ad
door adri2008 23 mrt. 2012 om 09:04
Voeding & gezondheid

Tandarst en factoring maatschappij

Geachte,
Hieronder kopieer ik even de mailwisseling in tussen de factoringmaatschappij van mijn tandarts en mij inzake onze facturen.
Factoringmaatschappij weigert de facturen door te sturen naar mijn zorgverzekeraar en wil hebben dat ik daar zelf declareer, terwijl ik een tandartsverzekering heb.

In afwachting van uw reactie

mvg
Adri de Bruyn

Geachte heer Pruijt,

Wederom hartelijk dank voor uw spontane en snelle reactie.
Wanneer u goed mijn e-mail leest verplicht ik u tot niets. Het enige wat ik te melden heb is dat wanneer u de facturen aanbied bij mijn zorgverzekeraar u uw geld tegemoet kunt zien.

Voor u om alle onduidelijkheid weg te nemen. Ik ga niet betalen. Daarvoor wacht ik eerst nog een aanmaning af en u mag e.e.a. ook ter incasso aanbieden, want in dat geval print ik onze correspondentie uit en
geef de dispuutmelding door. In dat geval krijgt u uw dossier per omgaande retour, vanwege het feit dat ik geen enkel commentaar lever tav de hoogte van de factuur en dat ik u nota bene de oplossing gegeven heb
hoe u de betaling kunt verkrijgen.

U bent een service verlener die geen service denkt te hoeven verlenen en dan wil ik graag eens uittesten wie hierbij gelijk gaat krijgen.

Voor wat betreft onze dochter heb ik u de verzekeringsmaatschappij inmiddels in mijn vorige e-mail gegeven. Deze gegevens zijn tevens bekend bij de tandarts, dus hiervoor mag u gewoon uw werk verrichten waarvoor u betaald wordt.

Tenslotte heb ik u beloofd dat ik bij een dergelijke respons het programma KASSA zou benaderen. Het is uiteraard aan dat programma waar ze tijd en aandacht aan willen schenken. Ik ga ze in ieder geval benaderen om dit geval eens in overweging te nemen. De vrije tandartstarieven zijn al behandeld. Ik denk dat dit een uitstekend causaal verband heeft daarmee.

Verder wens ik u uiteraard heel veel wijsheid voor wat betreft uw dienstverlening.

Met vriendelijke groet,

Adri de Bruyn

[edit redactie: e-mail en privégegevens verwijderd.
"Een e-mail is een auteursrechtelijke beschermd werk. Wanneer deze nog niet eerder openbaar is gemaakt, mag een mail niet als citaat of in zijn geheel worden gepubliceerd op de Kassa-site. Mails parafraseren, in eigen woorden weergeven, mag wel."]

741 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

door Cookies - 23 mrt. 2012 om 09:47
13337 Antwoorden / 36 Vragen
0

Het bedrijf is helemaal niet verplicht jouw factuur door te sturen naar je zorgverzekeraar! Het klopt wat zij schrijven. De factuur kun je zelf indienen bij je verzekeraar.

......U bent een service verlener die geen service denkt te hoeven verlenen....

Zij verlenen service aan de tandarts waar zij een overeenkomst mee hebben en door wie ze dan ook betaald worden.

Kortom: je klacht is niet terecht.

door tenormin - 23 mrt. 2012 om 12:27
14734 Antwoorden / 86 Vragen
0

vreemde redenatie, adri2008. De rekening word immers aan U gestuurd? U zend dit dan door naar Uw zorgverzekeraar. Heeft U extra tand verzekering kunt U aankruisen op het formulier of verzekeraar rechtstreeks moet betalen aan de wat u noemt "factoringmaatschappij" of aan uzelf (dan betaald u dus rechtstreeks) en krijgt U het geld van de verzekering rechtstreeks op Uw banknummer. Dit naar voorbeeld OHRA verzekering.

ha
door hanshh - 26 mrt. 2012 om 22:41
8 Antwoorden / 0 Vragen
0

De gegeven reacties kloppen. De tandarts dient bij de zorgverzekering te declareren en het restant via de factormaatschappij bij u te innen. Als de tandarts geen contract heeft met uw zorgverzekering, dient u de kosten zelf bij de verzekering te declareren en het volledige bedrag aan de tandarts/factormaatschappij te betalen.

door tenormin - 26 mrt. 2012 om 23:36
14734 Antwoorden / 86 Vragen
0

hanshh, Misschien is dat bij elke Zorgverzekering anders maar mijn ervaring was en sinds de nieuwe regeling tandartstarieven, is nog steeds hetzelfde (behalve dat de rekening duurder is): 2 weken geleden voor het eerst dit jaar bij tandarts geweest, metingen verricht en nagezien wat er 4 april moet gaan gebeuren. Van dat eerste bezoek ontving ik afgelopen zaterdag de eerste rekening van Fa-med. Die heb ik betaald; heb het formulier van mijn verzekering ingevuld en kruisje gezet met: aan verzekerde te betalen. Wat nieuw was dat ik een brief (lees rekening) van de tandarts meekreeg met wat er 4 april gaat gebeuren met daarbij de kosten plus dat ik dat ondertekend weer mee terug moet nemen bij a.s. bezoek.
Ik weet nu uiteraard nog steeds niet (noch tandarts tot laatste bezoek, noch de verzekering) kon me exact vertellen wat ze zouden vergoeden, dus dat mag een verrassing blijven. De kosten bij deze tandarts zijn zo'n 15% hoger dan vorig jaar. Wat u schrijft van tandarts declareert bij verzekering was "vroeger", nu al enige jaren niet meer. Nogmaals, ik kan alleen refereren hoe OHRA werkt.

door zwemmer - 26 mrt. 2012 om 23:37
2638 Antwoorden / 35 Vragen
0

adri 2008, Wat weerhoudt je ervan om je te voegen naar hetgeen er van je verwacht wordt? Het is maar een gebruikelijk kleinigheidje en zo gebeurd.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ho
Hotel - 18 jun. 2019 om 09:14
Geldzaken & recht

Intrekken huursteun

Beste Kassa panel leden,

graag willen wij af van een ondertekende huurregeling om een gedeelte van de huur te betalen van een van onze kinderen. Dit heeft te maken met ouderafstoting door het desbetreffend kind. Ook hebben wij begrepen dat het inkomen van dit kind (leeftijd 30 jaar) gegroeid is en dat haar expartner actief meebetaald. Alleen mogen wij zomaar deze financiele bijdrage sto ... Lees meer

ru
ruudolf - 17 jun. 2019 om 18:59
Geldzaken & recht

Nationale ombudsman

Goedendag,

Mijn vraag is dat ik een probleem met de politie heb. Zonder inhoudelijk hier verder op in te gaan omdat dat een lang verhaal is en ook niet relevant is voor mijn vraag, wil ik jullie vragen.
Op een gegeven moment ben ik naar de Nationale ombudsman gegaan, omdat ik de procedure bij de politie/klachtencommissie politie doorlopen had. Toen mijn klacht bij de Nationale o ... Lees meer

Ve
Velvede1964 - 17 jun. 2019 om 19:35
Auto & vervoer

Garage onderdelen vervangen en nu te laat met retourneren..

Goedendag Allemaal,

Ik heb bij een garagebedrijf 2 draagarmen laten monteren links en rechts.

Nu was 1 kant slecht en heb toen gevraagd of ze de andere kant gelijk wouden mee vervangen. 

na de reparatie was er een bijgeluid hoorbaar aan de rechter kant ( dit was de kant die nog goed was en ik had  gevraagd deze te vernieuwen)

Dus terug geweest en de ga ... Lees meer