jd
door jdieleman Mar 5, 2007 om 11:42
Auto & vervoer

Autoschade-verzekering

Door een ongeval (buiten mijn schuld-auto totallos) moest ik een auto huren. Ik heb gelukkig een rechtsbijstandverzekering, deze zei; dat ik maar 75% van de huurkosten vergoed krijg, daar ik mijn auto in deze tijd niet gebruik. Ik kan dit haast niet geloven, ik heb al hoge kosten door dit ongeval buiten mijn schuld.

1257 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vladja
door vladja - Mar 5, 2007 om 11:58
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Het klopt dat u maar 75% van de autohuur vergoed krijgt.

U hebt gedurende de tijd dat u een auto huurt, niet de kosten van bandenslijtage etc. aan de auto, die stil staat. Deze "minderkosten" worden dus op de autohuur in mindering gebracht. De verzekeraars hebben onderling afgesproken deze minderkosten vast te stellen op 25%. Daarom wordt er maar 75% vergoed.

Een manier om dit te omzeilen is om een hogere huur (100% + de 25% die niet vergoed wordt) in rekening te brengen voor de huurauto. Deze nota wordt dan ingediend bij de verzekeringsmaatschappij. Privé ontvangst dan de huurder een creditnota van 25% zodat de huurder de volledige huur vergoed krijgt.

Vladja



heremietkreeft
door heremietkreeft - Mar 5, 2007 om 16:37
16950 Antwoorden / 202 Vragen
0

en is afhankelijk van de polisvoorwaarden waar u toch mee bekend moet zijn geweest toen u de verzekering afsloot.

grindweg
door grindweg - Mar 5, 2007 om 21:12
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

wat vorige schrijvers vermelden klopt maar als je een polo rijd vergoeden zij geen bmw. zij  hebben daar staffels voor je kunt er wel bv 2 weekeinde bijtellen maar let op het aantal rep dagen ze zijn niet echt gek.succes

tonnieboy
door tonnieboy - Mar 6, 2007 om 01:41
1094 Antwoorden / 2 Vragen
0

Het advies om een hogere nota en creditnota te laten opstellen zal niet door verhuurders of verzekeraars op prijs worden gesteld en mogelijk tot ongewenste problemen kunnen leiden als er uitvoering aan wordt gegeven, daar hogere of afwijkende nota's gecontroleerd zullen worden.


vladja
door vladja - Mar 6, 2007 om 09:47
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Gerrit,

Dit is niet afhankelijk van je eigen polisvoorwaarden. Als je een vergoeding van huurauto claimt, dan dien je die claim in bij tegenpartij, die schuld heeft aan de aanrijding. Daar hebben je eigen polisvoorwaarden dus helemaal niets mee te maken.

Wel is het zo dat bepaalde verzekeringsmaatschappijen een vervangende auto tijdens de reparatie aanbieden in hun polisvoorwaarden, bijv. als je bij een door hun gecontracteerde (groep van) garages laat repareren. Dat is dan vervangend vervoer en geen huurauto.

Vladja



vladja
door vladja - Mar 6, 2007 om 09:51
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Tonieboy,

Het is geen advies om een hogere huurnota te laten uitschrijven. Het is wat in de praktijk voorkomt.

Vladja



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer

S.
S.Lander - Aug 5, 2024 om 15:09
Winkels & webshops
Berkenbosch Mode

Berkenbosch Mode

Goedendag,

Ik heb bij een webshop winkel 3 jurkjes besteld. De jurkjes heb ik ontvangen. 2 van de 3 jurkjes wijken sterk af qua kleur en 1 jurkje is echt totaal een andere kleur. Namelijk zwart i.p.v. salie groen. Nu wil ik de jurkjes retourneren. Via de mail krijg ik antwoord dat ze de jurkjes niet terug willen nemen, want afgeprijsde artikelen nemen ze niet terug. Wel krijg een 25% ko ... Lees meer

Ed
Edith vL - Sep 17, 2024 om 10:26
Vrije tijd & tuin

Electrische fiets gewonnen; 11 maanden later nog niet in huis

Mijn man heeft medio oktober 2023 met een winactie van Esso een elektrische fiets van Bayck gewonnen. We zouden binnen 2 weken gebeld worden voor het maken van een afspraak om de fiets te leveren. Dit gebeurde niet. 
Nadien is meer dan eens contact geweest met Bayck en Esso. Er zijn zelfs 2 data geweest waarop ze de fiets zouden bezorgen, maar die afspraken zijn op het laatste moment afgezeg ... Lees meer