n8
door n8w8lele Jul 9, 2012 om 17:09
Garantie & verzekeringen

Mag dit zomaar

Vandaag werd ik telefonisch benaderd door een firma VDZ, met de vraag of de ouders van mijn man indertijd een overlijdensverzekering hadden afgesloten voor mijn man.
Ja dus. Hierop werd mij verzekerd, dat het gesprek geen betrekking had op verlenging of verandering van deze verzekering, maar volgens de telefoniste zat er aan deze verzekering vaak een beleggings- of woekerpolis gekoppeld en hiervoor wilden ze graag een afspraak maken om dit te komen controleren en, als het zo zou zijn, ons er af te helpen.
Ik vind het vreemd, dat een bedrijf als dit aan gegevens kan komen uit de 50er jaren, maar ik vind het schandalig, dat dit soort bedrijven overlijdensverzekeringen en woekerpolissen gebruiken om te pogen bij mensen binnen te dringen met het doel daar dan zelf weer geld aan te verdienen. Overigens hebben wij geen woekerpolissen, maar dat terzijde.
Mogen ze dit soort informatie zomaar gebruiken terwijl het doel alleen maar is er zelf aan te verdienen?

1174 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

n8
door n8w8lele - Jul 9, 2012 om 18:00
3 Antwoorden / 4 Vragen
0

En dan was ik nog vergeten te vermelden, dat ik ook in het bel-me-nietregister sta; is voor deze firma blijkbaar ook niet van belang.
tdehond: bedankt voor de tips - ga ik gelijk doen.

tdehond
door tdehond - Aug 14, 2012 om 14:46
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

klik hier

om te kijken of het dit bedrijf betreft. Dien een klacht in bij hoofdkantoor VDZ m.b.t. deze agressieve manier van proberen tot het komen v.e. afspraak bij u thuis.

Ook bij stichting Consuwijzer kunt u hier een klacht over indienen:
klik

freya
door freya - Aug 14, 2012 om 14:46
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0


Jaja..., een verzekering uit de jaren 50 dat een 'beleggings- of woekerpolis' zou kunnen zijn....... Dat bestond toen nog helemaal niet.....

Freya

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - Jul 1, 2024 om 09:08
Elektronica & tv

Kun je een speakertje aansluiten op een koptelefoonaansluiting?

mijn wekkkerradio heeft een heel dun geluid. Beschikt wel over een koptelefoonaansluiting. Kun je daar een speakertje op aansluiten? Lees meer

M
M Bourgondien - Jun 21, 2024 om 11:57
Auto & vervoer

Scootmobiel ellende

21-06-2024   Goede morgen   Wij mijn man en ik rijden beide een scootmobiel vanuit de gemeente Heiloo WMO op zich zijn wij er blij mee dat die mogelijkheid bestaat .   Ik rijd al 26 jaar en mijn man 11 jaar   in het verleden bij Hulpmiddelencentrum ook het een en ander meegemaakt 3x een wiel verloren onder het rijden (3 wieler) en dat de scootmobiel of bij het sturen naar links of naa ... Lees meer

je
jelloowmelloow - Jun 26, 2024 om 06:02
Geldzaken & recht

Overstap voor aansluiting glasvezel, oplegging boete gerechtigd?

In juni 2022 sloot ik via de glasvezelaanbieder/aanlegger in mijn regio bij provider 1 een abonnement af voor afname internet en tv via glasvezel. Mijn huidige aansluiting is via VDSL, dus ik dacht erop vooruit te gaan. Over mijn VDSL-provider, provider 2, ben ik al jarenlang heel tevreden. Scherpe prijzen en goede service. Een abonnement afsluiten tijdens de aanleg bespaart aanlegkosten, reden wa ... Lees meer