ma
door marjans Sep 25, 2007 om 00:54
Geldzaken & recht

Actie ondernemen tegen incassokosten


Dit is hier al vaker aan de orde geweest, ik weet het, toch mijn vraag.

Op een achterstand bij BrabantWater van 101 euro wordt er van mij verwacht dat ik hierover 58,94 euro incassokosten betaal!!
Nu heb ik de achterstand betaald zonder de incassokosten. Vandaag wederom een bericht dat als ik die kosten niet binnen vijf dagen betaal er overgegaan wordt tot afsluiting. Natuurlijk wil ik dat voorkomen alleen kan ik niets ondernemen om de incassokosten aan te vechten omdat ik dan word afgesloten.

In mijn ogen is dit te zot voor woorden: het incassobedrag staat niet in verhouding tot de achterstand. Nu weet ik dat over het algemeen uitgegaan wordt van 15% incassokosten op het verschuldigde bedrag.

Wie heeft advies??

Alvast bedankt.
Marjan



268 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Sep 25, 2007 om 06:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Marjan.


15% ex BTW is een (niet verplichtte) richtlijn. Aangezien de werkzaamheden voor een incasso van 100 en van 100.000 euro min of meer gelijk zijn is er ook een minimum prijs. Die kan van bureau tot bureau wat verschillen.


Omdat het hier om een relatief klein bedrag gaat zijn de kosten in verhouding hoog. Helaas...het zal betalen worden.


Groeten Harrie

ve
door verwijderd - Sep 25, 2007 om 08:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

gewoon betalen inclusief de incassokosten. U heeft het bewust zover laten gaan. Die ong 55 euro is niet van een keer anmanen maar van twee keer zo ik uit uw vraag opmaak.


Mijn mening niet vragen om een oplossing van hoe kom ik er vanaf maar gewoon ik ben nalatig geweest en betaal mijn schuld want dat is het gewoon. Het incassobureau moet twee keer u iets vragen en daar moet u de rekening voor betalen.


Ik snap gewoon niet dat u het zover heeft laten komen omdat het bedrag relatief klein is wat u orgineel moest betalen.


Als u de incassokosten gewoon betaalt had en achteraf ging protesteren zou ik er anders tegenaan kijken om iets terug te gaan halen maar dat is zowiezo geen haalbare kaart


labswans

ve
door verwijderd - Sep 25, 2007 om 10:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag marjan,


Omdat het incassobureau al is ingeschakeld door BrabantWater, ben je de hoofdsom (101 euro) èn de incassokosten (58,94 euro) verschuldigd. Dat laatste bedrag lijkt hoog, maar is dat niet. 90% van de incassobureau's gaan helemaal niet uit van maar 15% van de hoofdsom maar brengen een veel hoger percentage in rekening. Zij zijn namelijk helemaal vrij om die kosten zelf te bepalen. Alleen de incassobureau's die lid zijn van het NVIO zijn verplicht om de kantonrechtersformule te gebruiken en dan waren in jouw geval de kosten 36 euro geweest. Bovendien moet je beseffen dat als je wèl de hoofdsom betaalt, de kosten eerst van die betaalde hoofdsom afgaan zodat je weer met een nieuwe hoofdsom blijft zitten (101,- min 58,94) en dat is dus € 42,06. Je bent dus nu nog een bedrag van 48,06 euro verschuldigd aan BrabantWater. En dit is dus de reden waarom zij dreigen met afsluiting. Mijn advies is dus: betaal die overgebleven hoofdsom zo snel mogelijk. Doe je dat niet dan blijf je in een cirkeltje ronddraaien en krijg je weer te maken met nieuwe incassokosten bovenop de incassokosten die al in rekening zijn gebracht.


Vriendelijke groet, Read2.

ve
door verwijderd - Sep 25, 2007 om 15:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

en nog erger, aanvullend: als u niet betaalt zult u worden geconfronteerd met niet alleen afsluiting maar ook een dagvaarding voor een invorderingsprocedure. Ook die kosten zijn dan voor u en dat zal dan in verhouding heel hoog oplopen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

Ma
Marleen Robben - Sep 30, 2024 om 20:49
Winkels & webshops
Ski jas is ingescheurd,

Ski jas is ingescheurd,

Mijn kleindochter heeft een ski jas van het merk Burton, het stof is ingescheurd,( niet bij een naad, )
ze is terug geweest in de winkel, die hebben contact gehad met de leverancier,
maar die wil niets vergoeden, 
de winkel heeft nu mede gedeeld, dat zij het mag laten maken en zij dat dan terug aan haar betalen.
maar daar is niets aan te repareren, de stof is ingescheurd.  w ... Lees meer