ma
door mallejon Sep 23, 2014 om 18:57
Geldzaken & recht

Amerikaanse perikelen bij de ING

We hebben een rekening bij de ING waarop we een vast bedrag sparen om onze hypotheek af te lossen. Het is een beleggings/spaarrekening waarvan wij alleen gebruik maken van de spaar regeling. Nu is in de VS een wet in werking gegaan ( volgens de brief van de ING) waardoor zij aan hun Nederlandse klanten die een beleggingsrekening hebben een verklaring moeten vragen waarin staat dat zij geen specifieke relatie hebben met de VS. Ten eerste vind ik dat ik niks te maken heb met wetgeving in de VS en ik vind de vragen een inbreuk op mijn privacy, helemaal omdat we alleen maar sparen. Als we de verklaring niet geven mag de bank ons geen beleggingsproducten meer bieden. Hebben meer mensen deze informatie niet gegeven? Wij willen hier namelijk niet aan meewerken. Weet iemand hier meer van af?

764 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

sw
door swat1500 - Sep 23, 2014 om 19:10
3851 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er zijn al eerdere vragen gesteld over dit onderwerp. Mijns inziens kunt u volstaan met nee te zeggen. Weigeren zou kunnen betekenen dat ING uw gaat opzeggen en u het geld elders moet onderbrengen.

aurora1
door aurora1 - Sep 23, 2014 om 19:11
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Een dergelijke vraag is hier al eerder voorbij gekomen. Lees eens klik hier door (en wat via de daar gegeven links vermeld wordt).

jantje7
door jantje7 - Sep 23, 2014 om 19:11
1459 Antwoorden / 23 Vragen
0

Vreemde reactie van U. U heeft een beleggings/spaarrekening bij de ING die internationaal werkt en zich aan de regels moet houden van de diverse internationale regeringen. Toch wilt u om privacy redenen hier niet aan meewerken. Helaas moet u even googelen en u zult zien dat hier al diverse vragen over gesteld zijn.

ma
door mallejon - Sep 23, 2014 om 19:19
4 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik had de eerdere reactie niet gevonden dus bedankt voor de link. En voor Jantje7, het gaat niet om internationale regelingen of recht maar om wetgeving in de VS die niet van kracht is hier in Nederland. De ING hangt eraan omdat zij in de VS zaken doet. Maar ik heb geen internationale rekening en heb een rechtsverhouding met mijn bank op grond van Nederlands recht.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ri
Rick van Oosten - Sep 17, 2024 om 23:02
Vakantie & reizen

Kan Booking.com alles maken?

Ik had een hotel geboekt voor 5 nachten.  Nu wil ik 1 nacht eerder weg. Voor het hotel geen probleem, maar Booking.com verhoogt de totaalprijs met 50%. Dat is toch misdadig???? Lees meer

Re
ReeNee - Sep 18, 2024 om 11:57
Huishouden & energie

Klacht over Ista

Ik heb een klacht over Ista. Het gaat om de eindafrekening. Ik heb 2 appartementen in dezelfde flat. Het zijn allebei 1 persoonshuishoudens en overdag aan het werk. De ene huurder betaalt een voorschot van 80 euro en krijgt nog 57 euro terug. De andere huurder betaalt een voorschot van 140 euro en moet......941 euro bij betalen. Hier klopt iets niet.
Ista geeft als antwoord: De meters liegen ... Lees meer

Be
Benni - Sep 17, 2024 om 13:25
Huishouden & energie

Moet een winkel je ook helpen als de garantie verlopen is

Hallo,

Wij hebben een plisségordijn gekocht bij Kwantum. Die hield ons lang aan het lijntje wat betreft reparatie. Toen kwam de aap uit de mouw: de garantie was verlopen (met 3 maanden). Maar dat was nog niet alles. Toen we vroegen of er een (uiteraard betaalde) monteur kon komen, werd dit geweigerd. De monteur repareert "immers" enkel binnen de garantietermijn?

Wij vinden d ... Lees meer