ma
door marjans Mar 24, 2004 om 23:16
Geldzaken & recht

Advocatentarief

Mijn zoon van 16 heeft een vader, op zich geen bijzonder gegeven. Pas na 14 jaar heeft zijn vader hem kunnen en willen erkennen. Wij gedrieen naar het stadhuis, alles pais en vree, formuliertje ingevuld en dan komt de ambtenaar tot de conclusie dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt. Mijn ex is nl. in deze periode getrouwd zodat het door een rechter bepaald moet worden. Met als gevolg advocaten, langdurige en zinloze procedures. Uiteindelijk kom je voor 2 rechters die er binnen twee minuten uit zijn dat dit een eenvoudige zaak is: toegewezen en zonder koffie konden we weer naar huis. Mijn vraag is deze: de vader en ik hadden dezelfde advocaat. Dit was in eerste instantie de advocaat van de vader en mij werd verteld dat ik ook een advocaat nodig zou hebben. Oke, zal dan wel, denk ik en om het allemaal gemakkelijker te maken raadt mijn ex me aan dezelfde te nemen. Mondeling zeg ik hem toe daarmee akkoord te gaan. Verder gebeurt er niks, krijg een brief met algemeenheden, nog een brief, een enkel telefoontje en verder heb ik de advocaat nooit gezien. Totdat ik me begon af te vragen of dit niet een rare situatie was. In de eerste plaats wordt deze advocaat dus door twee personen betaald voor dezelfde zaak. Ten tweede heb ik niks 'officieels' met hem afgesproken, laat staan ondertekend. Daarnaast kreeg ik een nota die betrekking had of griffierkosten terwijl ik een bewijs van onvermogen heb dat bepaald dat mijn eigen bijdrage slechts 65 euro zou zijn. Mailtjes die ik gestuurd heb, zijn tot op heden niet beantwoord. Wat kan ik hier mee want jullie zullen wel begrijpen dat ik niet zomaar iets tegen een advocaat ga beginnen. Dus mijn vraag: klopt deze gang van zaken.
Groet, Marjan

591 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ta
door tamej00 - Apr 16, 2004 om 13:06
15 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je bent verplicht voor dit soort zaken een advocaat in te schakelen, dat is nu eenmaal zo en daar doe je niets aan.
Op zich kan het gunstig zijn dat jullie samen één advocaat hadden.
Je bent dan in het tarief goedkoper, hij hoeft nl. bijvoorbeeld bij het verdiepen in de zaak maar één keer tijd te berekenen, naar verwachting zal hij dat delen.Terwijl een andere advocaat je toch de normale tijd in rekening zou brengen.
Met de verklaring van onvermogen heb je recht op rechtshulp waarbij voor jouw een eigen bijdrage is vastgesteld.
Het griffie recht weet ik niet voor 100% zeker, maar volgens mij valt dat niet onder je verklaring van onvermogen die geldt alleen voor je rechtshulp. Zeker weet ik dat niet ik geef je het advies om dit even na te vragen bij de rechtswinkel.
Ik zou je het advies willen geven om niet tegen de advocaat in te gaan.
Advocaten doen alles volgens de wet, en zullen je zeker niet belazeren.
Ze brengen die kosten in rekening die ze ook in rekening mogen brengen.
Maar steek anders je licht op bij de rechtswinkel.


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

Ma
Marleen Robben - Sep 30, 2024 om 20:49
Winkels & webshops
Ski jas is ingescheurd,

Ski jas is ingescheurd,

Mijn kleindochter heeft een ski jas van het merk Burton, het stof is ingescheurd,( niet bij een naad, )
ze is terug geweest in de winkel, die hebben contact gehad met de leverancier,
maar die wil niets vergoeden, 
de winkel heeft nu mede gedeeld, dat zij het mag laten maken en zij dat dan terug aan haar betalen.
maar daar is niets aan te repareren, de stof is ingescheurd.  w ... Lees meer