wi
door willempie55 Jan 15, 2011 om 13:11
Geldzaken & recht

Kan mijn baas mij verplichten storingsdiensten te draaien

ik ben 55 jaar en ruim 12 jaar in dienst bij mijn werkgever.
ik werk 4 dagen per week waarvan ongeveer 12 uur technische waarvoor men storingsdienst van toepassing wil laten worden
nu wil deze mij verplichten om storingsdiensten te moeten gaan draaien,ben ik hiertoe verplicht?
hiervan staat niets in mijn contract.
ik heb gekeken in het recreatie CAO en daar staat dat een werknemer van 55 jaar en ouder NIET verplicht is tot overwerk enzo.
Nu werd mij verteld dat als ik dit niet doe ,ik mijn technische uren in moet leveren ,dus dat houd in dat ik per week 12 uur minder werk heb,kan dit zomaar?

29228 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

poltol
door poltol - Jan 15, 2011 om 13:49
3885 Antwoorden / 22 Vragen
0

Hallo,

Storingsdienst is geen overwerk.
Als het goed is zijn de gewerkte storingsuren "gewone" werkuren.
U krijgt mogelijk wel een toeslag voor het beschikbaar zijn voor storingsoproep.

Heeft u gewerkt, buiten uw normale werkuren, aan een storing dan worden die storingsuren als gewone uren gezien en betaald. Als u dus storingsdienst loopt en opgeroepen bent en uw wekelijkse werkuren overschreidt, dan moeten die later weer te zien zijn als "vrije uren". De werkgever kan er voor kiezen u die opgespaarde "vrije uren" te laten compenseren op het moment dat het hem uitkomt. U kunt echter ook, vooraf, met uw werkgever overleggen hoe en wanneer u de te veel gewerkte uren gaat "inhalen".
Werkt u, voor een storing, in de nacht? Dan moet er wel gekeken worden naar uw rusttijden. Het kan dan voorkomen dat u dan [veel] later op uw reguliere werk komt omdat u eerst moet rusten/slapen.

Dus raad ik u aan vooraf, met uw werkgever, duidelijke afspraken te maken over hoe te handelen bij gewerkte storingsuren. Spreek daar ook gelijk af hoe om te gaan met reistijden. Meestal geldt dat de klok gaat lopen vanaf oproep tot thuiskomst.

Succes, poltol

lintie
door lintie - Jan 15, 2011 om 15:42
22 Antwoorden / 0 Vragen
0

Volgens mij betekent dit dat uw contract veranderd word. Dit kan lijkt mij niet zomaar.

Bij mij hebben ze 2 jaar geleden dit ook geprobeerd, en heb toen aangegeven dat dit niet in mijn contract stond. Het is toen niet doorgegaan.

quantas
door quantas - Jan 15, 2011 om 15:52
670 Antwoorden / 0 Vragen
0

Storingsdiensten zijn gewoon werk dus contract hoeft niet veranderd te worden, tenzij er duidelijk in uw contract staat u werkt 5 dagen per week van bv 8 tot 17 uur

Dat het niet doorgaat kan diverse redenen hebben maar in dit geval als TS gewoon een contract heeft voor bv 40 uur dan mag meneer gewoon storingsdienst draaien.

Zolang er nog conform contract gewerkt voor is TS dus gewoon verplicht om dit te doen, zou mooi worden contract voor bv 40 uur per week en de werknemer maakt wel uit wat ie in die uren wil doen zo werkt het niet.

=lintie schreef op zaterdag 15 jan 2011, 15:42: Volgens mij betekent dit dat uw contract veranderd word. Dit kan lijkt mij niet zomaar.

Bij mij hebben ze 2 jaar geleden dit ook geprobeerd, en heb toen aangegeven dat dit niet in mijn contract stond. Het is toen niet doorgegaan.

lintie
door lintie - Jan 16, 2011 om 14:35
22 Antwoorden / 0 Vragen
0

[quote=quantas schreef op zaterdag 15 jan 2011, 15:52]Storingsdiensten zijn gewoon werk dus contract hoeft niet veranderd te worden, tenzij er duidelijk in uw contract staat u werkt 5 dagen per week van bv 8 tot 17 uur


Storingsdienst betekend volgens mij dat je buiten werktijd bereikbaar moet zijn voor storingen en als deze er zijn deze moet gaan oplossen. Dit lijkt mij niet bij een standaard contract te horen.

Ook in mijn geval betekend dit toen een nieuw contract.

quantas
door quantas - Jan 16, 2011 om 14:58
670 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja en zolang die tijden in het contract niet vastliggen dus bv 5 dagen van 8 tot 17 uur is er niks loos.
Tevens heeft meneer een functie Technische, en die functie van 12 uur vervalt en wordt ondergebracht in storingsdiensten.

Aan TS zelf de keus of 12 uur minder werken of de andere functie aannemen en zo wel die 12 uur werken.

Misschien is er geen storing en moet je het overige werk gewoon uitvoeren wat ie buiten die 12 uur al deed.
Is er wel een storing is hij de persoon die het mag oplossen.

Komt dat boven die uren zal er overeenkomstig met zijn baas gekeken worden of overuren of vrij op het ene en werk op het andere.

Het wordt allemaal zo moeilijk gemaakt geen wonder dat er zo veel werkelozen zijn.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Am
Amuart - Jun 18, 2024 om 17:05
Winkels & webshops

Problemen met zichtgarantie bril

Eind 2022 meting voor bril gehad in optiekwinkel en begin 2023 bril met enkelvoudige glazen ontvangen. € 238 per glas. Vanaf begin aangegeven hier niet goed mee te kunnen zien. En ook verergering van zicht en hoofdpijn klachten.

Vaak gemeld ook per mail. Werd telkens aangegeven dat bril goed is. Uiteindelijk werd het geschoven op een hersen probleem, te hoge eisen aan gezichtsvermoge ... Lees meer

si
simon1969 - Jun 17, 2024 om 16:00
Winkels & webshops
Bij een onlinewinkel naalden besteld en betaald maar bedrijf leverd niet

Bij een onlinewinkel naalden besteld en betaald maar bedrijf leverd niet

Ik heb op 19 mei 2024 100 stuks injectienaalden besteld en betaald bij Safe Products.nl. Krijg netjes na betaling een mailtje van de betaalde order en dat deze binnen 2- 5 werkdagen geleverd zou gaan worden. Tot op heden is er niets geleverd en ik had ze juist snel nodig voor mijn medicijnen iname. Mijn apotheek kan deze maat naalden niet leveren en ben dus aangewezen op een online winkel. Ik heb ... Lees meer

Be
Ben van de Klok - Jun 18, 2024 om 12:13
Vakantie & reizen

Behandelen jullie nog klachten mbt Ryan air?

onterechte fee gevraagd bij incheck balie eindhoven, door fout in systeem van Ryan air.
Om in te checken moet je land van uitgifte van je paspoort opgeven .
Onze paspoorten zijn uitgegeven in Curacao, maar het systeem van Ryan air geeft die optie niet.
Dus konden we niet online inchecken

Nadat we onze bagage hadden afgegeven bij de drop off balie, zijn we naar andere bali ... Lees meer