WvV
door WvV Nov 18, 2013 om 16:31
Geldzaken & recht

Cadeaubon Free Record Shop omgewisselt voor kortingsbonnen

Mijn 12 jarige zoon had voor zijn verjaardag een cadeaukaart van Free Record Shop gekregen. Deze bleek na faillissement niet meer geldig en kon omgewisseld worden voor kortingsbonnen.
2 keer heeft hij geprobeerd deze in te wisselen voor wat hij graag wil. Eerst op een 12 maanden abonnement voor de Xbox, maar helaas, daar konden de bonnen niet voor gebruikt worden. De tweede keer moest wat hij wilde (dvd-box) besteld worden, omdat deze niet voorradig was. En omdat het dan om een bestelling gaat, kon hij weer niet de "kortings-tegoedbon gebruiken.
Mag dit zomaar? Is hij echt blij gemaakt met een dooie mus? Kunnen wij nog iets ondernemen om zijn geld gewoon terug te krijgen?

1373 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

aurora1
door aurora1 - Nov 18, 2013 om 23:28
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Een cadeaubon kun je nooit inruilen voor contanten. Na het faillissement en de doorstart van de FRS zijn door de nieuwe eigenaar kortingsbonnen ervoor in de plaats gesteld tot een bepaald maximum als tegemoetkoming. Ook die zullen niet kunnen worden ingeruild voor contanten. Ik zou eens in de winkel kijken wat precies de voorwaarden zijn voor het gebruik ervan, hoeveel korting hij krijgt bij welke hoogte van besteding, en dat zoon eventueel in een andere FRS gaat kijken of daar iets van zijn gading te vinden is. De bonnen zijn nog geldig t/m 30 november als ik het goed heb.

moeder56
door moeder56 - Nov 18, 2013 om 23:39
483 Antwoorden / 2 Vragen
0

Gewoon in de winkel kijken of iemand anders die koopt wil ruilen voor geld.

wendy-claire
door wendy-claire - Nov 18, 2013 om 23:56
619 Antwoorden / 29 Vragen
0

Het is een geste van de nieuwe structuur FRS aan de klant met de nodige voorwaarden en restricties aan verbonden qua kortingsbonnen.

Waren de kortingsbonnen ter waarde van de FRS-cadeaukaart?

Als het de nationale entertainmentbon was geweest, historisch de platenbon, dan was verzilvering daarvan bij acceptant(en) geen punt geweest.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jd
jdbeste1 - May 4, 2024 om 21:07
Vrije tijd & tuin
TrackR app voor android

TrackR app voor android

Ik heb een TrackR tracker hier maar de bijhorende android app werkt niet meer. Is er iemand die hier een alternatieve app voor weet? Lees meer

Va
VanJetje - May 2, 2024 om 20:48
Auto & vervoer

NS e-ticket niet te wijzigen/annuleren

In de vragenlijst zie ik dat al sinds 2011 gevraagd wordt om een e-ticket te kunnen restitueren/van datum veranderen. NS zegt dat dit niet kan, omdat er kennelijk mensen zijn die een ticket meerdere keren uitprinten en dus profiteren van 1x betalen. 
Betekent dus weer dat uitgegaan wordt van wantrouwen jegens de klant. (net als de toeslagenaffaire, controle zelfscankassa's, etc) Ik weet zeke ... Lees meer

Da
DarshanJSB - May 5, 2024 om 10:06
Vakantie & reizen

Compensatie voor een non EU vlucht

Op 19 april 2024, om 15:40 (Japanse tijd) zou ik in het vliegtuig stappen van Haneda airport naar Guangzhou airport om daar mijn directe vlucht om op 20 april 08:00 (NL tijd) aan te komen in Amsterdam, deze vluchten werden gedaan door China Southern Airlines (CSA).   Vanaf Haneda airport waren de vertragingen al begonnen, 3x vertraagd (19:00, 22:40 en 01:00) waardoor ik uiteindelijk op 20 april ... Lees meer