Li
door LisetK 11 sep. 2017 om 10:19
Geldzaken & recht

Borg terug krijgen

In juni 2016 mijn huur opgezegd omdat ik ging samen wonen. Hier van zou ik borg terug krijgen. In januari 2017 nog geen borg terug. Na een aantal mailtjes en belletjes met MVGM te horen gekregen dat ik moest wachten op de afrekening van service - stook kosten via Vereniging van Eigenaren. In die tussen tijd contact op genomen met VVE omdat ik nog steeds niks terug had, maar nooit reactie terug gekregen. Ook daarna weer gebeld met MVGM maar het blijft een simpel antwoord; wachten.. Inmiddels al in september en nog steeds geen borg terug! Wat moet ik hier mee doen? Ik wil m'n geld terug waar ik recht op heb.

2685 6 Rapporteer
door uwjurist - 11 sep. 2017 om 10:30
1021 Antwoorden / 0 Vragen
1

U moet uw verhuurder per aangetekende brief in gebreke stellen en sommeren u binnen 30 dagen alsnog een afrekening servicekosten te verschaffen en uw waarborgsom alsnog terug te betalen.

Met vriendelijke groet,
mr. Monique Doomernik

door marita5 - 11 sep. 2017 om 10:55
5454 Antwoorden / 5 Vragen
3

Hallo LisetK , 

Lees deze informatie eens door , klik op de rode regels , 

https://www.flexxvandas.nl/informatie/wonen/conflict-met-je-verhuurder/hoe-lang-heeft-de-verhuurder-de-tijd-om-de-borg-terug-te-betalen  

https://www.arag.nl/particulier/juridische-informatie/binnen-welke-termijn-moet-de-verhuurder-mij-de-borg-terugbetalen/ka0200000000WpfAAE

Voorbeeldbrief die u zelf kunt aanpassen :  

Hieronder vindt u een tekst van het Juridisch Loket. De tekst is een voorbeeld. U kunt er zelf een brief van maken die geschikt is voor uw situatie. U bent zelf verantwoordelijk voor uw brief.

Verstuur de brief aangetekend én per gewone post. Bewaar een kopie voor uzelf.

 

 

AANGETEKEND EN PER GEWONE POST

 

<uw naam>

<adres>

<postcode en woonplaats>

 

Aan

<naam verhuurder of woningcorporatie>

<adres>

<postcode en plaats>

 

 

Onderwerp: teruggave waarborgsom

 

 

<woonplaats, datum>

 

 

Geachte heer/mevrouw <naam verhuurder>,

 

Sinds <begindatum> heb ik een woning van u gehuurd aan de <adres> te <woonplaats>.

Bij het aangaan van de huurovereenkomst heb ik een waarborgsom betaald van <bedrag>.

Inmiddels is de huurovereenkomst per <einddatum> beëindigd. In de huurovereenkomst staat dat u mij de waarborgsom moet terugbetalen binnen <termijn> na afloop van de huurovereenkomst. Tot nu toe heb ik echter nog niets van u ontvangen.

 

Ik stel u hierbij in gebreke en verzoek u binnen 14 dagen na datum van deze brief het genoemde bedrag over te maken op rekeningnummer <rekeningnummer> ten name van <naam> te <woonplaats>. Bovendien maak ik aanspraak op de wettelijke rente over dit bedrag vanaf <datum na 14 dagen> tot u betaald hebt.


Als u niet binnen de gestelde termijn tot betaling overgaat, zal ik juridische stappen tegen u moeten ondernemen. Hierbij stel ik u ook alvast aansprakelijk voor alle kosten die ik daarvoor zal moeten maken.

 

Ik reken erop dat u aan uw verplichtingen voldoet. Uw bericht daarover verwacht ik binnen vijf dagen na datum van deze brief.

 

Met vriendelijke groet,

 

<naam en handtekening>

ha
door harryromijn - 11 sep. 2017 om 14:13
255 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wat staat er in de voorwaarden ?
Als daar instaat, dat de borg gevoro 3 jaar gereserveerd blijft voror... dan kunt u dus 3 jaar wachten.
Indien niet... per e-mail + Cc aan jezelf + aangetekende brief de borg terugeisen inclusief een claim wegens wettelijke rente.

door 1paul - 11 sep. 2017 om 14:37
778 Antwoorden / 0 Vragen
0

vve is in feite geen partij in deze dat de mvgm zich hierachter verschuilt moeten zij weten maar dat is niet uw pakkie an...

jo
door jorisw 13 sep. 2017 om 09:20
3485 Antwoorden / 1 Vragen

Kleine nuance: VVE is geen partij voor TS, maar als de verhuurder geen input krijgt van de VVE kan de verhuurder de boel ook nog niet afronden.

door 1paul 15 sep. 2017 om 18:05
778 Antwoorden / 0 Vragen

denk het wel, ze weten prcs hoe hoog deze kosten zijn en de meterstanden zijn vrij af te lezen!!!

door aurora1 - 11 sep. 2017 om 15:42
12116 Antwoorden / 6 Vragen
0

Wat staat over de borg in uw contract of de voorwaarden?

mo
door mof - 11 sep. 2017 om 17:29
750 Antwoorden / 2 Vragen
0

Normaal is dat u de borg terugkrijgt binnen de periode waarmee u de huur betaald heeft. Als u per maand huur betaalde dan zou u na een maand de borg terug moeten ontvangen.
het terugontvangen van de borg betekent echter niet dat u niet nog een rekening gepresenteerd kunt krijgen als u bijv nog stookkosten moet verrekenen of zo die pas later bekend worden. De verhuurder verliest zijn aanspraak daarop niet, dus dit is geen reden de borg langer vast te houden.

overigens kun u de man een herinnering sturen, aanmaning, incasso kosten en wettelijke rente verrekenen.
die rente zou u eigenlijk moeten ontvangen vanaf het moment dat u de borg heeft geleverd, dus uw eerste huurdag.
de borg blijft namelijk uw geld en is op geen enkel moment het geld van de verhuurder.

door tijger1 11 sep. 2017 om 17:36
34630 Antwoorden / 17 Vragen
door V1126. 13 sep. 2017 om 09:11
188 Antwoorden / Vragen

Gezien de huidige rente vergoeding van 0,01% is een rentevergoeding te verwaarlozen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Dd
Ddk - 20 feb. 2018 om 12:24
Elektronica & tv

Hoe stel ik wanbeleid van caiway aan de kaak

Al 6 jaar levert caiway slechte kwaliteit. Veel kabelbreuken, geen glasvezel omdat het niet rendabel is. Ruim 3 maanden wachten op kabel reparatie. Geen compensatie omdat het wettelijk niet nodig is. Ze hebben alleenrecht op de kabel in h.i. ambacht waardoor ze kunnen doen wat ze willen want ik kan toch nergens anders heen. Lees meer

ro
robin52 - 19 feb. 2018 om 17:15
Voeding & gezondheid

Hoortoestel afstellen lukt maar niet

Het bedrijf waar ik destijds op advies van de zorgverzekeraar 2 hoortoestellen heb gekocht is in december 2017  abrupt gestopt zonder de klanten in kennis te stellen! Inmiddels is er wel een opvolger. Een van mijn hoortoestellen moet dringend opnieuw afgesteld worden maar dit lukt de opvolger niet omdat de software niet goed werkt en de instellingen niet zijn doorgegeven door het vorige bedrijf! ... Lees meer

Na
Nard - 15 feb. 2018 om 23:15
Auto & vervoer

Zeer slechte ervaring spits automotive

Wie heefte er net als ik bij spit automotive, auto katalysator.nl, besteld en betaald voor leveringstijd van 1 dag, daarna bij moeten betalen wegens fout in de administratie, vervolgens niets geleverd krijgen en na veel gezeur en smoesjes order geannuleerd en na lange tijd nog steeds zje geld niet retour gestort?
Als je er op zoekt op internet is dit schering en inslag en wordt het tijd voor ... Lees meer