ma
door margalam May 16, 2009 om 13:05
Computers & telefonie

Camara digital

Ik heb een nieuwe camera gekocht bij Canon maar heb tevens nog een oude van 2004. met he nieuwe geleverde software kan ik de oude niet meer gebruiken en de nieuwe software erkend de oude camera niet. Wat kan ik hieraan doen?

508 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

holpen
door holpen - May 16, 2009 om 13:17
1416 Antwoorden / 0 Vragen
0

Voor de oude de oude software gebruiken en voor de nieuwe de nieuwe software.


Overigens heb je meestal helemaal geen aparte software nodig. Je sluit de camera met een usb-kabeltje aan en Windows ziet de camera vervolgens als een extra harde schijf. Je kunt ook het geheugenkaartje in een kaartlezer steken en ook dan ziet Windows een extra harde schijf.

gsm
door gsm - May 16, 2009 om 15:55
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

Voor een Canon heb je meestal geen speciale software nodig, behalve wanneer je speciale foto's wilt overzetten, zoals panorama opnames en die opnames aan elkaar wilt "stitchen".
Verder kunnen sommige Canons, met de meegeleverde software, vanuit de PC bediend worden.



kenwel2
door kenwel2 - May 16, 2009 om 17:27
1574 Antwoorden / 13 Vragen
0

Hallo margalam, omdat mijn buurman een Canon heeft, weet ik, dat Canon CompactFlash geheugenkaartjes gebruikt in de camera's. (in ieder geval de speigelreflex-camera's) Met een simpel kaartlezertje is dit kaartje dan ook uit te lezen, en kunt u de foto's makkelijk overzetten naar een opslagmedium op of los van uw computer (usb stick bijv.) Daarna kunt u de foto's ten alle tijden bewerken of wat dan ook. Ook ik heb een digitale speigelreflex camera, en haal altijd even het sd geheugenkaartje er uit, als ik weer wat fotos heb gemaakt, en zet ze vervolgens en op de computer, en op een usb stick.


Succes, Gr. Henri

gsm
door gsm - May 16, 2009 om 17:42
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

Canon gebruikt tegenwoordig in de meeste nieuwe camera's SD-kaartjes. Professionele SLR Canon camera's hebben nog wel CF kaarten en kunnen ook de duurdere CF-microdrive gebruiken.



freya
door freya - May 17, 2009 om 12:38
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo margalam,

Je kunt de foto's ook gewoon handmatig overzetten van de camera naar de computer, daar heb je eigenlijk geen extra software voor nodig.

Je kunt het geheugenkaartje uit de camera halen en in de kaartlezer van je computer stoppen (als je een kaartlezer hebt). Daarna kun je de foto's gewoon van het kaartje naar een map op je harde schijf slepen.

Je kunt ook het geheugenkaartje in de camera laten zitten en de camera met een kabeltje op een USB-poort aansluiten. Dat kabeltje zat wellicht bij de camera? Zodra je de camera op een USB-poort aansluit krijg je er een extra 'verwisselbare schijf' bij. Met b.v. de Windows Verkenner kun je dan de foto's van die 'verwisselbare schijf' weer naar een map op je harde schijf slepen.

m.vr.gr. Freya


ma
door margalam - May 17, 2009 om 12:40
1 Antwoorden / 4 Vragen
0

Bedankt, met de kaarlezer is het gelukt


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

ja
janarents - May 15, 2024 om 13:23
Winkels & webshops

Schoenen niet ontvangen van zalando

wij hebben 2 paar schoenen besteld  bij zalando en er is een open zak met 1 paar bezorgd door de ptt die voor aan de deur was neergezet en voor dat de deur openging  was de postbode al weg  zonder  dat er is getekent  voor ontvangst Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer