pe
door peggy72 30 jul. 2005 om 12:25
Voeding & gezondheid

Wat zijn de verschillen tussen crosstrainer en spinning

Ik overweeg om een apparaat aan te schaffen om mijn contiditie te verbeteren. Ook wil ik graag afvallen maar het is niet zo dat ik strak wil worden hoor. Ik wil mij gewoon gezond en fit voelen door iets aan mijn conditie te doen. Kan iemand mij dus vertellen wat de verschillen zijn tussen een crosstrainer en een spinning apparaat? Is een speedbike en spinning apparaat hetzelfde? En wat aan je lichaam train je eigenlijk bij de beide apparaten? Alvast bedankt voor het antwoord.


 


Mvg,


Peggy


 

4325 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - 30 jul. 2005 om 12:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Spinning is een effectief fietsprogramma voor iedereen die wil afslanken, conditie wil verbeteren of een betere fietsprestatie wil neerzetten. Het vetverbrandingspercentage bij Spinning is heel erg hoog en maakt een einde aan vet op buik, billen en benen. De kracht van Spinning ligt in de eenvoud en het bereiken van je persoonlijke doelen. Bovendien staat spinning voor een stuk kwaliteit.

Crosstraining is het combineren van verschillende vormen van aërobe en anaërobe training. Hardlopen, roeien, sky-walking en spinning zijn vormen van aërobe training. De geleverde inspanning is niet kort en explosief, zoals bij bodybuilding en sprinten, die voorbeelden van anaërobe sporten zijn. Eigenlijk, doen bijna alle wedstrijdsporters wel iets aan crosstraining, want schaatsers bijvoorbeeld hangen ook geregeld aan de gewichten. Bij de specialisten is gewichtentraining vaak meer aanvullend. Het accent ligt op het specifiek oefenen en trainen van de sport van keuze. Dat wil zeggen, dat schaatsers misschien wel 90-95% van hun trainingsarbeid op het ijs verrichten, en de rest in het krachthonk.

ve
door verwijderd - 30 jul. 2005 om 21:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De Crosstrainer is vier toestellen in één: een fiets, een loopband, een stepper en een cross country ski-trainer.
Staand op de pedalen, met de handen aan de grips doet u een workout die overeenkomt met klimmen en rennen, maar door de soepele voetbewegingen voorkomt u schadelijke belasting van uw gewrichten.
Een effectieve training voor heupen, dijen, kuiten, billen, armen, borst, schouders en rug, met de computer als persoonlijke trainer.


Spinning is een sport die u op een speciale fiets doet, met extra weerstand. Het is een vaststaande fiets met groot zwaar ijzeren voorwiel en een afremmechanisme. Zittend of staand fietst u zich, begeleid door funky en 80-jaren muziek, naar een topconditie toe. De muziek ondersteunt het tempo van langzaam, via snel naar een eindsprint.


Speedbike is te vergelijken met een hometrainer, alleen hier zit een vliegwiel op van ca 18 kg.


Voor de variatie zou ik kiezen voor een crosstrainer.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ch
ChristieCaes - 17 jun. 2019 om 16:15
Huishouden & energie

Ik heb een zakelijke contract zonder ik dit wou...

Goedemiddag,
Ik heb nu door een derde papier een zakelijk contract gekregen bij Eneco voor mijn energie. Heb dit duidelijk niet geaccepteerd. Nu ben ik.afgesloten bij mijn pas nieuwe particuliere leverancier en krijg hier een boete op van 371 euro... plus ik zit nu zakelijke aan een contract vast wat ik niet wou. Ik heb wil 10 mails gestuurd 20 keer gebeld ook met de 3de partij... maar na 1 m ... Lees meer

jo
johnenel - 19 sep. 2019 om 08:38
Geldzaken & recht

Loterij gewonnen

ik heb een aio aanvulling op mijn aow nu heb ik de straaprijs van de postcode loterij (25000 euro) gewonnen en dat moet ik zodra het bedrag gestort is melden bij het svb.mijn vraag is heeft dit gevolgen voor mijn aio aanvulling? Lees meer

di
dirk23 - 19 sep. 2019 om 08:58
Huishouden & energie

Overstappen naar ander jaarkontrakt energieleverancier

Hallo, ik stap elk jaar over naar een andere leverancier. Wiie weet een aanbieder met een leuk kado of een leuke bonus? Lees meer