pe
door peggy72 30 jul. 2005 om 12:25
Voeding & gezondheid

Wat zijn de verschillen tussen crosstrainer en spinning

Ik overweeg om een apparaat aan te schaffen om mijn contiditie te verbeteren. Ook wil ik graag afvallen maar het is niet zo dat ik strak wil worden hoor. Ik wil mij gewoon gezond en fit voelen door iets aan mijn conditie te doen. Kan iemand mij dus vertellen wat de verschillen zijn tussen een crosstrainer en een spinning apparaat? Is een speedbike en spinning apparaat hetzelfde? En wat aan je lichaam train je eigenlijk bij de beide apparaten? Alvast bedankt voor het antwoord.


 


Mvg,


Peggy


 

4225 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - 30 jul. 2005 om 12:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Spinning is een effectief fietsprogramma voor iedereen die wil afslanken, conditie wil verbeteren of een betere fietsprestatie wil neerzetten. Het vetverbrandingspercentage bij Spinning is heel erg hoog en maakt een einde aan vet op buik, billen en benen. De kracht van Spinning ligt in de eenvoud en het bereiken van je persoonlijke doelen. Bovendien staat spinning voor een stuk kwaliteit.

Crosstraining is het combineren van verschillende vormen van aërobe en anaërobe training. Hardlopen, roeien, sky-walking en spinning zijn vormen van aërobe training. De geleverde inspanning is niet kort en explosief, zoals bij bodybuilding en sprinten, die voorbeelden van anaërobe sporten zijn. Eigenlijk, doen bijna alle wedstrijdsporters wel iets aan crosstraining, want schaatsers bijvoorbeeld hangen ook geregeld aan de gewichten. Bij de specialisten is gewichtentraining vaak meer aanvullend. Het accent ligt op het specifiek oefenen en trainen van de sport van keuze. Dat wil zeggen, dat schaatsers misschien wel 90-95% van hun trainingsarbeid op het ijs verrichten, en de rest in het krachthonk.

ve
door verwijderd - 30 jul. 2005 om 21:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De Crosstrainer is vier toestellen in één: een fiets, een loopband, een stepper en een cross country ski-trainer.
Staand op de pedalen, met de handen aan de grips doet u een workout die overeenkomt met klimmen en rennen, maar door de soepele voetbewegingen voorkomt u schadelijke belasting van uw gewrichten.
Een effectieve training voor heupen, dijen, kuiten, billen, armen, borst, schouders en rug, met de computer als persoonlijke trainer.


Spinning is een sport die u op een speciale fiets doet, met extra weerstand. Het is een vaststaande fiets met groot zwaar ijzeren voorwiel en een afremmechanisme. Zittend of staand fietst u zich, begeleid door funky en 80-jaren muziek, naar een topconditie toe. De muziek ondersteunt het tempo van langzaam, via snel naar een eindsprint.


Speedbike is te vergelijken met een hometrainer, alleen hier zit een vliegwiel op van ca 18 kg.


Voor de variatie zou ik kiezen voor een crosstrainer.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Li
LindaColsters - 16 jul. 2019 om 16:45
Garantie & verzekeringen

Klacht

Wij hebben vorig jaar onze tuin onkruid vrij laten maken. Hier zat een garantie op van 15 jaar. Mocht er toch onkruid terug komen konden we contact met hun opnemen en zouden ze het bijwerken. Nu raad je het al; het onkruid heeft nog nooit zo hoog gestaan en het is onmogelijk om met het bedrijf in contact te komen. Ze nemen telefonisch niet op en via de mail, Whatsapp of berichten reageren ze niet ... Lees meer

kl
klaasjan - 17 jul. 2019 om 15:34
Auto & vervoer

Cis registratie

Hallo,


3 jaar geleden is er een autoverzekering bij mij opgezegd door de verzekeraar maar, in het opgevraagde CIS register kan ik daar niets over vinden.

Kan ik dan nu overstappen naar een normale premie zoals bijv. Achmea?
zoja, wat in te vullen bij de vraag of er ooit een verzekering is opgezegd door de verzekeraar? Lees meer

ak
akino - 16 jul. 2019 om 20:31
Geldzaken & recht

Sticker NEE ! VERKOOP NIET WELKOM

Heb sticker van programa Kassa eerder kunnen ontvangen, waarbij was gezegd, dat deze dan mensen niet kwamen schooien aan de deur, waardoor ik deze sticker aan nam.
Tekst "NEE! VERKOOP NIET WELKOM
Nu word ik ook overgeslagen, als mensen voor een goed doel langs komen.
dit vind ik niet normaal, omdat je dan óók géén mensen meer kunt helpen in nood.

Weet kassa dat dit zo ... Lees meer