lg
door lgijsbers Jan 19, 2009 om 15:05
Geldzaken & recht

Belastingaangifte

Ik zou een vraag kunnen stellen op Consumenten TV maar dat kan alleen via Outlook en ik werk met gmail dus stel ik hem nu zo maar. Bij mijn schoonzoon is via de jaaropgave al geld ingehouden voor de auto van de zaak is het dan correct dat ik niets meer terugvind op het aangifte biljet?  Bedankt voor het antwoord

678 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

kl
door klaas10 - Jan 19, 2009 om 21:25
6 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een auto van de zaak wordt nu verrekend bij de werkgever .


De bijtelling van de auto komt bij het salaris op waardoor je meer belasting betaald.


Stel bruto maandsalaris 2000 bijtelling auto 350 totaal bruto 2350.


Inderdaad vindt u niets meer terug op het aangiftebiljet omdat de bijtelling reeds verrekend is in zijn jaarloon - die is immers hoger geworden - waardoor er meer belasting wordt of is  betaald.


 klaas

lg
door lgijsbers - Jan 19, 2009 om 21:25
1 Antwoorden / 2 Vragen
0

Hartelijk dank, ik dacht dat het zo was maar nu weet ik het tenminste zeker.

edwardus
door edwardus - Jan 19, 2009 om 21:41
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

De opmerking over Outlook en Gmail volg ik niet zo, ik neem aan dat je bedoelt dat je een vraag zou kunnen stellen per email en dat kan uitstekend met Gmail. Je kunt zélfs Outlook instellen zo dat het je Gmail account omvat (zie Help binnen Gmail).


hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Jan 20, 2009 om 00:33
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag Gijsbers,

Ik denk dat Klaas de vraag niet goed gelezen heeft of u bedoelt het anders dan u schrijft....

U schrijft:"......via de jaaropgave al geld ingehouden voor de auto van de zaak"

Een inhouding op het salaris betekent dat hij geld heeft moeten betalen aan zijn werkgever voor het privégebruik van de auto van de zaak.

In de belastingopgave dient hij gewoon de bijtelling voor het gebruik van de auto van de zaak bij het bruto jaarinkomen op te tellen.

Daarna mag hij de kosten welke zijn werkgever voor het gebruik van deze auto in rekening heeft gebracht op de jaaropgave en andere kosten* welke hij zelf voor deze auto heeft betaald en niet vergoed werden door de werkgever, weer als kosten voor dat gebruik in mindering brengen op de bijtelling van de auto.

*) Denk hierbij aan auto wassen, brandstofkosten in het buitenland, tolwegen/bruggen/veerponten e.d.

Hardware ERror MAN.



kl
door klaas10 - Jan 21, 2009 om 16:10
6 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nog even voor de duidelijkheid ivm antwoord hardware error man.


In 2007 is de wetgeving verandert.De bijtelling vindt nu plaats bij de werkgever , alleen zelfstandige ondernemers krijgen te maken via hun aangifte inkomstenbel met bijtelling auto prive gebruik.-aritkel 3.20 wet inkomstenbel.


De bijtelling voor werknemers wordt dus verrekend via de loonbelasting door de inhoudplichtige - lees werkgever-en is geregeld in artikel 13bis wet loonbelasting.


De berekening wordt dan zo stel auto met catalogus waarde 20.000 euro .Is bijtelling per jaar 5.000 euro af vergoeding betaald door werknemer aan werkgever stel 2.000 euro is bijtelling per jaar 3.000 euro, bijtelling per maandloon 250euro . In dit geval wordt het bruto maandloon 250 euro hoger.Let wel een auto met verminderde co2 uitstoot heeft een bijtelling van maar 14%.


Mochten er nog kosten aan de auto door de werknemer worden betaald , kan die het beter regelen met de werkgever dat die deze kosten betaald eventueel met vergoeding en deze kosten als vergoeding terugbetalen aan werkgever wordt de bijtelling weer lager.


Hopende wat duidelijkheid in deze moeilijke materie te hebben gebracht .


Vr gr Klaas


 


 


 

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Jan 21, 2009 om 17:29
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

@ klaas:

Bedankt voor de correctie.
Heb ik verkeerd gedacht. Kende de directe bijtelling/inhouding door de werkgever sinds 2007 niet. Had daar ook niet meer mee te maken.

Gezien de vraagstelling zou je dat ook niet verwachten: er wordt gewag gemaakt van inhouding en niet van bijtelling. O.K. Ik begrijp dat het nettoloon daardoor maandelijks minder wordt en je mag dit als een inhouding zien.

Je hebt gelijk, als de werkgever de extra kosten onderweg rechtstreeks 100 % vergoedt, dan is dat uiteraard te prefereren. De bel. dienst "vergoed" door de aftrek immers maar een percentage.
Echter, als de werkgever deze extra kosten onderweg niet vergoedt, dat is denkbaar, dan bedoel ik met mijn opmerking dat ze ten laste van de bijtelling gebracht kunnen worden, waardoor de fiscus alsnog een deel vergoedt.

H.



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

Ma
Marleen Robben - Sep 30, 2024 om 20:49
Winkels & webshops
Ski jas is ingescheurd,

Ski jas is ingescheurd,

Mijn kleindochter heeft een ski jas van het merk Burton, het stof is ingescheurd,( niet bij een naad, )
ze is terug geweest in de winkel, die hebben contact gehad met de leverancier,
maar die wil niets vergoeden, 
de winkel heeft nu mede gedeeld, dat zij het mag laten maken en zij dat dan terug aan haar betalen.
maar daar is niets aan te repareren, de stof is ingescheurd.  w ... Lees meer