gu
door gul Jan 14, 2009 om 12:05
Auto & vervoer

Auto geeft rood alarm na terugkeer garage

Hoi,


Mijn broer heeft een audi uit 2003, de auto was voor een kleine deuk naar de garage. Toen mijn schoonzus de auto ging halen gaf de auto rood alarm. Zij is terug gereden naar de garage, daar hebben ze hem uitgelezen en gezegd dat er een storing is in de radio. Mijn broer vond dat vreemd, Rood alarm heeft nooit iets met de radio te maken. Na aandringen hebben ze het auto opnieuw bekeken en nu blijkt dat er iets aan de ABS systeem is. Garage zegt dat ze er niets te maken hebben, dat ze niets aan de auto hebben gedaan, alleen van buiten gespoten. Op de vraag "Maar waarom staan dan alle's op 0, zoals klok e.d" kunnen ze geen antwoord op geven. Zij hebben geadviseerd om de verzekering te bellen en een expert laten komen. Die kost 50 euro.  Mijn vraag is, wie betaald de expert en wat zijn onze rechten.


Het moet een groot toeval zijn dat bij afleveren geen mankement en bij het ophalen dat de auto rood alarm geeft.


Alvast bedankt voor de antwoorden


GUL 


 

563 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ge
door gerurg - Jan 14, 2009 om 12:50
10 Antwoorden / 5 Vragen
0

Hallo,


De garage heeft waarschijnlijk tijdens de werkzaamheden (lassen ?) de accu afgekoppeld om schade te voorkomen. Daardoor staat klokje op 0 en doet de radio het niet meer.


Remedie: klokje opnieuw instellen. Voor de radio moet je misschien eerst een pincode intoetsen; raadpleeg hiervoor je serviceboekje, radiohandleiding of aankoopfactuur. 


Was het een beetje goede garage of een van de familie Beun ?


Hopelijk heb je hier iets aan.


Mvg,


gerurg

poltol
door poltol - Jan 14, 2009 om 14:20
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,


De accu klemmen zijn losgeweest of men heeft, in de garage, kortsluiting veroorzaakt. Waarschijnlijk moet alles gereset worden. Dat zal bij een "echte" Audi/VW garage moeten gebeuren. Stel deze garage verantwoordelijk voor de vervolg schade en de daarbij behorende kosten.


Succes, poltol

gu
door gul - Jan 14, 2009 om 14:52
46 Antwoorden / 23 Vragen
0

Hoi,


het was een erkende garage van de verzekering, centraal beheer.


@Poltol


Als de auto gereset wordt zijn dan de problemen van de rode alarm voorbij, of is dit een ander probleem.


 

poltol
door poltol - Jan 14, 2009 om 20:38
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Beste GUL,


De spuitgarage heeft de zaak uitgelezen en vastgesteld dat er wat met de ABS mis is. Maar normaal gesproken kan er via de uitlees computer ook gereset worden. Maar meestal moet dat met een speciale code. En daar kan de Audi/VW garage u mee helpen. Ga voor een "second opinion" naar een Audi/VW garage. De spuitgarage heeft echt iets verkeerds gedaan. Ik denk aan sluiting. Mogelijk een zekering? En als u de verzekering belt voor de expert kan dat u geld kosten maar dat hoeft niet. Dus even bellen. Maar doe dat na de second opinion. Dan weet u misschien wat de spuitgarage gemold heeft en wat herstel gaat kosten, en kunt u de spuitgarage verantwoordelijk stellen voor de gemaakte schade en de kosten voor het herstel. Dan moeten zij hun verzekering bellen.


Succes, poltol

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer