ANTIBIOTICA ALARM - ZEMBLA
Verhit ALLE kip en vleesproducten minimaal enkele minuten tot 80 graden Celsius om besmetting met o.a. ESBL en/of MRSA te voorkomen en controleer de binnenkant van de kip en vleesproducten ALTIJD met een insteekthermometer!
Google o.a. eens op: conrad insteekthermometer
Besmetting met o.a. ESBL of MRSA kan op termijn uw leven kosten en/of zeer ernstige gezondheidsschade opleveren:
Ongeveer meer dan 90% van al het kippenvlees en 40% van het rundvlees is bacteriologisch besmet en het enige om besmetting te voorkomen is goed door en door verhitten en voorkomen dat er kruisbesmetting ontstaat: De kip en/of het vlees nooit met de handen aanraken en bestek/borden zeer goed en met veel afwasmiddel en water reinigen.
De samenstelling van dergelijke producten zal altijd wazig zijn. Het belangrijkste smaakverschil zit 'm in de kruiden en niet in wat er allemaal aan separatorvlees door elkaar inzitten.
Gewoon kijken welk merk je het lekkerst vind. Alle fabrikanten stoppen er resten vlees in en echt geen kipfilet (in het geval van een kipcorn). Wil je echt weten wat erin zit, dan zul je ze zelf moeten maken.
De vraag/opmerking gaat echt over smaken, en daarover valt niet te twisten... en is dus ook echt geen uitzending waard, tenzij ze een smaaktest willen verzinnen. (Ik kan me niet voorstellen dat er enorm veel kipcorns verkocht worden en dat er veel andere producten zijn waar meer kwaliteitsverschil en smaakverschil in gevonden kan worden).
In Japan is kwal een lekkernij. In Suriname zijn varkens oren in het zuur een delicatesse. Op de Balkan ogen en testikels. Er zijn landen waar men aap eet. Gefrituurde wormen en sprinkhanen. Of hond. Zeur dus niet over een kipcorn !
Waar ik mij mee bemoei Diumenge ? Ik vindt het een beetje eigenaardig dat hier deze vraag gesteld wordt. Om te beginnen staat er product informatie op het pak kipcorn. Wat verwacht TS nou eigenlijk ? Dat er hier mensen aanwezig zijn die precies weten wat er in die kiphap zit ? TS Meta had logischer gehandeld als zij gewoon had gebeld met de klantenservice van Lidl. Tel nr. 0800 5435463, een gratis nummer. Meta vindt de korst wel lekker, maar de kip niet. Dan zou ik het niet kopen.
diumenge schreef op donderdag 14 mrt 2013, 07:07: Hé wimmi20, waar bemoei je je mee? Als iemand iets wil weten over kipcorns dan kan hij/zij dat hier gewoon vragen.
ik ken ze, heb er vanavond nog een gegeten. Het is inderdaad separatorvlees en dat kun je gewoon eten, niks gevaarlijks aan ofzo. De AH verkoopt ook kipschnitzels met krokant laagje, maar ik vind dat het net puree is. Bij die van de Lidl kun je nog wat meer kauwen. Maar ach, je hebt er dan ook 2 voor €1,19!!! Dus waar hebben we het over. Die bij de AH zijn wel duurder... Maar als je echt kip wil, dan moet je die dingen niet eten nee.
Zo wel mijzelf vindt (& vond) de kipcorns/kipkorns - ook de mini's - niet om te vreten: de buitenlaag en de inhoud. Het maakt niet uit of het van de Lidl of van welk A-merk noch huismerk is: alles is niet om te vreten.
wolfgang wölfe schreef op zondag 31 mrt 2013, 04:10: Zo wel mijzelf vindt (& vond) de kipcorns/kipkorns - ook de mini's - niet om te vreten: de buitenlaag en de inhoud. Het maakt niet uit of het van de Lidl of van welk A-merk noch huismerk is: alles is niet om te vreten.
De meeste dieren VRETEN toch bijna alles; de mensen zijn wat kieskeuriger.
Tenormin, uw stelling klopt niet. Dieren eten kieskeuriger dan mensen. De meeste katten bv lusten slechts 1 merk voer. Een andere smaak voer laten ze staan, ook al barsten ze van de honger. En lust de kat een stukje rauwe biefstuk niet, dan kun je het beter weggooien. En er zijn diverse soorten grazers die selectief de weide leeg grazen. Bepaalde plantjes en bloemen worden niet gegeten. En leg je een hamburger met alles erop bij een vossenhol dan ligt ie er nog heel lang. Het is juist de mens die alles VREET. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++=================
tenormin schreef op zondag 31 mrt 2013, 10:23:
wolfgang wölfe schreef op zondag 31 mrt 2013, 04:10: Zo wel mijzelf vindt (& vond) de kipcorns/kipkorns - ook de mini's - niet om te vreten: de buitenlaag en de inhoud. Het maakt niet uit of het van de Lidl of van welk A-merk noch huismerk is: alles is niet om te vreten.
De meeste dieren VRETEN toch bijna alles; de mensen zijn wat kieskeuriger.
Mijn stiefmoeder is overleden En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens Mijn vader is sinds 2008 dood En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten Dat moet nu dus verrekend worden
wij hebben 2 paar schoenen besteld bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging was de postbode al weg zonder dat er is getekent voor ontvangst
Lees meer
Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen. Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123)
Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was.
...
Lees meer
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.