pe
door peter052 Mar 29, 2011 om 18:05
Geldzaken & recht

ID-kaart

De gemeente Den Haag hoeft geen PASPOORT af te geven aan iemand die weigert zijn vingerafdruk te laten registreren. Hoe zit dat met een ID-kaart? Ik ga nooit naar het buitenland dus ik heb de ID-kaart niet nodig om over de grens te mogen. Als ik nu weiger om vingerafdrukken te geven, krijg ik dan ook geen ID-kaart? De wet schrijft wel voor dat een geldig ID-kaart op zak moet hebben. Voor mij hoef ik geen geldig ID-kaart te hebben.

738 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

loreleigil
door loreleigil - Mar 29, 2011 om 18:16
678 Antwoorden / 3 Vragen
0

Als u geen vingerafdrukken (twee slechts, geen hele set van tien) krijgt u geen ID kaart.
Kijk hier maar even voor meer informatie.
De wet schrijft trouwens niet voor dat u een geldige ID kaart moet hebben, u moet een geldig legitimatiebewijs hebben.
Ook al staat er niets over verblijfsstatus en nationaliteit, een rijbewijs wordt meestal ook geaccepteerd, behalve bijvoorbeeld bij een bank, de belastingdienst, het aanvragen van een uitkering, bij het CWI en bij het in dienst treden bij een nieuwe werkgever. Dan is minimaal een ID kaart verplicht.

tdehond
door tdehond - Mar 29, 2011 om 18:23
4744 Antwoorden / 9 Vragen
0

Op een identiteitskaart worden ook vingerafdrukken geplaatst.
klik hier

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

holiday
holiday - Jun 24, 2024 om 18:13
Vrije tijd & tuin
Hutson wesite zijn oplichters

Hutson wesite zijn oplichters

Hutson laat een filmpje zien op FaceBook en als je dan op bestellen drukt, kom je op hun website terecht en daar laten ze een op het eerste gezicht het zelfde product zien, maar dit blijkt een ander product te zijn met minder toepassingen en veel kleiner.
Als je daar over gaat klagen, dan zeggen ze dat het voldoet aan de gegevens op hun site, maar lang niet met de gegevens van het reclame fil ... Lees meer

mgroen
mgroen - Jun 23, 2024 om 19:11
Huishouden & energie

bouwer plaatst geen Douche WTW installatie

Ik zit met het volgende:

ik ben koper van een nieuwbouwwoning, onderdeel van een nog te realiseren nieuwbouwproject van in totaal 75 woningen.
Start bouw verwacht najaar 2024. Mijn woning zal voorzien worden van zonnepanelen, warmtepomp en 200 liter boiler. En is geen douche WTW (DWTW) installatie voorzien. Deze wordt ook niet als optie aangeboden in een meerkeuze/meerwerk lijst. ... Lees meer

He
Henk Heshof - Jun 24, 2024 om 17:07
Huishouden & energie

Siemens eq 500 classic koffie apparaat

Hallo, ik heb een eq 500 classis koffie apparaat deze is nu 3 jaar oud 1 jaar buiten de garantie. Hij geeft tekens aan waterfiltervernieuwen gebeld met Siemens deze zeggen dat de pomp kapot is  volgens Siemens gaat deze pomp 8 tot10 jaar mee.we kunnen hem laten reparen dit kost € 269.= dit vind ik veel geld voor een apparaat van 3 jaar oud en wat € 600.= heeft gekost.
Diverse keren gebel ... Lees meer