weissman
door weissman Jul 2, 2007 om 14:32
Geldzaken & recht

Belasting over zorgtoeslag

Gezien het gezinsinkomen heb ik recht op zorgtoeslag en ik heb deze dan ook ontvangen.


Van de belastingdienst ontving ik hierop een naheffing (overigens zonder boete), omdat extra inkomsten 'verzwegen' zou hebben.


Dit bevreemd mij, omdat deze toeslag is bedoeld om minderdraagkrachtigen in de gestegen kosten tegemoet te komen. Wat is het nut van zo'n tegemoetkoming, wanneer je daar dan weer bijna de helft van moet afstaan?


Klopt de redenering van de belastingdienst wel?

2128 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jul 2, 2007 om 14:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Niet helemaal mijn "dingetje" , maar volgens mij is de zorgtoeslag gerelateerd aan je inkomen, dus hoe hoger je inkomen , hoelager de zorgtoeslag.


Ik neem aan dat jij bij het aanvragen van de zorgtoeslag een te laag inkomen hebt opgegeven, en ja, dan lijkt het mij logisch dat de belastingdienst de teveel gekregen zorgtoeslag terug wil krijgen.


Bassie

ve
door verwijderd - Jul 2, 2007 om 14:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als u meer inkomen geniet dan u hebt opgegeven bij de aanvraag van de zorgtoeslag dan moet de  teveel genoten bedrag worden terug te betalen.


De zorgtoeslag wordt n.l. berekend na het jaar inkomen dus meer inkomen des te minder zorgtoeslag.


Dus de verekening is dan juisi.


Valerius

ve
door verwijderd - Jul 2, 2007 om 14:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

**omdat extra inkomsten 'verzwegen' zou hebben**


Mogelijk waren uw inkomsten toch hoger, dan op het moment van  bepaling van de zorgtoeslag. Eventuele wijzigingen in  uw inkomen moet u doorgeven om terugvordering te voorkomen.


Zelf 3 maanden geleden een wijziging doorgegeven helaas nog geen reactie. Dus hou ik al rekening met een terug betaling (van mijn kant)


Harrie


 

ve
door verwijderd - Jul 2, 2007 om 15:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bedankt voor de reacties tot zo ver.


De zorgtoeslag was niet berekend over een te laag opgegeven inkomen. Ik heb exact de zorgtoeslag ontvangen waarop ik op basis van mijn inkomen recht heb. Echter de belastingdienst merkt de zorgtoeslag weer aan als inkomen en heeft op dit inkomen (zorgtoeslag) weer een naheffing opgelegd.

ve
door verwijderd - Jul 2, 2007 om 15:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Weissman,


Ik zou even bij de vakbond of bij een belastingadviseur langs gaan om te kijken of het inderdaad zo is zoals je schrijft. Jullie kunnen dan samen een bezwaar indienen op deze opgelegde aanslag.


Jantje

ve
door verwijderd - Jul 2, 2007 om 15:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

U schrijft:


De zorgtoeslag was niet berekend over een te laag opgegeven inkomen. Ik heb exact de zorgtoeslag ontvangen waarop ik op basis van mijn inkomen recht heb. Echter de belastingdienst merkt de zorgtoeslag weer aan als inkomen en heeft op dit inkomen (zorgtoeslag) weer een naheffing opgelegd.


Volgens mij wordt de zorgtoeslag niet als inkomen aangemerkt en als het wel zo is lijkt het mij sterk dat u zoals u in uw vraag zelf aangeeft weer bijna de helft van de zorgtoeslag moet afstaan.


Belt u de belastingdienst eens om uitleg.


Bassie

ve
door verwijderd - Jul 2, 2007 om 16:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het betreft belastingjaar 2006 neem ik aan. Wanneer de Belastigdienst uw inkomen hoger heeft opgekregen dan dat wat uzelf heeft ingevuld ontstaat er verschil. Over het ontvangen zorgtoeslagbedrag betaalt U natuurlijk geen belasting.


Advies: pluis eens uit hoe het verschil is samengesteld/ontstaan. Meent u dat de werkgeversopgaven gedaan aan de Belasting niet kloppen, ga in bezwaar met vermelding waarom U in bezwaar gaat. U heeft een reden nodig om in bezwaar te gaan. Houd ook rekening met de bezwaarperiode waarin U in bezwaar kunt gaan.


De belastingdienst vraagt momenteel de werkgevers wederom jaaropgaven te verstrekken. Het kan óók zijn dat die 2 opgaven niet overeenstemmen omdat er computerproblemen zijn.


Wanneer uzelf spreekt over 'verzwegen inkomsten' kan het zijn dat een kleine nevenverdienste U is ontgaan; b.v. krantenwijk.


Sterkte bij deze tegenvaller.

ve
door verwijderd - Jul 3, 2007 om 14:43
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

En als u dat nu eens gewoon aan de belastingdienst vraagt?
Ze staan u beslist vriendelijk te woord.
(het telefoonnummer of de website vindt u met google zelf wel)



ve
door verwijderd - Jul 10, 2007 om 18:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Weissman.


Ik denk dat de naheffing in de ziektekostenaftrek gezocht moet worden.


In 2006 mag je (o.a.) de premies Zorgverzekeringswet aftrekken als ziektekosten, maar dan moet je de ontvangen zorgtoeslag er wel op (de af te trekken premie) in mindering brengen. Als je dat niet gedaan hebt in de aangifte, dan zal de fiscus nu alsnog de ontvangen zorgtoeslag bij je inkomen optellen en een naheffing opleggen.


Sluit dit een beetje aan bij de brief die ze je hebben gestuurd?


Groet, C.


 


 


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

Do
Doerak_games - Apr 27, 2024 om 01:33
Elektronica & tv

Alternate weigert terugbetaling of Een niew Moederbord stomme oplichters

nou ik heb eens een pc besteld alternate leek wel de goedkoopste ( is ook zo ) maar ja alles werkt behalve het moederbord denk nou dat komt wel goed veel 5 sterren op de website maar ja ik stuur dus een mailtje van hey ik heb een moederbord ontvangen maar dees is defect geleverd nou alternate test het zegt vervolgens dit is gebruikers schade dus  je garantie vervalt oke dus garantie heb je geen r ... Lees meer

AHAZEL1955
AHAZEL1955 - Apr 25, 2024 om 14:53
Vakantie & reizen

Gevonden goederen terug zien te krijgen lukt maar niet

Ik ben een weekje op vakantie geweest in Spanje en heb daar een auto gehuurd bij Europcar. Je vliegt op Madrid (Barajas) en dan moet je een flink eind naar T1 lopen waar je Europcar ergens zult vinden.

De gehuurde auto bracht ik op 22 april 2024 terug, maar helaas heb ik mijn koker met zonnebril op sterkte in de auto laten liggen en ik kwam daar pas achter toen het te laat was om terug ... Lees meer