an
door annie55 Jan 14, 2006 om 10:10
Geldzaken & recht

Hypotheek en verzekeringen

Heb een hypotheek afgesloten, dus een huis gekocht ,en meteen allle verzekeringen waarvan sommige verplicht ,in verband met de hypotheek afgesloten.Nu heb ik schade ,en de rechtsbijstand nodig, nu blijkt dus na een jaar dat ik niet verzekerd ben, nergens voor ,wie is hiervoor verantwoordelijk.We krijgen geen duidelijkheid van de bank, hebben wel een schadepost van vuurwerk,door een minderjarige veroorzaakt, Met getuigen en een politierapport,maar worden doorverwezen als zijnde een verzekeringszaak.Ouders minderjarige werken niet mee.De dader heeft wel bekent met vuurwerk naar raam gericht te hebben , maar zijn vuurwerk kon dat niet veroorzaakt hebben,zijn inziens was dat niet zwaar genoeg.Heb bewijzen dat het wel zo is .

612 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

mariska_1
door mariska_1 - Jan 15, 2006 om 10:31
8 Antwoorden / 4 Vragen
0

hallo,


bij het kopen van een huis, en het afsluiten van de hypotheek, worden inderdaad vaak een grote hoeveelheid verzekeringen afgesloten. De verzekeringen die op zo'n moment genoemd worden, zijn echter allen direct gerelateerd aan de hypotheek, zoals bijvoorbeeld een levensverzekering en een arbeidongeschiktsheidsverzekering, die bedoeld zijn om de hypotheek te kunnen blijven betalen onder onvoorziene omstandigheden.


De schade die je beschrijft valt niet onder een dergelijke verzekering, en het is ook niet de verantwoordelijkheid van de hypotheekvestrekker om je hierop te wijzen. Je ben dus zelf verantwoordelijk.


Het geval wat je beschijft lijkt overigens te wijzen op een aansprakelijkheidsverzekering, en dan wel die van de ouders van degene die de schade veroorzaakt heeft. Als zij een dergelijke verzekering hebben lopen, kost het hen geen geld. Ik zou daar eens goed naar informeren. Daarnaast: heeft de politie die bewijzen dan nog niet gezien?


Succes

an
door annie55 - Jan 15, 2006 om 10:40
1 Antwoorden / 6 Vragen
0

Bij het afsluiten van de hypotheek hebben we ook een rechtsbijstands verzekering afgesloten,achteraf niet dus.We hebben een politie rapport van de schade ,ook hebben we getuigen,maar de politie vind het een verzekerings kwestie.De ouders van de dader willen niet meewerken,we hebben gevraagd om het door te geven aan hunW-A-P- verzekering,die dacht ik verplicht is..Mischien moeten we maar weer terug naar de politie,als die willen meewerken.

dolfijn25
door dolfijn25 - Jan 15, 2006 om 11:05
66 Antwoorden / 28 Vragen
0

jou verzekeraar(daar waar je je opstal hebt verzekerd) kan ook de jongen cq zijn ouders aansprakelijk stellen de politie zal waarschijnlijk niet zo veel doen.


je kunt een kopie van het proces verbaal cq politierapport opsturen naar je verzekeraar en vragen of hun voor jou de zaak willen afhandelen.


je kunt ook zelf een brief schrijven naar de ouders van de jongen en hen aansprakelijk stellen voor de jou geleden schade. Zorg er wel voor dat je zeker weet dat hun die brief ontvangen door de brief bijv.aangetekend te versturen.


suc6 ermee!

an
door anna100 - Jan 16, 2006 om 21:29
25 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een AVP-verzekering is niet verplicht.


Heb je de schade niet gemeld bij je opstal- of inboedelverzekering (afhankelijk van wat er precies beschadigd was)? Zo nee alsnog doen.

hm
door hmt - Mar 28, 2006 om 18:55
37 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wel een late reactie, maar misschien heb je er nog wat aan. Als destijds al die genoemde verzekeringen zijn gesloten en de betreffende hypotheekadviseur de aanvragen voor de verzekeringen niet heeft doorgesluisd naar de verzekeringsafdeling, dan is in dit geval die bank aansprakelijk voor de schade die je geleden hebt. Ze hebben daar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor. De schade is veroorzaakt door een minderjarige. Een eigen kind? Die wordt niet gezien als een derde. Een kind van de buren of zo? U kunt ze aansprakelijk stellen voor de schade. Hebben ze een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dan kunnen ze daar de schade claimen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

mijnnaamwashaas2345
mijnnaamwashaas2345 - May 23, 2024 om 11:18
Voeding & gezondheid

Wie heeft ervaring met een beeldschermbril?

zijn er verziende mensen (leesbrildragers) die een beeldscherm- of computerbril hebben? Ik heb sinds kort een leesbril maar die werkt niet voor mijn laptopscherm, vandaar de vraag.  Lees meer

aj
ajay - May 29, 2024 om 09:27
Huishouden & energie
Lekkage bij de buren via onze schoorsteen?

Lekkage bij de buren via onze schoorsteen?

Onze buren hebben lekkage in de nok van hun huis. Volgens hen komt dit water via onze schoorsteen.
Nu heb ik een appje gekregen waarin de buren mij vragen om hier wat aan te laten doen omdat het onze schoorsteen is.
Maar wie is nu verantwoordelijk. Zou de lekkage via mijn schoorsteen kunnen komen? Slecht voegwerk.
Of moeten de buren dit oplossen? Loodslabben van hun dak? Lees meer